سوابق 7 یار جدید شورای عالی مهندسی مخازن
گروه انرژی|نادی صبوری|
25 مهرماه، روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران، مصوبه هیات دولت درباره ترکیب، ساختار و نحوه انتخاب اعضای «شورای عالی مهندسی مخازن» را منتشر کرد. شورایی که پیش از این و در مصوبه چارچوب قراردادهای جدید نفتی مسوول «تدوین، کنترل و نظارت بر جنبههای فنی و تخصصی قراردادها» عنوان شده بود.
همانطور که «تعادل» در گزارش کامل خود درباره مصوبه هیات دولت در زمینه ترکیب این شورا اشاره کرده بود، به غیر از 5 عضو این شورای 13 نفره که سمتهایی مشخص ازجمله وزیر نفت را دارند، 8 عضو دیگر به انتخاب وزیر نفت از بین محافلی مختلف برگزیده خواهند شد.
طبق اطلاعات پیشین مندرج در شیوهنامهیی که به تصویب هیات وزیران رسیده است، مسوول ذیربط منابع هیدروکربوری در «ستاد» شرکت ملی نفت ایران به معرفی مدیرعامل این شرکت، ششمین عضو شورا خواهد بود. چهار نفر از کارشناسان صنعت نفت در حوزههای مهندسی مخازن، زمینشناسی و علوم زمین در بخش نفت و سه نفر از میان اعضای «ایرانی» هیاتهای علمی و پژوهشی برجسته دانشگاهها و مراکز معتبر پژوهشی داخل و خارج از کشور در حوزههای مهندسی مخازن، زمینشناسی و علوم زمین در بخش نفت، دیگر اعضای شورا را تشکیل میدهند. عصر روز سهشنبه خبری منتشر شد که نشان از مشخص شدن هویت 7 نفر از این 8 نفر بود. این 7 نفر، گروهی 4 نفره از کارشناسان و گروهی 3 نفره از اعضای هیاتهای علمی و پژوهشی دانشگاهها را تشکیل میدهند. گزارش «تعادل» از بررسی زمینه کاری و فعالیت این 7 نفر را در ادامه میخوانید.
بهنام صدایی سولا: یکی از اعضای 3 نفره دانشگاهی شورای عالی مهندسی مخازن، عضو هیات علمی انستیتو مهندسی نفت دانشگاه تهران و دارای دکترای مهندسی شیمی گرایش مخازن هیدروکربوری از دانشگاه امیرکبیر است. صدایی سولا، نویسنده کتاب مهندسی مخازن گاز میعانی است و طبق بررسیها در نگارش مقالات با استادهای فعال در زمینه ژئومکانیک همکاری داشته است.
شهاب گرامی: شهاب گرامی عضو دیگر گروه 3 نفره برگزیده از میان فعالان دانشگاهی شورای عالی مهندسی مخازن است. گرامی، رییس بخش پژوهش سیالات مخازن در پژوهشکده ازدیاد برداشت شرکت ملی نفت است. گرامی اهل کهگیلویه و بویر احمد بوده و در زمینه روشهای ازدیاد برداشت و ASP فعالیتهای علمی فراوانی داشته
است.
علیرضا طباطبایینژاد: علیرضا طباطبایینژاد، دیگر عضو گروه 3 نفره از فعالان دانشگاهی در شورای عالی مهندسی مخازن است. طباطبایینژاد دارای دکترای مهندسی نفت از دانشگاه هریوت وات اسکاتلند بوده و اکنون دانشیار دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه سهند تبریز است. طبق بررسیهای «تعادل»، طباطبایی نژاد در زمینه میزان بازیافت مخازن بهویژه گازی فعالیتهای پژوهشی زیادی کرده است.
همایون مطیعی: مطیعی از اعضای گروه 4 نفره کارشناسان نفتی حاضر در شورای عالی مهندسی مخازن است. مطیعی از مدیران برگزیده نفتی در سال 83 بوده و تالیفات فراوانی در زمینه زمینشناسی نفت دارد. کتاب «زمینشناسی درونچاهی» نوشته مطیعی در سال 93 برگزیده جایزه کتاب سال شد. مطیعی نامی بسیار آشنا در زمینشناسی صنعت نفت بوده است. او مدیرعاملی شرکت نفت کیش را هم در سابقه خود دارد.
هاشم باقرپور: هاشم باقرپور، عضو دیگر گروه 4 نفره کارشناسان نفتی شورای عالی مهندسی مخازن است. باقرپور مدیرعاملی شرکت نفت و گاز زاگرس جنوبی را برعهده داشته و در شرکت توسعه پترو ایران نیز فعال بوده است. باقرپور در گذشته سمت مدیر مهندسی و توسعه شرکت صنایع نفت و انرژی را نیز برعهده داشته است.
اسفندیار علاءالدین: اسفندیار علاءالدین نیز عضوی از گروه 4 نفره کارشناسان نفتی حاضر در شورای عالی مهندسی مخازن است که طبق مصوبه هیات دولت وزیر نفت آنها را انتخاب میکند. علاءالدین عضو گروه مشاوران مخازن شرکت نفت فلات قاره ایران بوده است و طبق بررسیها اهل بختیاری و برادر مرحوم بهمن علاءالدین از خوانندگان سرشناس بختیاری است.
اردشیر اسفاری: اردشیر اسفاری که از چهرههای بسیار قدیمی در صنعت نفت به حساب میآید، عضو دیگر گروه کارشناسان نفتی حاضر در شورای عالی مهندسی مخازن است. طبق بررسیهای «تعادل»، اسفاری از مدیران شرکت مشاوران انرژی تهران است و در گذشته در انجمن جهانی مهندسان نفت، مقالهیی با عنوان «شبیهسازی عددی مخازن شکافدار» به چاپ رسانده است.
