روزهای روشن بورس!

۱۴۰۱/۰۸/۲۱ - ۰۴:۵۱:۱۷
کد خبر: ۱۹۴۲۸۶
روزهای  روشن  بورس!

شاخص کل بورس در هفته اخیر روند صعودی به خود گرفت و توانست بیش از 10 درصد رشد کند. این رشد در چند ماه اخیر بی‌سابقه بوده است. مدت‌هاست که شاخص کل نتوانسته چنین رشدی را تجربه کند و تقربیا این رشد را می‌توان رکوردشکنی شاخص در سال 1401 به حساب آورد. شاخص هم‌وزن نیز در حدود 8 درصد رشد کرد؛ به‌طور کلی شاخص در این هفته توانست رشد بسیار خوبی را تجربه کند اما بررسی قیمت تک سهمی معمول بازار سرمایه نتوانستند رشدی کنند حتی پرتفوی بخشی از سهامداران در این روزهای صعودی بازار روند نزولی به خود گرفت.  «تعادل» در یک هفته اخیر بازدهی پرتفوی برخی از سهامداران را بررسی کرده و آمارهای نهایی نشان می‌دهد که این سهامداران در سال 99 تعدادی سهم ارزنده با قیمت معقول خریدند اما این روزها به جای سود بیشتر در پرتفوی خود با زیان مواجه شدند. یکی از سهامداران با میانگین پرتفوی 45 میلیونی تومانی می‌گوید که در 2 سال گذشته سود و زیان زیادی کردم؛ درست است بازار منفی بود اما با چند سهم مثبت سود گرفتم اما در یک هفته اخیر میانگین بازدهی پرتفوی سرمایه‌گذاری من منفی شده یعنی کمتر از 300 هزار تومان در یک هفته اخیر زیان کردم.

با وجود این وضعیت برخی از کارشناسان می‌گویند که طبیعی است که پرتفوی اغلب سهامداران منفی شود. چرا که این روزها در بازار سرمایه شاخص‌سازی می‌شود. شاخص‌سازی تنها به صورت عددی شاخص را مثبت می‌کند و در واقعیت زیان سهامداران بیشتر می‌شود. در مقابل کارشناسانی هستند که می‌گویند شاخص در این مدت رشد کرده و علت زیان برخی نیز به سرمایه‌گذاری اشتباه آنها برمی‌گردد. شاخص رشد کرده و پرتفوی سهامداران نیز مثبت خواهد شد. اگر رشد شاخص کل بورس را طبیعی و ادامه‌دار در نظر بگیریم می‌توان گفت که شاخص کل بورس در این مدت می‌تواند روندی مثبت را تجربه کند و در نهایت میانگین زیان سهامداران بورسی جبران شود.

   معاملات بورس در هفته اخیر

هفته سوم آبان ماه برای بورس طلایی به پایان رسید؛ شاخص کل حدود ۱۳۱ هزار واحد معادل ۱۰.۲ درصد بالا آمد تا بالاترین بازدهی هفتگی سال را تجربه کند. شاخص هم وزن نیز با رشد حدود ۳۲ هزار واحدی بازدهی ۸.۷ درصدی را ثبت کرد تا همانند شاخص کل با اختلاف بهترین عملکرد هفتگی امسال را به جا بگذارد. نکته مهم و امیدوارکننده بورس در هفته سوم، میانگین روزانه ارزش معاملات خرد بود که به حدود ۵ هزار میلیارد تومان رسید که از یکسو نسبت به هفته گذشته افزایش حدود ۲برابری را نشان می‌دهد و از سوی دیگر، بالاترین میزان از هفته دوم خرداد ماه به شمار می‌رود. همچنین در این هفته به‌طور خالص شاهد ورود پول حقیقی بودیم؛ موضوعی که از هفته دوم اردیبهشت بی‌سابقه بوده است. شنبه یک روز رویای برای بورس بود، شاخص کل با افزایش حدود ۴۵هزار واحدی و معادل ۳.۵ درصد بالاترین رکورد جهش روزانه را از بهمن سال ۱۳۹۹ ثبت کرد. شاخص هم وزن نیز بیشترین رشد را از دی ماه سال گذشته تجربه کرد. ارزش معاملات خرد نیز نسبت به هفته گذشته بهبود چشمگیری داشت و در جریان معاملات روز شنبه، ارزش معاملات خرد به بیش از ۳هزار و ۶۴۵ میلیارد تومان رسید که از یکسو نسبت به میانگین ارزش معاملات خرد هفته دوم آبان افزایش بیش از ۵۷ درصدی را نشان می‌داد و از سوی دیگر، عملا به میانگین سال ۱۴۰۱ رسید. نکته دیگر بورس روز شنبه به ورود پول حقیقی بر می‌گشت؛ حقیقی‌ها در معاملات روز شنبه بیش از ۲۸۵ میلیارد تومان وارد بورس کردند تا پس از بیش از یک ماه شاهد ورود پول حقیقی به بورس باشیم.

