میانمار درصدد پاکسازی قومی روهینگیاست
گروه جهان
با ادامه موج خشونتها علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار، یک مقام سازمان ملل حکومت این کشور را به تلاش برای «پاکسازی قومی» متهم کرد. جان مککیسیک نماینده آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد در بنگلادش، گفته حدود ۳۰۰هزار نفر از اقلیت قومی روهینگیا در پی هجوم نیروهای نظامی در ماه آبان، خانههای خود را ترک کرده و به بنگلادش گریختهاند.
مککیسیک در عین حال گفته که نیروهای نظامی میانمار به «کشتار مردان» این گروه اقلیت، «سلاخی بچهها»، «تجاوز به زنان» و «آتش زدن خانههای آنان» مشغولند و مجبورشان میکنند از عرض رودخانه بگذرند و به بنگلادش بروند.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از آخرین تحولات پیرامون خشونتها علیه مسلمانان روهینگیا مینویسد که بنگلادش تاکنون در برابر درخواستهای بینالمللی برای باز کردن مرزهای خود ایستاده همچنین میگوید که میانمار باید اقدامات بیشتری انجام دهد تا از ورود این گروه اقلیت به بنگلادش جلوگیری شود. جان مککیسیک در این باره گفته است: «برای دولت بنگلادش خیلی سخت است که بگوید مرز خود را باز کرده چراکه چنین اقدامی دولت میانمار را به قساوت بیشتر ترغیب میکند و باعث میشود تا مادامی که به هدف نهایی خود مبنی بر پاکسازی اقلیت مسلمان میانمار نرسیدهاند، از پا ننشیند.»
اظهارات این مقام سازمان ملل اما انتقاد سخنگوی رییسجمهور میانمار را بهدنبال داشت. زاو هتای به خبرگزاری فرانسه گفت: «کارمندان سازمان ملل باید به اصول حرفهیی و اخلاقیات پایبند باشند و از آن تبعیت کنند. آنها باید براساس واقعیات عینی حرف بزنند، نه اینکه صرفا اتهامزنی کنند.»
این نخستینبار نیست که حکومت میانمار با چنین اتهامی مواجه شده است. حدود سه سال قبل نیز دیدبان حقوق بشر عنوان کرد که میانمار بهدنبال پاکسازی مسلمانان روهینگیاست؛ اتهامی که مقامات میانمار آن را رد کردند. دیدبان حقوق بشر میگوید که تنها در هفته گذشته حدود هزار خانه متعلق به مسلمانان روهینگیا در روستاهای شمالغربی میانمار سوخته و با خاک یکسان شده است.
