بورس

۱۳۹۹/۱۱/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۵۵۲۱

دهقان دهنوی: سایه عوامل غیراقتصادی باید از بازار کم شود

محمدعلی دهقان دهنوی سکاندار جدید سازمان بورس و اوراق بهادار روز گذشته در جلسه معارفه خود که با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، گفت: محدود کردن بازار سرمایه کشور به محل خرید و فروش سهام تصور غلطی است که باید اصلاح شود. امروز بزرگ‌ترین واحدهای تولیدی کشور که سهم مهمی از تولید ناخالص داخلی و اشتغال را به خود اختصاص داده اند در بازار سرمایه حضور دارند و اینجا نقطه تحقق جهش اقتصادی است. 

وی با تاکید بر اینکه جایگاه بازار سرمایه کشور فراتر از تصورات فعلی است و باید این نهاد مهم اقتصادی در جایگاه حقیقی خود قرار بگیرد، افزود: صیانت از حقوق سرمایه‌گذاران خرد، گسترش بازارها، تکثر ابزارهای مالی، بهبود زیر ساخت‌ها، تعامل با خانواده بازار سرمایه و قطع زنجیره تخلف و خطا در بورس اولویت‌های اصلی نهاد ناظر بازار سرمایه است و بدون شک توسعه این نهاد مهم اقتصادی لحظه‌ای متوقف نمی‌شود. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه اگر به دنبال اقتصاد مردمی، تحقق جهش تولید و رهایی از رانت اقتصادی هستیم باید از خیابان بازر سرمایه عبور کنیم، افزود: پیشرفته‌ترین شکل شفافیت و رقابت پذیری اقتصادی در بازار سرمایه متبلور است. وی با طرح این پرسش که در کدام نهاد اقتصادی شاهد حضور ۵۰ میلیون نفری هستیم!؟ افزود: بخش عظیمی از رشد اقتصادی و توسعه کشور به بازار سرمایه وابسته شده و بازگشت ثبات و آرامش به آن اولویت دولت و وزارت اقتصاد است.

 سخنگوی شورای عالی بورس ادامه داد: بازار سرمایه طی ماه‌های گذشته با نوسان همرا شد. بخشی از این نوسان محصول عوامل اقتصادی بود که البته در روزهای آینده افق‌های روشنی پیش روی اقتصاد ما است. اقتصاد به ساحل آرامش نزدیک شده و بنابراین انتظار داریم عومل مثبت اقتصادی طی روزهای آینده در آینه بازار سرمایه نمایان شود.وی افزود: اما بخشی از نوسانات ناشی از عوامل غیراقتصادی بود؛ عواملی که لزومی به تجربه کردنشان نبود. باید سایه این عوامل غیر اقتصادی را از سر بازار سرمایه کم کنیم. تنها با کم شدن شر سایه عوامل غیراقتصادی از سر بازار سرمایه اعتماد به این رکن مهم اقتصاد باز می‌گردد.  رییس سازمان  بورس با بیان اینکه افزایش نقش بازار سرمایه در سیاست‌گذاری‌های اقتصادی از برنامه‌های آتی است، افزود: ما در کشور به دنبال جهش تولید هستیم و جهش تولید با افزایش سرمایه‌گذاری امکان‌پذیر است. سرمایه‌گذاری در کجا شکل می‌گیرد؟ در بازار سرمایه! اما سیاست‌گذاری غلط، دخالت و قیمت‌گذاری دستوری، عواملی است که سرمایه را از بازار سرمایه فراری می‌دهد. بنابراین نهاد ناظر بازار سرمایه سدی مقابل سیاست‌های غلط اقتصادی خواهد بود.  وی خاطرنشان شد: اگر به دنبال رشد اقتصادی و افزایش سرمایه‌گذاری در کشور هستیم، مسیر آن رشد و بالندگی و پویایی بازار سرمایه است. دبیر شورای عالی بورس ادامه داد: افزایش سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال اهداف اصلی تصمیم گیران اقتصادی است و این پیام روشن باید از سوی سیاست‌گذار اقتصادی به سرمایه‌گذار منتقل شود که بازار سرمایه بهترین بستر و مناسب‌ترین راه برای تحقق این اهداف است و به کمک همکاران و کسانی که در سازمان بورس حضور دارند این پیام را به همه منتقل می‌کنیم.  وی افزود: مسوولیت پذیری همه مسوولان مسیله بعدی نهاد ناظر بازار سرمایه است و این مضوع را به جد پیگیری می‌کنیم. بنده در هر جایی سعادت خدمت‌گذاری داشته ام، پاسخ گویی و مسوولیت پذیری در اولویت بوده و از این به بعد نیز خواهد بود.  رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از همه سرمایه‌گذاران بورسی دعوت کرد نظرات خود را از طریق مجراهای تعیین شده به نهاد ناظر بازار سرمایه منتقل کنند و افزود: هر تغییری در مقررات بازار و یا آیین‌نامه‌ها حتما باید با مشورت و اخذ نظر فعالین بازار باشد. نباید بازار را غافلگیر کرد و باید اجازه دهیم همه‌چیز در بستر تعامل و تفاهم پیش برود. تنها در این صورت بهترین نتیجه حاصل می‌شود. محمدعلی دهقان دهنوی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: توسعه نهاد‌های مالی برنامه بعدی نهاد ناظر بازار سرمایه است.  نهادهای مالی سربازان توسعه بازار هستند. اگر اشکالی در زمینه فعالیت این نهادها وجود داشته باشد حتما باید اصلاح و بازنگری شود.

گره زدن بورس  با رییس جدید   اشتباه است

محمدمهدی بحرالعلوم، کارشناس بازار سرمایه درباره ارزیابی از تغییر ریاست سازمان بورس درگفت‌وگو با سنا توضیح می‌دهد: ابتدا باید از همه روسا و مدیران ادوار مختلف سازمان بورس، قدردانی کرد که مانند دوندگان تیم دو امدادی، هر یک، سهم و نقشی در ارتقای جایگاه و اعتبار بازار سرمایه داشته‌اند و این بازار را با وجود همه افت ‌و خیزهایش به یکی از فراگیرترین و معتبرترین بازارهای تاریخ اقتصاد ایران تبدیل کرده‌اند؛ زیرا این بازار حداقل، با معیار آمار مجموع سهامداران به نسبت کل جمعیت کشور، حتی در جهان، کم‌نظیر است. در این میان، باید سپاسی ویژه از دکتر قالیباف اصل داشت که در یکی از پرچالش‌ترین دوره‌های بازارسرمایه، مسوولیت سنگین ریاست سازمان را پذیرفت و با حداکثر توان برای صیانت از منافع سهامداران کوشید و فشار زیادی را متحمل شد؛ اما تأثیرگذاری متغیرهای اغلب غیربورسی، شرایط بازار را به ‌گونه‌ای رقم زد که ایشان، مصلحت را در استعفا دیدند. وی ادامه داد: ابتدا باید ذهنیت گره زدن تحولات آینده بازار سرمایه را با انتخاب هر رییس جدیدی اصلاح کنیم. ماهیت بورس، طوری است که هرچند، توانمندی رییس سازمان بورس می‌تواند در تقویت و گسترش آن موثر باشد، اما واقعیت این است که از روسای بورس نمی‌توان انتظار معجزه داشت؛ زیرا فارغ از نوسان‌هایی که ذات بازار سرمایه است، متغیرهای متعددی که اغلب آنها غیربورسی هستند نیز در تعیین وضعیت شاخص‌ها تأثیرگذار هستند. 

 

ارسال نظر