رویداد

۱۴۰۰/۰۶/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۲۰۹۴

   کارت بازرگانی فیزیکی  حذف می‌شود

شاتا |قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی با اشاره به الکترونیکی بودن همه مراحل مرتبط با صدور کارت بازرگانی، اقدامات لازم را به منظور حذف کامل فیزیکی کارت بازرگانی در سراسر کشور خواستار شد. «محمدصادق مفتح» در نامه‌ای خطاب به رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، رییس کل سازمان توسعه تجارت، رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، اقدامات لازم به منظور حذف کامل مراحل تهیه، چاپ و تحویل فیزیکی کارت بازرگانی در اتاق‌های بازرگانی شهرستان‌های سراسر کشور، حداکثر تا دهم مهرماه امسال را خواستار شد. بر اساس این گزارش، پیرو سیاست‌های کلان کشور در زمینه بهبود محیط کسب و کار و برنامه‌های توسعه دولت الکترونیک در زمینه حذف فیزیکی اسناد و مدارک فیزیکی به‌ویژه در شرایط ویژه ناشی از شیوع بیماری کرونا، سیاست‌های وزارت صنعت در زمینه کاهش هزینه و زمان صدور مجوزهای کسب و کار، بهبود جایگاه ایران در شاخص جهانی سهولت کسب و کار و همچنین الکترونیکی بودن همه فرایندهای مرتبط با کارت بازرگانی، دستور حذف فیزیکی کارت بازرگانی صادر شده است. گفتنی است ملاک عمل فعالیت بازرگانان، وضعیت برخط آنان در سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند است و حذف فیزیکی کارت، هزینه و زمان تهیه، چاپ و ارسال کارت فیزیکی و مراجعه حضوری متقاضی را به‌طور کامل حذف کرده و صرفه‌جویی قابل توجهی را محقق خواهد کرد. 

   آیا قرار است شرکت نفتی نهاده دامی وارد کند؟

ایلنا | عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: دولت می‌تواند شرکت‌های واردکننده را به صادرکنندگان نفت متصل کند و ارزی که بابت فروش نفت حاصل می‌شود در اختیار واردکننده قرار گیرد تا نهاده با کیفیت و استاندارد وارد شود. جلال محمودزاده درباره واردات نهاده از سوی یک شرکت نفتی اظهار داشت: شرکت‌های واردکننده نهاده باید تخصصی باشند، سال‌ها در این زمینه کار کرده باشند و از نظر عملی دارای تجربه در زمینه نهاده و محصولات کشاورزی باشند. وی افزود: ورود غیرتخصصی نهاده باعث می‌شود این اقلام مدت‌ها در گمرک دپو شوند و به دلیل عدم آگاهی از شیوه نگهداری، عدم استانداردسازی و نگهداری بهینه، فاسد شده و از بین بروند، به‌طوری که اخیرا نیز میزان زیادی از نهاده دامی در گمرک و انبار بنادر کشور فاسد شده بودند، در بازدیدی هم که کمیسیون کشاورزی از یکی از این انبارها داشت، مشاهده شد که میزان زیادی از محموله‌ها یا کپک زده بودند یا برای مصرف دام قابل استفاده نبوده و باید امحاء می‌شدند.  این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد: شرکت‌های واردکننده اولا باید تجربه این کار را داشته باشند، دوم اینکه مسلط به شیوه نگهداری و حمل و نقل آن باشند. اگر شرکت نفتی اقدام به واردات کند نه تنها نهاده به دست مصرف‌کننده نمی‌رسد بلکه در انبارهای غیراستاندارد از بین می‌روند. وی خاطرنشان کرد: نبود نهاده دلیل نمی‌شود که یک شرکت فروشنده نفت نهاده وارد کند که نه امکانات و نه تخصص لازم را دارد. 

محمودزاده گفت: دولت می‌تواند شرکت‌های واردکننده را به صادرکنندگان نفت متصل کند و ارزی که بابت فروش نفت حاصل می‌شود در اختیار واردکننده قرار گیرد تا نهاده با کیفیت و استاندارد وارد شود.  وی یادآور شد: اکنون به خاطر تحریم بازگرداندن ارز حاصل از فروش نفت به سختی انجام می‌شود، دولت می‌تواند هماهنگ کند ارز در اختیار واردکننده اصلی نهاده قرار بگیرد و واردات صورت گیرد تا هم نهاده با کیفیت وارد کنند و هم با توجه به اینکه بازار را می‌شناسند اقدام به واردات به موقع کرده و جلوی فساد نهاده نیز در گمرک و بنادر گرفته شود.  لازم به ذکر است؛ طبق پیگیری‌های بعمل آمده واردکنندگان تجهیزات نفتی و وزارت کشاورزی اطلاعی از این موضوع نداشتند. یک شرکت نفتی قرار است نهاده‌های دامی را از مشتریان نفت ایران تأمین کرده و به کشور وارد کند. در خبرها عنوان شده که یکی از شرکت‌های تأمین تجهیزات صنعت نفت که اقدام به واردات قطعه می‌کند اخیرا ماموریت پیدا کرده است تا نهاده‌های دامی را نیز به کشور وارد کند.

   کاهش نسبی قیمت هویج در بازار

ایسنا | مشاهدات میدانی حاکی از آن است که قیمت برخی اقلام مانند هویج نسبت به هفته‌های گذشته کاهش داشته است. براساس مشاهدات میدانی از خرده فروشی‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو هویج ۲۰ هزارتومان، خیار رسمی۱۶هزارو۵۰۰ تومان، لیموترش۲۸ هزارتومان، گوجه فرنگی ۱۰ هزار و۵۰۰ تومان، سیب‌زمینی ۶۸۰۰ تومان و پیاز ۷۹۰۰ تومان است. همچنین قیمت هرکیلو هلو ۲۶ تا ۳۲هزارتومان، شلیل ۲۸ هزارتومان، نارنگی ۲۸ هزارتومان، انگور ۲۵هزارتومان، هلو انجیری ۳۸ هزارتومان، سیب زرد و قرمز دماوندی ۱۸هزارو۵۰۰ تومان، گلابی ۳۵ تا ۴۸هزارتومان، موز ۲۶هزارو۸۰۰ تومان، انار ۳۲ هزارتومان و خربزه ۱۶هزارو۵۰۰ تومان است. گفتنی است قیمت‌های ذکر شده حدودی بوده و ممکن است در برخی مناطق بیشتر یا کمتر باشد. در میادین میوه و تره‌بار نیز قیمت هر کیلو پیاز زرد ۴۵۰۰ تومان، پیاز سفید ۵۳۰۰ تومان، سیب‌زمینی ۴۹۵۰ تومان، گوجه فرنگی ۶۴۰۰ تومان، خیار رسمی ۷۹۰۰ تومان، هویج ۱۳هزارو۵۰۰ تومان، لیموشیرین ۱۲هزارو۸۰۰ تومان، موز ۲۴هزارو۳۰۰ تومان، گلابی ۱۹هزارو۸۰۰ تومان، سیب ۱۴هزارو۸۰۰ تومان، هلو انجیری ۱۷هزارو۱۰۰ تومان، لیموترش ۱۵هزارو۵۰۰ تومان، انگور ۱۵ تا ۱۸ هزارتومان، شلیل و شبرنگ ۱۷هزارو۹۰۰ تومان و خربزه ۷۵۰۰ تومان است.


 

ارسال نظر