اخبار

۱۴۰۱/۰۹/۰۹ - ۰۸:۵۸:۴۹
کد خبر: ۱۹۴۸۷۵

عرضه خودروهای وارداتی در بورس قطعی شد؟

فردای اقتصاد| امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت گفت: در ابتدای امسال خودروسازان باید خودرو‌هایشان را در سامانه قرعه‌کشی می‌آوردند. در حال حاضر سایپا به‌طور کامل از قرعه‌کشی خارج شده و در آینده خودروهای دیگر ایران‌خودرو هم با خروج از مکانیزم قرعه‌کشی، در بورس کالا عرضه می‌شوند. پیش‌تر منوچهر منطقی، معاون وزیر صمت اظهار کرده بود که قیمت‌گذاری خودروهای وارداتی در بورس و بر مبنای عرضه و تقاضا انجام می‌شود. منطقی تشریح کرده بود که قیمت این خودرو غیر اقتصادی است و اینکه در خودروهای وارداتی را در بورس معامله کنیم لزوما قیمت آن را اقتصادی نمی‌کند. گفته‌های منطقی مبین این است که اگر خودروهای خارجی حتی از کارخانه‌ و به صورت مستقیم خریداری شوند، باز هم گران خواهند بود. مساله این است که واردات خودرو با ارز نیمایی بسیار گران تمام می‌شود. با این وجود استقبال زیادی از خودروهای وارداتی خواهد شد. اما معاملات بورس کالا یعنی معامله بر اساس عرضه و تقاضا قیمت این خودروها را به چند میلیارد تومان می‌کشاند. آمارها نشان می‌دهد میزان عرضه خودروهای وارداتی بالاست و ورود این خودروها به بورس می‌تواند گردش نقدینگی در بورس را افزایش دهد. برخی از کارشناسان می‌گویند عرضه خودرو در بورس کالا می‌تواند گردش نقدینگی بازار سرمایه را به میلیاردها تومان برساند. این افزایش گردش نقدینگی می‌تواند تالار شیشه‌ای را از سقوط ادامه‌دار نجات دهد و به نوعی با عرضه این خودروهای وارداتی بورس تهران یک رنگ جدید به خود می‌گیرد.

ماجرای فروش تارا کله غازی در بورس چیست؟

تجارت‌نیوز| خودروهای عرضه شده در بورس کالا شامل 500 دستگاه تارا و 600 دستگاه پژو 207 بود. دو محصولی که برای او.لین بار در بورس کالا عرضه شد و میزان استقبال از آن خوب بود. بر اساس اطلاعیه‌ای که صادر شده است، 600 دستگاه پژو 207 ایران خودرو در چند رنگ مختلف عرضه شده است؛ شامل سفید، مشکی آبنوس، نقره تیتانیوم و ۵۰ دستگاه پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف شیشه‌ای سبز کله غازی. قیمت پایه برای پژو 207 سقف شیشه‌ای حدود 285 میلیون تومان و برای پژو 207 اتوماتیک سفید، 297 میلیون و 600 هزار تومان بود. همچنین قیمت تارا دستی هم بین 267 و 379 میلیون تومان بوده است. نکته قابل توجه در عرضه امروز خودرو در بورس قیمت تارا دستی کله غازی است. قیمت تارا دستی نقره‌ای تیتانیوم و تارا دستی سبز کله غازی ۲۶۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قیمت خورده است.قیمت تارا دستی مشکی آبنوس ۲۵۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانبود. اما قیمت تارا اتوماتیک اختلاف حدود 100 میلیون تومانی داشت. به نحوی که قیمت تارا اتوماتیک نقره‌ای تیتانیوم و تارا سبز کله غازی ۳۷۹ میلیون تومان و تارا اتوماتیک مشکی آبنوس ۳۶۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود. اما قیمت تارا کله غازی در بازار آزاد حدود دو برابر این رقم است. بر اساس گزارش تجارت‌نیوز، قیمت تارا سبز کله غازی در بازار آزاد امروز 8 آذر ماه 632 میلیون تومان بود. نکته دیگر این بود که تعداد خودروهای تارا و پژو 207 کله غازی بسیار اندک بود و احتمالا همین مساله سبب شد که بسیاری از مشتریان طرفدار این خودرو باشند و تارا کله غازی با تقاضای بالا مواجه شود. لازم به ذکر است که خودروهای عرضه شده در بورس ششم اسفند ماه به مشتریان تحویل داده می‌شود و آنها باید 100 درصد مبلغ خودرو را پرداخت کنند. در مشخصات عرضه تارا دستی و پژو ۲۰۷ اتوماتیک آمده است: هر کد ملی (خریداران حقیقی) مجاز به ثبت سفارش بر روی یکی از کدهای عرضه شده در تاریخ عرضه صرفا برای یک خودرو است و خریداران باید سن ۱۸ سال تمام را داشته و اشخاصی که درعرضه‌های قبلی موفق به خرید شده‌اند امکان ثبت سفارش ندارند.

تاکید مجلس بر عرضه تمام خودروهای پرتیراژ در بورس‌کالا

بازارسرمایه| حجت‌الله فیروزی، با اشاره به اینکه بورس کالا با ایجاد سازوکارهای درست و شفاف‌سازی‌ در معاملات، زمینه اعتماد را به صورت ملموس ایجاد کرده است، گفت: سازوکار بورس سالم و رقابتی است و یک فضای شفاف و عرصه مهم برای معاملات است و این موضوع مورد توجه تولیدکنندگان صنعت خودرو و مصرف‌کنندگان قرار گرفته و همه از آن استقبال می‌کنند. وی اظهار کرد: تاکید کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از ابتدا این بوده که عرضه کلیه محصولات تولیدی توسط خودروسازها در بورس کالا صورت گیرد و این استدلال در بین کسانی که پیشنهاد عرضه خودرو در بورس کالا را دادند هنوز قوی است تا بتواند به تعادل بخشی قیمت، رسیدن خودرو به دست مصرف‌کننده واقعی و حذف بسیاری از واسطه‌ها، کمک کند. این نماینده تصریح کرد: به نظر می‌رسد فضای ایجاد شده در بورس کالا بسیار خوب است و اگر خودروسازها و وزارت صمت به صورت خاص از این موضوع استقبال خوبی کنند، شاهد اتفاقات خوب در آینده خواهیم بود. نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بورس کالا بستری رقابتی است، ادامه داد: افراد می‌توانند با اعتماد بیشتر در رقابت با یکدیگر به کشف قیمت‌های واقعی و منطقی کمک کنند.فیروزی افزود: با عرضه خودرو در بورس کالا، سرمایه‌ها به جای بازارهای سوداگرانه به بخش‌های تولید سوق یافته و همچنین مسیر برای عرضه دیگر محصولات تولید کشور در بورس کالا فراهم می‌شود. وی یادآور شد؛ عرضه خودروها به ویژه خودروهای پرتیراژ در بورس کالا گامی رو به جلو است و فرصتی است تا از بازار آشفته خودرو فاصله گرفته و دست هر واسطه‌گری را از این بازار کوتاه کنیم.

 

ارسال نظر