رویداد

۱۴۰۰/۰۳/۱۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۹۰۴۵

برنامه بعدی سیمانی‌ها  صادرات از بورس کالاست

کالا خبر| عبدالرضا شیخان دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان درباره عرضه سیمان در بورس کالا گفت: عرضه سیمان در بورس کالا اقدامی بود که در سال‌های گذشته انجمن پیگیر آن بوده و تلاش کرده بود که سیمان وارد بورس کالا شود. این تلاش هم، برای رفع مشکل قیمت سیمان بود؛ چراکه به‌دلیل قیمت‌گذاری دستوری، نرخ سیمان بسیار پایین‌ بود و درآمد حاصل از آن، پاسخگوی نیاز کارخانه‌ها نبود. برای رهایی از این معضل، اقدام‌هایی انجام شد که به‌دلیل فشارهایی که برای قیمت‌گذاری وارد می‌شد، عملا ورود این محصول به بورس کالا، غیرفعال شد. اخیراً شرایطی که ایجاد شد، شرکت‌ها را ترغیب کرد که محصولات خود را در بورس کالا عرضه کنند. این ورود که دیروز اتفاق افتاد، نقطه عطفی برای صنعت سیمان است؛ صنعتی که ۸۸ سال سابقه فعالیت دارد. دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، درباره مزایای ورود این محصول به بورس کالا، توضیح داد: با این اقدام، بالاخره صنعت سیمان به سمتی حرکت می‌کند که قیمت آن، شفاف‌شده و آزاد باشد. درواقع پیش‌بینی می‌شود که عرضه سیمان در بورس کالا، به قیمت‌گذاری‌های دستوری پایان دهد. نکته قابل‌توجه هم این است که از دیروز، در مواردی شاهد معاملاتی بودیم که بالاتر از قیمت پایه‌ای که سیمانی‌ها انجام شد و این موضوع، پالس مثبتی برای صنعت سیمان به شمار می‌رود.

او با اشاره به اینکه در زمان‌هایی مانند فصل تابستان، نیاز به تولید سیمان افزایش می‌یابد، مطرح کرد: در این ایام که دوره ساخت‌وساز است و نیاز جامعه نیز افزایش می‌یابد، این امکان وجود دارد که با فروش بالاتر و بازگشت درآمد به تولیدکنندگان، نوسازی و ارتقای تجهیزات موردنیاز کارخانجات سیمان، با سرعت بهتری انجام شود. این اتفاق، باعث می‌شود که باوجود تحریم‌ها، حیات کارخانه‌ها تا حدودی تمدید شود. شیخان، درباره تأثیر ورود سیمان به بورس کالا بر صادرات، گفت: بر اساس تجربه‌ای که داریم، اگر قیمت فروش داخلی مناسب شود، قیمت‌های صادراتی هم به‌تبع آن بهتر خواهد شد. اقدام بعدی ما، در ماه‌های آینده و پس از بررسی‌های کارشناسی دقیق، احتمالاً تقاضای ورود صادرات سیمان در بورس کالا را داشته باشیم. دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، اظهار امیدواری کرد که این اقدام و مزایای آن، منجر به ترغیب کارخانه‌های دیگر برای ورود به بورس کالا شود. او در این مورد توضیح داد: اگر سایر کارخانه‌های سیمانی برای ورود به بورس کالا، اقبال نشان دهند، شاهد شفافیت قیمت خواهیم بود. قطعاً بخشی از این صنعت که در بورس کالا معامله می‌شود، از قیمت‌گذاری دستوری خارج است اما آن بخشی که مستقیم از طرف کارخانه‌ها به‌فروش می‌رسد، براساس قیمت‌های مصوب تأییدشده و ابلاغی است. شرط بهبود قیمت آن محصولات نیز، ورود به بورس کالا خواهد بود.

حمایت از سهام با انتشار اوراق اختیار فروش تبعی

سپیده رستمی‌نیا، رییس اداره بازار مشتقات فرابورس ایران عنوان کرد که در حال حاضر تعدادی اوراق اختیار فروش تبعی به شیوه تامین مالی و با هدف حمایت از بازار در حال طی کردن فرایند انتشار در فرابورس هستند و درخواست انتشار اوراق فروش تبعی در نمادهای «کگهر»، «میدکو»، «سمگا»، «وگردش»، «حریل» و«غویتا»، مجموعاً با ارزش 40 هزار میلیارد ریال نمونه‌هایی از این دست به شمار می‌روند.

رییس اداره بازار مشتقات فرابورس ایران با اشاره به تصمیم سازمان بورس و اوراق بهادار مبنی بر تزریق منابع مالی به بازار سرمایه از طریق انتشار اوراق اختیار فروش تبعی با هدف «تامین مالی» و «حمایت از سهام» عنوان کرد: بخشی از این منابع در بازار فرابورس ایران در حال تامین است به‌طوری که از ابتدای سال 1400 تاکنون، علاوه بر انتشار اوراق اختیار فروش تبعی بیمه‌ای در عرضه‌های اولیه سهام «فگستر» و «فتوسا» در مجموع به ارزش 988 میلیارد ریال، انتشار اوراق اختیار فروش تبعی به شیوه تامین مالی در نمادهای معاملاتی «ومهان» و «شپاس» با مجموع ارزش 20 هزار میلیارد ریال نیز صورت گرفت.

رستمی‌نیا با اشاره به فرآیند انتشار اوراق اختیار فروش تبعی مرحله دوم در نماد معاملاتی «شپاس» که امروز سه‌شنبه یازدهم خردادماه در بازار فرابورس انجام شد، اظهار کرد: ناشر این اوراق ضمن تعهد حمایت از بازار در مراحل بعدی، اقدام به تامین مالی در بازار به مبلغ 5 هزار میلیارد ریال کرد. به گفته وی در انتشار این اوراق، ناشر همزمان با فروش سهام «شپاس» به خریداران، اوراق اختیار فروش تبعی یک ساله با نرخ 22 درصد سالانه را واگذار کرد و همزمان خریداران این اوراق نیز با واگذاری اوراق اختیار خرید تبعی با سررسید زمانی یک ماه پس از سررسید اوراق اختیار فروش، اختیار بازخرید سهام عرضه شده را به ناشر اوراق فروش تبعی با نرخ تضمین‌شده اعلامی اعطا می‌کنند. رییس اداره بازار مشتقات فرابورس ایران در توضیح این شیوه از انتشار اوراق اختیار فروش تبعی گفت: ناشر اوراق اختیار فروش تبعی از محل سهام فروش رفته، اقدام به تامین مالی می‌کند و به صورت همزمان متعهد به بازپرداخت وجوه جمع‌آوری‌شده با احتساب نرخ سود تضمین‌شده خواهد شد. رستمی‌نیا عنوان کرد که ناشران اوراق اختیار فروش تبعی به شیوه تامین مالی، پس از جمع‌آوری منابع مالی، می‌توانند بخشی از آن را صرف حمایت از سهام خرد در بازار کنند. وی در نهایت یادآوری کرد که در حال حاضر تعدادی اوراق اختیار فروش تبعی به شیوه تامین مالی و با هدف حمایت از بازار در حال طی کردن فرآیند انتشار در فرابورس هستند و درخواست انتشار اوراق فروش تبعی در نمادهای «کگهر»، «میدکو»، «سمگا»، «وگردش»، «حریل» و«غویتا»، مجموعاً با ارزش 40 هزار میلیارد ریال نمونه‌هایی از این دست به شمار می‌روند.

 

ارسال نظر