روز سبز بازار سرمایه برای سهامداران

۱۳۹۹/۰۹/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۴۰۳۳
روز سبز بازار سرمایه برای سهامداران

معاملات روز گذشته بازار سرمایه در حالی به پایان رسید که شاخص کل این بازار با ۲۱ هزار و ۲۳۱ واحد افزایش رقم یک میلیون و ۵۲۷ هزار واحد را ثبت کرد. شاخص کل با معیار هم وزن نیز ۶۲۹۳ واحد افزایش یافت و به رقم ۴۵۷ هزار و ۲۸۹ واحد رسید، همچنین معامله‌گران دو میلیون معامله انجام دادند که ۱۶۶ هزار و ۴۷۶ میلیارد ریال ارزش داشت. «فولاد مبارکه اصفهان»، «ملی صنایع مس ایران»، «سرمایه‌گذاری نفت»، «گاز و پتروشیمی تامین»، «سرمایه‌گذاری غدیر»، «مخابرات ایران»، «گروه مپنا» و «توسعه معادن و فلزات» نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند. شاخص کل فرابورس هم ۳۳۲ واحد افزایش یافت و رقم ۱۹ هزار و ۷۶۴ میلیارد ریال را ثبت کرد. معامله‌گران این بازار یک میلیون معامله به ارزش ۷۱ هزار و ۴۸ میلیارد ریال  انجام دادند. «هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه»، «پلیمر آریاساسول»، «پتروشیمی زاگرس» «بیمه پاسارگاد» و «فولاد هرمزگان» جنوب نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل «پتروشیمی مارون» نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند. بیشترین ورود پول توسط حقیقی‌ها در گروه های«فلزات اساسی»، «محصولات شیمیایی» و «فعالیت‌های کمکی به نهادهای مالی واسط» رقم خورد و حقوقی‌ها نیز خریدار گروه‌های «بانک‌ها و موسسات اعتباری» و «فرآورده‌های نفتی» بودند. در روز گذشته بازار افزایش سهام حقیقی‌ها در ۱۶۹نماد و افزایش سهام حقوقی‌ها در ۱۳۸نماد به بیش از یک میلیارد تومان رسید که جمع تغییر مالکیت حقیقی‌ها هزار و ۵۷۰میلیارد تومان و تغییر حقوقی‌ها ۹۴۰میلیارد تومان بود. همچین آخرین قیمت ۲۱۱نماد حداقل سه درصد نسبت به قیمت روز قبل آنها افزایش یافته و ۱۳۸نماد با کاهش بیش از سه درصدی قیمت همراه بوده‌اند.  امیرعلی امیرباقری، کارشناس بازار سرمایه درخصوص وضعیت هفته گذشته بازارسهام گفت: در هفته‌ای که گذشت معاملات بازار سهام به سمت تعادل نسبی پیش رفت که به دلیل مطابقت تعادل ایجاد شده با واقعیات روز اقتصاد کشور به مرور شاهد خروج هیجان از کلیت بازار سرمایه خواهیم بود. وی با بیان اینکه نکته‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد روندهایی است که گاهی در بازار شکل می‌گیرد، گفت: این روندها کوتاه‌مدت هستند و نباید در انتظار روند قوی در میان مدت و بلندمدت برای بازار باشیم، بازار باید به یک کف کانالی دست یابد تا در آن زمان بتواند حرکت اصلی خود را آغاز کند. امیرباقری خاطرنشان کرد: موضوع لایحه بودجه در سال ١٤٠٠ از جمله بحث‌هایی است که این روزها تاثیر نسبی را بر بدنه بازار سرمایه داشته است، در بودجه سال آینده بخشی از منابع قرار است از طریق بورس تامین شود. این کارشناس بازار سرمایه به انتشار اسناد خزانه و تامین مالی مستقیم از بدنه بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: برای محقق شدن این امر باید نرخ بهره در مقایسه با نرخ تورم و نرخ بازدهی مورد انتظار در بازار سرمایه نرخی جذاب باشد تا بتواند نقدینگی را به سمت خود جذب کند. وی با بیان اینکه بالا بودن این نرخ باعث ایجاد فشار بر بدنه بازار سرمایه می‌شود و کار دولت را برای تامین مالی از طریق فروش سهام بر بدنه بازار سرمایه سخت می‌کند، افزود: دولت باید یک نرخ میانگینی را برای خود در نظر بگیرد که این نرخ میانگین نباید باعث خروج سرمایه از بازار سهام و سرازیر شدن آن به سمت اوراق شود. 

