اخبار

۱۳۹۸/۰۵/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۹۴۸۹

ابتلای ۱۶هزار تن در کشور  به تب مالت در سال گذشته

رییس اداره مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، مصرف شیر غیرپاستوریزه، فرآورده‌های لبنی تولید شده بدون نظارت، تماس مستقیم با دام و واکسینه نکردن دام‌ها را از جمله عوامل بروز بیماری تب مالت معرفی کرد و از ابتلای ۱۶ هزار و ۶۳۲ مورد به بیماری تب مالت در سال گذشته خبر داد.

بهزاد افزود: تب مالت جزو بیماری‌های مشترک بین انسان و دام بوده که عامل بروز آن باکتری به نام بروسلا است. این بیماری از طریق مصرف فرآورده‌های دامی غیرپاستوریزه، انتقال ترشحات دامی آلوده از طریق جراحات روی پوست به ویژه دست‌ها، استنشاق ذرات افشانه‌ای شده آلوده در هوای آغل و از طریق تماس این ذرات با مخاط دهان و چشم به انسان منتقل می‌شود. وی استان‌های غربی، شمال غربی و شمال شرقی را در صدر آمار شیوع تب مالت معرفی کرد و به ایسنا گفت: در سال گذشته ۱۶ هزار و ۶۳۲ مورد ابتلا به بیماری تب مالت گزارش شد. برای کنترل این بیماری اقدامات مختلفی از جمله اطلاع‌رسانی و آموزش به مردم به ویژه به دامداران ارایه کرده‌ایم. همچنین واکسیناسیون دام‌ها را با جدیت در حال پیگیری هستیم. البته با وجود اینکه اقدامات صورت گرفته از میزان انتظار ما کمتر است، اما گام‌های مثبتی در این زمینه برداشته شده است.

وی علت برآورده نشدن تمام انتظارات درباره کنترل این بیماری را محدودیت‌های مالی دانست و افزود: با وجود این محدودیت‌های مالی نمی‌توان انتظار واکسیناسیون تمامی دام‌های واجد شرایط را داشت. به همین دلیل هم به انتظارات خود بطور کامل دست نیافته‌ایم. اما خوش بختانه اقدامات نسبت به سالیان گذشته در حال پیشرفت است. امیری با یادآوری آمار ابتلاء به تب مالت در سال ۶۸ که حدود ۹۰ هزار مورد بوده است، بر لزوم مصرف فرآورده‌های لبنی پاستوریزه تاکید و تصریح کرد: کنترل رعایت ضوابط در مراکز نگهداری شیر و فرآورده‌های دامی به ویژه در دامداری‌های سنتی، نظارت بر مواد غذایی تهیه شده از فرآورده‌های دامی، بهسازی آغل‌ها و محیط نگهداری دام و شناسایی و درمان به موقع بیماری تب مالت از اقدامات موثر ما در این زمینه بوده است تا بتوانیم از آمار یاد شده در سالیان گذشته تا حد زیادی فاصله بگیریم، اما همچنان نیاز به فعالیت‌های جدی در این زمینه است.

زمان اعلام نتایج نهایی کنکور دکتری ۹۸

رییس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: نتایج نهایی آزمون نیمه متمرکز دکتری سال ۹۸ در هفته اول شهریورماه ۹۸ اعلام خواهد شد.

ابراهیم خدایی افزود: با توجه به اینکه فرآیند مصاحبه‌ها و مرحله دوم آزمون دکتری تخصصی ۹۸ در دانشگاه‌ها رو به اتمام است پیش بینی می‌کنیم که همانند زمان‌بندی که پیش از این اعلام کرده بودیم، در زمان مقرر نتایج را اعلام کنیم. او درباره ظرفیت پذیرش در دوره دکتری تخصصی سال ۹۸ یادآور شد: ظرفیت پذیرش بیش از ۱۴ هزار نفر بوده است اما با توجه به اعلام حدنصاب دانشگاه‌ها ممکن است تعداد قبولی کمتر از ظرفیت اعلام شده باشد. از تعداد ۱۹۶ هزار و ۶۴۹ نفر ثبت نام‌کننده در آزمون تعداد ۱۶۳ هزار و ۳۲۱ داوطلب در جلسه آزمون حاضر بودند. از این تعداد ۱۵۰ هزار و ۵۳۵ داوطلب مجاز به انتخاب رشته شدند و ۱۰۸ هزار و ۸۹۹ نفر فرم انتخاب رشته خود را تکمیل کردند. از تعداد ۱۰۸ هزار و ۸۹۹ داوطلب انتخاب رشته‌کننده تعداد ۴۷ هزار و ۶۴۸ داوطلب در کدرشته محل‌های انتخابی دارای حد نصاب علمی لازم هستند. ظرفیت پذیرش دانشجو در آزمون ورودی دوره دکتری نیمه متمرکز سال ۹۸ در دوره‌های روزانه و شبانه دانشگاه‌ها، دانشگاه پیام نور، دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی، پردیس‌های خودگردان دانشگاه‌ها (جز ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی) تعداد ۱۴ هزار و ۲۷۷ نفر است.

 

ارسال نظر