کوتاه از دنیای انرژی

۱۳۹۵/۰۸/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۳۹۴۵

همکاری ایران و فنلاند

در انرژی

ایرنا| وزیر نیرو گفت: جمهوری اسلامی ایران و فنلاند با امضای تفاهمنامه همکاری از این پس به توسعه همکاری‌های دوجانبه به‌ویژه در حوزه انرژی می‌پردازند.

حمید چیت‌چیان روز گذشته در دیدار با «کای موکانین» وزیر توسعه و تجارت خارجی فنلاند در محل وزارت نیرو افزود: سفر رییس‌جمهوری فنلاند در آینده نزدیک نشان‌دهنده اراده دو کشور برای توسعه همکاری‌هاست. به گفته وزیر نیرو، در چارچوب تفاهمنامه‌یی که صبح امروز بین نمایندگان دو کشور امضا شد، امکان گسترش همکاری‌ها به ‌ویژه در زمینه انرژی فراهم شده است. چیت‌چیان ابراز امیدواری کرد که علاوه بر همکاری صاحبان کسب و کار 2 کشور با یکدیگر (business to business)، همکاری‌های دولتی و علمی نیز گسترش یابد. وزیر نیرو خاطرنشان کرد: یکی از سیاست‌های ایران گسترش واحدهای در مقیاس کوچک، تولید همزمان آب و برق و نیروگاه‌های تولید پراکنده است تا علاوه بر ارتقای بهره‌وری انرژی، به کاهش نیاز به انتقال برق دست یابد. چیت‌چیان با اشاره به افزایش 26هزار و500مگاواتی ظرفیت نصب شده نیروگاهی در کشور در پنج سال آینده، خواستار حضور و مشارکت فنلاندی‌ها در این بازار بزرگ شد.


همکاری روس‌ها

در نیروگاه بندرعباس

ایرنا| مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه گفت: شرکت‌های ایرانی در ساخت نیروگاه بخار 1400مگاواتی بندرعباس با پیمانکار روسی همکاری می‌کنند. خبرگزاری روسیا سگودنیا به نقل از مصاحبه با سنایی نوشت: مراسم کلنگ‌زنی احداث چهار واحد نیروگاه بخار بندرعباس در آینده نزدیک برگزار می‌شود و شرکت روسی «تکنوپروم اکسپورت» پیمانکار ساخت نیروگاه بندرعباس است که شرکت‌های ایرانی نیز در احداث آن مشارکت خواهند کرد. وی اظهار کرد: واحدهای نیروگاه بخار بندرعباس 350 و 400مگاواتی خواهد بود و مجموع توان تولید آن به 1400مگاوات خواهد رسید. قرارداد ساخت نیروگاه بخار بندرعباس یازدهم مردادماه سال جاری در سفر محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رییس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه در مسکو امضا شد و بازپرداخت وام تخصیص یافته نیز پنج سال پس از آغاز بهره‌برداری با کارمزد 2، 77درصد پرداخت خواهد شد.


شتاب در بهره‌برداری

از میدان نفتی آذر

ایسنا| مدیرعامل شرکت سروک آذر گفت: بهره‌برداری از این میدان نفتی تا پایان امسال با برداشت روزانه 15هزار بشکه آغاز می‌شود. مجید حبیبی در دیدار با محمدرضا مروارید، استاندار ایلام، اظهار کرد: میدان نفتی آذر یکی از پیچیده‌ترین میادین نفنی دنیا پس از میدان پنسیلوانیای امریکا است ولی با تلاش مجموعه وزارت نفت پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال 97 به ظرفیت اسمی تولید روزانه

65 هزار بشکه در این میدان برسیم. وی با بیان اینکه سرعت روند اجرایی بهره‌برداری از میدان نفتی آذر طی ماه‌های اخیر شتاب دو چندان گرفته است، ابراز امیدواری کرد تا خرداد سال آینده به ظرفیت تولید روزانه 30هزار بشکه در روز دست پیدا کنیم.


تردید رییس iea

در مورد فریز نفتی

تسنیم| رییس آژانس بین‌المللی انرژی نسبت به موثر بودن طرح اوپک برای کاهش تولید جهت تقویت قیمت‌ها ابراز تردید کرد و گفت: چنین اقدامی موجب افزایش تولید در سایر نقاط جهان خواهد شد. به گزارش رویترز، رییس آژانس بین‌المللی انرژی گفت: باوجود رشد مصرف در چین، تقاضای جهانی در بازار نفت در سال 2017، به همان میزان سال2016 یعنی 1.2میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت. فاتیح بیرول، رییس آژانس بین‌المللی انرژی در حاشیه نشست هفته بین‌المللی انرژی در سنگاپور گفت: اگر قیمت‌ها به روند رو به رشد خود ادامه دهند، تقاضا برای نفت تضعیف خواهد شد. قیمت نفت برنت نسبت به پایین‌ترین رقم 12سال گذشته که در ماه ژانویه به ثبت رسید تقریبا دو برابر شده و به بالای 50دلار رسیده است.

بیرول گفت: کاهش رشد تقاضای جهانی برای نفت در مقایسه با رشد 1.8میلیون بشکه‌یی ثبت شده در سال2015 احتمالا بدان معناست که برقراری توازن مجدد بین عرضه و تقاضا در بازارها تا نیمه دوم سال 2017 اتفاق نخواهد افتاد.

بیرول همچنین نسبت به موثر بودن طرح اوپک برای کاهش تولید جهت تقویت قیمت‌ها ابراز تردید کرد، زیرا چنین اقدامی موجب افزایش تولید در سایر نقاط جهان خواهد شد و برقراری توازن در بازارهای جهانی را هر چه بیشتر تضعیف خواهد کرد.

مشاهده صفحات روزنامه