افزایش نرخ ارز و طلا

۱۳۹۹/۰۶/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۰۵۶۵

گروه بانک و بیمه | روز دوشنبه 10 شهریور 99 در بازار آزاد قیمت دلار با افزایش نسبت به قیمت‌های پایانی روز کاری قبل 23 هزار و 600 تومان، یورو 27 هزار و 800 تومان و درهم امارات 6 هزار و 500 تومان اعلام شده است. اونس جهانی نیز 1962 دلار معامله شد. براین اساس با افزایش نرخ دلار، قیمت طلا و سکه نیز افزایش یافت. قیمت طلای ۱۸ عیار هرگرم یک میلیون و ۹۶ هزار تومان، مظنه هر مثقال طلای آبشده 17 عیار 4 میلیون و 720 هزار تومان، قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، قیمت سکه طرح قدیم 10 میلیون و 800 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 5میلیون و 500 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 3 میلیون و 100 هزار تومان و سکه گرمی یک‌میلیون و 700 هزار تومان تعیین شده و به فروش می‌رسد.

صرافی‌های بانک‌ها نیز روز دوشنبه قیمت دلار را برای فروش به مردم با 50 تومان کاهش نسبت به قیمت‌های پایانی روز کاری قبل 23 هزار و 50 تومان اعلام کرده‌اند. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت 22 هزار و 950 تومان خریداری می‌کنند. قیمت فروش یورو در صرافی‌های بانک‌ها نیز با 50 تومان کاهش نسبت به قیمت‌های پایانی روز کاری قبل 27 هزار و 250 تومان اعلام شده است؛ قیمت خرید یورو در این صرافی‌ها 27 هزار و 150 تومان درج شده است. قیمت خرید و فروش دلار و یورو در صرافی‌های بانکی همزمان با افزایش قیمت ارز در بازار آزاد، افزایش یافته و دلار از روز چهارشنبه هفته قبل در این صرافی‌ها وارد کانال 23 هزار تومان شده است. بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز عمده بین‌المللی را اعلام کرد. طبق این گزارش بهای ۳۰ ارز افزایش یافت و ۴ ارز با کاهش قیمت مواجه شد. بهای سایر ارزها نیز ثابت ماند. بر این اساس هر دلار امریکا بدون تغییر نسبت به روزهای گذشته، ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. هر پوند انگلیس به قیمت ۵۶ هزار و ۸۴ ریال و هر یورو نیز ۵۰ هزار و ۳۷ ریال اعلام شد. 

در بازار جهانی نیز، در حالی که ارزش دلار کاهش یافته و سیاست جدید فدرال رزرو نشان می‌دهد که نرخ بهره فعلا در نزدیکی صفر باقی خواهد ماند، قیمت طلا روز دوشنبه به بالاترین رقم حدود 2 هفته گذشته رسید. بر اساس این گزارش، قیمت هر اونس طلا با 0.29 درصد افزایش به 1970 دلار و 58 سنت رسید. قیمت فلز زرد از ابتدای ماه جاری میلادی تاکنون 0.2 درصد کاهش را تجربه کرده است. قیمت طلا در معاملات آتی و برای تحویل در ماه دسامبر با 0.17 درصد رشد به 1978 دلار و 20 سنت رسید. کایل رودا، تحلیلگر موسسه‌ای جی مارکتس در این باره گفت: «ارزش دلار روز جمعه ریزش قابل توجهی داشت و این مساله به رشد قیمت طلا کمک رد.در حالی که روند حرکت ارزش دلار همچنان رو به پایین است، ادامه این روند می‌تواند به افزایش بیشتر قیمت طلا کمک کند. سیاست پولی جدید فدرال رزرو امریکا که در نشست هفته گذشت جکسون هول اعلام شد نشان می‌دهد که بانک مرکزی این کشور نرخ بهره را احتمالا تا چند سال در نزدیکی صفر نگه خواهد داشت و اجازه افزایش نرخ تورم به میزانی بیش از گذشته داده خواهد شد. نرخ پایین بهره موجب تضعیف ارزش دلار و بازدهی اوراق قرضه دولت امریکا می‌شود و جذابیت سرمایه‌گذاری در بازار طلا را بالا می‌برد. شاخص ارزش دلار به نزدیکی پایین‌ترین رقم 2 سال گذشته رسیده و در مسیر ثبت چهارمین کاهش ماهانه متوالی خود قرار دارد. قیمت طلا که اوایل ماه جاری میلادی تا رقم بی سابقه 2072 دلار و 50 سنت رسیده بود، ارز ابتدای امسال حدود 30 درصد جهش داشته است، زیرا به دلیل روند بی سابقه چاپ پول از سوی بانک‌های مرکزی و پیش بینی افزایش نرخ تورم و همچنین بی ثباتی ارزش ارزهای ملی طلا می‌تواند یک سرمایه‌گذاری امن برای جلوگیری از افت ارزش دارایی‌ها تلقی شود.

   اراده‌ای برای حفظ ارزش پول ملی نیست

حسین صمصامی استاد اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی، با بیان اینکه اراده‌ای برای حفظ ارزش پول ملی نیست گفت: اگر قرار باشد ۲۷ میلیارد دلار ارز خارج از کشور باشد، قیمت ارز پایین نخواهد آمد.برای واقعی شدن قیمت ارز بانک مرکزی باید بخشنامه ارزی سال 97 خود را کامل اجرا کند تا قیمت ارز پایین بیاید.الان بانک مرکزی قیمت ارز را تعیین می‌کند به این صورت که قیمت را با صرافی‌ها هماهنگ می‌کند و قیمت ارز نیمایی هم با فاصله‌ای از قیمت صرافی‌ها تعیین می‌شود. صمصامی پیشنهاد داد: بانک مرکزی باید برای تقویت پول ملی و کاهش قیمت ارز، عملکرد صرافی‌ها را محدود کند و ارز آزاد را غیرقانونی اعلام کند تا قیمت ارز به قیمت واقعی 4800 تا 5000 تومان برسد. تقویت پول ملی امکان پذیر است اما به شرطی که اراده‌ای برای این کار باشد. اما الان متاسفانه اراده‌ای نیست و این کار انجام نخواهد شد

  صادرکنندگان ملزم به بازگشت ارز صادراتی شوند

کارشناس اقتصاد گفت: «برای کاهش قیمت دلار باید با سازوکارهای ویژه‌ای، صادر کننده‌ها را ملزم کرد که تمام منابع ارز حاصل از صادرات را به کشور باز گردانند. در غیر این صورت اگر قرار باشد مثل حالا 27 میلیارد دلار ارز خارج از کشور باشد، قیمت ارز پایین نخواهد آمد.»

صمصامی گفت: بقیه دستگاه‌ها و نهاد‌ها همچون وزارت نفت در خصوص پتروشیمی‌ها و وزارت صمت در خصوص صادرکننده‌ها باید برای کاهش قیمت ارز و افزایش قدرت پول ملی کمک کنند و پتروشیمی‌ها و صادرکننده‌ها را ملزم به وارد کردن منابع ارزی خود به کشور کنند. به صورت کلی تمام دستگاه‌هایی که بر عرضه و تقاضای ارز موثر هستند، باید به این کار کمک کنند.از سوی دیگر لازم است تا مصرف ارز هم ساماندهی شود و مصارف اضافی و لوکس ارز حذف شود.

 

ارسال نظر