رشد تولید و صادرات برخی اقلام صنعتی

۱۳۹۸/۱۱/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۲۲۲۳

عضو اتاق بازرگانی تهران در پاسخ به این پرسش که وضعیت کدام صنایع در دوران تحریم بهتر از دوران گذشته شده است؟ به اگزیم‌نیوز گفت: صنایع بالادستی همچون صنایع پتروشیمی، فولاد و خودرو در نیمه دوم سال وضعیت خوبی دارند. با تشدید تحریم‌ها وضعیت این صنایع بهتر از گذشته شده است. حتی این روزها صنعت شیرآلات هم بیشتر از دوران گذشته در حال صادرات است.

این فعال اقتصادی افزود: در فضای سیاسی و اقتصادی فعلی وضعیت تولید کاهش نخواهد یافت؛ چرا که بازارهای منطقه همچنان به قوت خود پابرجا هستند. در هفته‌های اخیر به دلیل موضوعات سیاسی برخی کارشناسان نقدهایی را درباره بازار عراق مطرح می‌کردند؛ این در حالی است که ما معتقدیم روند صادرات کالاهای ایرانی به اقلیم کردستان روند مطلوبی دارد و تجارت بین ایران و عراق کاهش نیافته است.  وی با اشاره به کمپین عراقی‌ها برای نخریدن کالاهای ترکی گفت: در گذشته به دلیل برخی موضوعات عراقی‌ها خرید کالاهای ترکیه را به‌طور کلی ممنوع کردند، همین موضوع آسیب زیادی به کالاهای ترکیه زد؛ این در حالی است که چنین نگاهی به کالاهای ایرانی وجود ندارد. کالاهای ایرانی به اقلیم کردستان صادر و از آنجا به سایر شهرهای عراق توزیع می‌شود.

اشتیاقی اظهار کرد: صنایع غذایی، شیرآلات و مصالح ساختمانی از جمله کالاهایی هستند که از ایران روانه بازار عراق می‌شود که امیدواریم در ماه‌های پایانی سال صادرات به عراق نیز افزایش یابد.

از سوی دیگر محمد رضا نجفی منش، فعال حوزه خودرو با بیان اینکه وضعیت تولید در نیمه دوم سال بهبود یافته است گفت: طبق آخرین آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت وضعیت تولید برخی اقلام همچون فولاد، سیمان، پوشاک و صنایع غذایی مناسب است. در حالی که صنعت لوازم خانگی وضعیت چندان مناسبی ندارد. با بررسی‌های انجام شده تولید صنعت لوازم خانگی کاهش یافته که باید راهکاری برای خروج از این بحران در نظر گرفته شود.

محمدرضا نجفی‌منش افزود: این روزها چالش اکثر بنگاه‌های اقتصادی موضوع سرمایه در گردش است. سرمایه در گردش واحدهای تولیدی کاهش یافته و اگر بانک مرکزی تسهیلاتی در اختیار این بنگاه‌ها قرار دهد بخشی از مشکلات برطرف خواهد شد.

وی اظهار کرد: با وجود تحریم‌های امریکا علیه ایران تولید برخی صنایع غیر نفتی نه تنها کاهش نیافته بلکه در این صنایع شاهد مازاد تولید هم هستیم.

نجفی منش با مثال زدن صنعت قطعه‌سازی در مورد تعهدات شرکت‌های خودروسازی و صادرات این محصول به بازارهای منطقه گفت: تمام شرکت‌های خودروسازی در تلاش هستند تا تعهدات خود را در زمان مقرر انجام دهند و اگر تعهدی دچار تاخیر و دیرکرد شده در اولویت برای ایفا قرار دهند. نتیجه این مساله نیز در آمار و داده‌های منتشر شده قابل مشاهده است به نحوی که شرکت ایران‌خودرو در دی ماه ۹۸ دو برابر دی ماه سال گذشته تولید داشته است. نجفی‌منش افزود: ضمن اینکه این خودروساز، خودروهای مربوط به تعهدات معوق خود را نیز تکمیل کرده است. ضمن اینکه مساله تعهدات داخلی ارتباطی به مساله صادرات خودرو ندارد و صادرات خودرو مشکلی ندارد و قاعدتا نمی‌توان از منتفی بودن آن سخن گفت. ضمن اینکه با ورود خودروهای جدید امکان صادرات بیشتر و ظرفیت بالاتر می‌رود.

رییس کمیسیون «بهبود محیط کسب و کار و رفع موانع تولید» اتاق بازرگانی تهران همچنین در مورد قیمت خودروی جدید رهام پاسخ داد که در حال حاضر نمی‌توان برای تولید این خودرو در ایران قیمت تعیین کرد. او افزود: صرفا می‌توان این اظهارنظر را داشت که قیمت خودروی مشابه در اروپا حدود ۱۲ هزار یورو است. اما اینکه قیمت این خودرو در ایران چقدر باشد مساله دیگری است و الزامات و قواعد خاص خودش را دارد.

محمدرضا نجفی‌منش تاکید کرد که صادرات خودرو منتفی نیست و بسته به شرایط تولید و بازارهای منطقه ظرفیت صادرات وجود دارد. او همچنین تاکید کرد مشکل قطعه‌سازان تامین نقدینگی است و در صورت رفع این مشکل، قطعه‌سازی توان پاسخگویی به نیازهای صنعت خودرو را دارد.

 

ارسال نظر