    شرکت‌های بزرگ بورسی 

جزو شرکت‌های دلاری محور 

وی به موضوع بازار ارز و سخنان رییس‌جمهوری در مورد تقویت ارزش پول ملی تاکید کرد و افزود: ایران کشوری صادرات محور است و شرکت‌های بزرگ بورسی جزو شرکت‌های دلاری محور هستند؛ بنابراین تا حدودی تضعیف ارزش دلار منجر به کاهش ارزش این شرکت‌ها و ایجاد فشار بر بدنه بازار سرمایه خواهد شد. امیرباقری با بیان اینکه سرمایه‌گذاران باید این نکته را در نظر داشته باشند که دلار و بازار سرمایه رشدی را تجربه کردند که تا حدودی از این روند صعودی پرشتاب در بازار سرمایه و دلار جبران شده است، اظهار داشت: این احتمال وجود دارد که نرخ دلار در بازار ارز به دلیل ایجاد هیجان فروش به قیمت‌های کمتر سوق پیدا کند که به دنبال آن کاهش قیمت ایجاد شده بر معاملات بازار سهام تاثیرگذار خواهد بود. این کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به انتشار گزارش‌های نسبی از بازار ارز باید این موضوع را مدنظر قرار داد که بانک مرکزی در بازار به عنوان وزنه تعادلی حاضر است و شنیده می‌شود تا حدودی مانع از کاهش قیمت‌های غیرمنطقی در بازار خواهد شد. وی با اشاره به اینکه این ایستادگی به معنای وجود سدی در برابر کاهش قیمت و هدایت روند فرسایشی و نزولی با زاویه کم است، اظهار داشت: این روند فرسایشی علاوه بر گرفتن فرصت نوسان‌گیری از افراد به مرور زمان موجب تقویت ارزش پول ملی و عدم ورود فشار سنگین بر بدنه بازا ر خواهد شد که وجود این فشار می‌توانست باعث خروج پول از بازار سرمایه شود. این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: سودآوری و تحلیل در کلیه بازارها روز به روز سخت‌تر می‌شود و تا زمان وجود تورم در کشور خرید همه کالاها با افزایش قیمت مواجه می‌شوند. وی با اشاره به اینکه این افزایش قیمت به معنای افزایش قدرت خرید نیست بلکه به معنی کاهش ارزش پول ملی است، گفت: به مرور با احیای قدرت پول ملی بازارها تحلیل محور می‌شوند، سرمایه‌گذاری در آن بازارها نیازمند تحلیلگران می‌شود و سرمایه‌گذاران در کلیه بازارها باید با دقت مضاعف اقدام به سرمایه‌گذاری کنند تا سرمایه‌های خود را به خطر نیندازند.

     روند معاملات بورس در هفته جاری

امیرباقری به روند معاملات بورس در بازار هفته جاری تاکید کرد و گفت: در بازار هفته جاری بحث بودجه و احیای قدرت پول ملی می‌تواند تا حدودی بر روند بازار تاثیرگذار باشد. این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: قسمت عمده‌ای از ریزش بورس با بازگشت دوباره رشد به این بازار جبران شده است، اکنون بازار در حال نزدیک شدن به برخی از مقاومت‌ها است که می‌تواند افزایش عرضه در بازار را به دنبال داشته باشد. به گفته وی، انتظار می‌رود عرضه‌ها در بازار شدت بگیرند اما باید دید قدرت تقاضا در برابر این عرضه‌ها به چه میزان است. امیرباقری اظهار داشت: با توجه به ریزش اخیر بورس و تبعاتی را که به دنبال داشت به‌طور حتم این بار اجازه رشد هیجانی به بازار داده نمی‌شود و در کوتاه‌مدت نباید منتظر روند سنگین افزایشی در بازار باشیم.

    عمق بخشیدن به بازارهای سرمایه‌گذاری

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه موضوعی که باید مورد توجه قرار گیرد تعمیق بازارها برای سرمایه‌گذاری است، افزود: برای مثال معاملات آتی سکه چند سالی است که متوقف شده است به همین دلیل پول‌های سفته بازانه به بازارهای فیزیکی هجوم آورده‌اند. وی با اشاره به اینکه باید با گسترش بازار سرمایه و سایر بازارها مانند بازار مشتقه زمینه عمق بخشیدن این بازارها را فراهم و تنوع بخشی کنیم، گفت: محصولات مورد نیاز باید با توجه به ریسک پذیری سرمایه‌گذاران طراحی شود تا سرمایه‌گذاران با توجه به ریسک پذیری‌های مختلف پول را وارد بازار کنند، بدین معنا که سرمایه خود را به صورت مستقیم وارد بازار دلار و سکه نکنند تا از این طریق بازارهای فیزیکی دستخوش تغییر نشود. این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: این انتظار وجود دارد که ابزارهای مشتقه و ابزار مالی طراحی و به مرحله اجرا برسند تا سرمایه‌گذاران بتوانند با توجه به ریسک‌پذیری خود تصمیم‌گیری کنند.


 

ارسال نظر