شهرنشینی عامل بروز فشارخون و اضافه وزن
به گفته محققان، آلودگی هوا در شهرها موجب افزایش فشارخون همچنین بروز اضافه وزن میشود.
به گزارش مهر، آلودگی هوا و آلودگی صوتی ناشی از ترافیک مشکلات متعددی از جمله مشکل تنفس، سردرد و احساس عمومی نومیدی را به همراه دارند، و درحال حاضر میتوان فشار خون بالا را نیز به فهرست مشکلات شهرنشینهای قدیمی اضافه کرد. مطالعات نشان میدهد شرایط زندگی شهری بر فشارخون و اضافه وزن تاثیر دارد. محققان وضعیت بیش از ۴۱هزار نفر را در نروژ، سوئد، دانمارک، آلمان و اسپانیا به مدت ۵ تا ۹ سال تحت مطالعه و بررسی قرار دادند و دریافتند بین آلودگی هوا و فشارخون بالا ارتباط وجود دارد. هیچ یک از شرکتکنندگان در ابتدای مطالعه مبتلا به فشارخون بالا نبودند، اما تا پایان مطالعه حدود ۱۵درصد اعلام کردند که مبتلا به فشارخون بالا شدهاند یا به خاطر این بیماری دارو مصرف میکنند. به گفته محققان، به ازای هر ۵ میکروگرم در مترمکعب ذرات ریز با قطر کمتر از 2.5 میکرومتر، ریسک ابتلا به فشارخون بالا تا یک پنجم افزایش مییابد. وجود دوده بیشتر در هوا موجب افزایش این ریسک میشود. محققان اذعان میدارند این نتایج بسیار حائز اهمیت هستند چراکه فشارخون بالا مهمترین فاکتور پرخطر بیماری و مرگ زودهنگام است.
راهحل کاهش آلودگی هوای شهر تهران چیست؟
حذف خودروهای فرسوده از شهرها، توسعه شبکههای حمل و نقل عمومی، استفاده از فیلتر دوده، جایگزینی موتور برقی به جای کاربراتوری، نظارت مستمر بر سوخت توزیعی و سالمسازی دود خروجی صنایع میتواند راهکارهای اساسی در کاهش آلودگی هوای کلانشهرها باشد که البته در سالیان گذشته در این راستا اقداماتی صورت گرفته ولی کامل نبوده است.
اثر آلودگی هوا بر سلامت
افرادی که در شهرهای آلوده کشور زندگی میکنند میدانند که آلودگی هوا میتواند منجر به بیماریهای تنفسی، ریوی، ناراحتیهای قلبی و سرطان شود.
آلودگی هوا تنها یک عامل تهدیدکننده سلامت نیست بلکه یک عامل عقب کشاندن کشور است چرا که آلودگی هوا با افزایش میزان مرگومیر و بروز بیماریهای متعدد منجر به کاهش کیفیت زندگی خواهد شد در نتیجه آلودگی هوا، نیروی کار، سطح درآمد و اقتصاد را در این کشور کاهش میدهد.