در جریان معاملات روز یکشنبه، شاخص کل برای هفتمین روز معاملاتی پی در پی مثبت بود؛ اتفاقی که عملا از خرداد ماه سال گذشته بی‌سابقه بوده است. شاخص کل با افزایش بیش از ۱۶ هزار و ۳۵۰ واحدی به سطح یک میلیون و ۳۴۴ هزار واحد بازگشت و شاخص هم وزن نیز با رشد حدود ۵هزار واحدی توانست خود را به مرز ۳۸۰ هزار واحدی نزدیک کند. در جریان معاملات روز یکشنبه ارزش معاملات خرد حدود ۳هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود که هر چند نسبت به روز شنبه کاهش حدود ۱۰ درصدی را نشان می‌دهد اما همچنان ارقام امیدوارکننده‌ای را ثبت کرد. بر خلاف روز شنبه، حقیقی‌ها در جریان معاملات روز یکشنبه بیش از ۱۲۱ میلیارد تومان از بورس پول خارج کردند. بورس معاملات روز دوشنبه را هم رویایی به پایان برد و شاخص کل توانست با افزایش بیش از ۴۵هزار واحدی تا مرز یک میلیون و ۳۹۰ هزار واحدی افزایش پیدا کند. شاخص هم وزن از شاخص کل هم درخشان‌تر بود و توانست بازدهی ۳.۴۹ درصدی را ثبت کند. این بالاترین بازدهی روزانه شاخص هم وزن از دهم تیر ماه سال ۱۳۹۹ محسوب می‌شد. یکی دیگر از نکات حائز اهمیت معاملات روز دوشنبه، ارزش معالات خرد و جریان پول حقیقی بود. جایی که ارزش معاملات خرد با رسیدن به بیش از ۴هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان توانست بیشترین مقدار از خرداد امسال را به ثبت برساند.علاوه بر آن حقیقی‌ها ۵۹۱ میلیارد تومان به بازار وارد کردند که بیشترین مقدار از شهریور سال گذشته محسوب می‌شد.

روز سه شنبه شاخص کل در ادامه روند صعودی خود که از ابتدای هفته گذشته آغاز کرده بود، توانست افزایش حدود ۱۸ هزار واحدی را ثبت کند با این وجود روز سه شنبه شاهد عقب‌نشینی شاخص کل در جریان معاملات بودیم. در ابتدای روز سه شنبه شاخص کل پر قدرت ظاهر شد و در همان نیم ساعت ابتدایی توانست بیش از ۲۳هزار و ۵۰۰ واحد افزایش یابد و تا سطح یک میلیون و ۴۱۳ هزار واحد بالا بیاید. اما در نهایت شاخص کل در ارتفاع یک میلیون و ۴۰۷ هزار واحدی به کار خود پایان داد که به معنای کاهش بیش از ۵هزار واحدی نسبت به ابتدای معاملات بود. شاخص هم وزن در جریان معاملات روز سه شنبه نیز روند مشابه شاخص کل را در پیش گرفته بود و در حالی در همان نیم ساعت ابتدایی بیش از ۴هزار و ۶۰۰ واحد افزایش یافت که در ادامه کاهش بیش از یک هزار و ۵۰۰ واحدی را ثبت کرد. ارزش معاملات خرد به مرز ۶هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به روز دوشنبه بیش از ۲۱ درصدی و نسبت به میانگین هفته گذشته بیش از ۱۵۵ درصد افزایش یافت. با این وجود خروج پول حقیقی در جریان معاملات روز سه‌شنبه کمی شدت گرفت و حقیقی‌ها حدود ۴۱۰ میلیارد تومان از بازار خارج کردند.

بورس گرچه معاملات روز چهارشنبه را با فشار فروش و برتری عرضه شروع کرد و حتی شاخص کل افت بیش از ۴هزار واحدی را نیز تجربه کرد. اما در نیمه دوم معاملات با پیشتازی پالایشی‌ها و به‌طور مشخص معاملات شتران دوباره شاخص کل روند صعودی به خود گرفت و توانست برای دهمین روز متوالی کار خود را مثبت به پایان ببرد. شاخص کل در نهایت افزایش ۶هزار و ۶۰۵ واحد رشد را ثبت کرد و سطح یک میلیون و۴۱۴هزار واحدی را پس گرفت. شاخص هم وزن نیز هزار و ۳۶۵ واحد رشد را به ثبت رساند. ارزش معاملات خرد حدود ۴هزار و ۶۲۰ میلیارد تومان بود که هر چند نسبت به روز سه شنبه کاهش بیش از ۲۲ درصدی را نشان می‌دهد اما همچنان در مقایسه با هفته‌های گذشته ارقام امیدوارکننده‌ای محسوب می‌شود. حقیقی‌ها هم در جریان معاملات حدود ۳۰۰ میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

 

ارسال نظر