کاهش بهای نفتخام برای سومین روز متوالی
گروه انرژی|
قیمت نفت روز چهارشنبه برای سومین روز متوالی کاهش یافت و برای نخستینبار در این سه هفته در نزدیکی 50دلار آرام گرفت. شک و تردیدهای سرمایهگذاران به عدم کامیابی اعضای اوپک در کاهش میزان صادرات از یکسو و افزایش بیش از حد ذخایر امریکا از سوی دیگر سببواکنش بازار شد.
به گزارش «تعادل» و به نقل از رویترز، عراق که عنوان دومین عضو بزرگ اوپک را یدک میکشد، عنوان کرده که قصد پیوستن به طرح کاهش تولید نفت خام اوپک که قرار است در نشست این سازمان در ماه نوامبر به جزییات آن پرداخته شود، ندارد.
همزمان با آنکه تنها ایران به همراه نیجریه و لیبی از پیوستن به این تصمیم معاف شدهاند، تولیدکنندگان نفتی ونزوئلا و اندونزی از افزایش 42درصدی صادرات خود در سال آینده خبر دادند. همه این عوامل دست به دست هم دادند تا اعتماد سرمایهگذاران و تجار برای موفقیتآمیز بودن نشست پیشرو کاهش یابد.
اول هانسن، مدیر ارشد ساکسو بانک گفت: «بازار برای بار دیگر نیازمند ادبیاتی تسکیندهنده است اما ادبیاتی که اکنون با آن مواجه هستیم، گریه گرگ است. (گریه گرگ اصطلاحی از هشدارهای دروغین است) این قبیل مکالمات برای جلب هرگونه توجهی، صدای خود را بالا و بالاتر میبرد که علت آن نیز بالاتر رفتن شک و تردیدهاست و این چیزی است که من نیز به آن معتقدم.»
او ادامه میدهد: «بدون شک تفاوت زمان حاضر در مقایسه با اوایل سال جاری به زمانی برمیگردد که بازار نخست به مداخلات لفظی عکسالعمل نشان داد، اکنون تعهد و قول و قراری در کار است که اگر بنا به هر دلیلی به نتیجه نرسد، قطعا بازار با مشکل مواجه خواهد شد.» هانسن اضافه میکند که قیمت هدف نفت خام برنت در کوتاهمدت از دیدگاه او 49دلار و 40سنت بوده است.
روز گذشته قیمت معاملات آتی برنت با 72سنت کاهش به 50.07 دلار برای هر بشکه رسید این در حالی بود که در این دوره قیمتی، نفت 50.02 دلاری را نیز تجربه کرد که به نوبه خود پایینترین سطح از 3 اکتبر بود. نفت معاملات آتی امریکا نیز با کاهش 73 سنتی به 49.23 دلار برای هر بشکه رسید. رویترز در ادامه گزارش خود مینویسد که عراق استدلال کرده که به دلیل جنگ داخلی با داعش نیازمند درآمدهای نفتی است.
شرکت مشاوره انرژی BMI روز چهارشنبه در گزارشی نوشت: «عراق قصد دارد برای کاستن از وابستگی و اتکا به کمپانیهای بزرگ نفتی، صنعت نفت خود را از طریق میدانهای کوچک توسعه دهد.»
BMI در ادامه گزارش خود تردیدهایی را در زمینه زمان به نتیجه رسیدن طرح فریز نفتی مطرح کرده و مینویسد که ممکن است مذاکرات دوجانبه موجب تاخیر در این زمینه شود، مگر اینکه روسیه، برترین تولیدکننده جهان که عضو سازمان اوپک نیست، به آن بپیوندد. این امر سبب تعهداتی برای روسیه خواهد شد که با کشورهای عربی خاورمیانه همچون عربستانسعودی، کویت و امارات متحده عربی در کاهش تولیدات همپیمان شود.
تحلیلگر ارشد بازار در OANDA گفت: «به نظر میرسد که سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام، به آخرین قابلیتها و تواناییهای خود در هل دادن نفت خام به سمت قیمتهای بالاتر، بدون طرحی منسجم و مشخص و صرفا با اتکا به اتوریته سازمان نزدیک شده است.»
رویترز در انتهای گزارش خود مینویسد: «علاوه بر فشارهایی که بر بازار نفت وجود دارد، موسسه نفت امریکا روز سهشنبه اطلاعاتی را منتشر کرد که نشان از رشدی غیرمنتظره در ذخایر نفت امریکا میدهد.»
