از منطقه

۱۳۹۵/۰۸/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۳۸۹۸

اعتراض مترجمان نظامیان کانادایی در افغانستان

شماری از مترجمان نظامیان کانادایی افغان‌تبار در مقابل سفارت این کشور در کابل دست به تجمع زدند و خواستار رسیدگی به درخواست پناهندگی خود از آن کشور شدند. به گزارش ایرنا، این مترجمان که شمارشان به 60 نفر می‌رسید، در مقابل سفارت کانادا در افغانستان واقع در خیابان پانزدهم منطقه «وزیر محمد اکبرخان» تجمع کردند و از سفیر کانادا خواستند تا به درخواست پناهندگی آنان رسیدگی شود. تجمع‌کنندگان می‌گویند که پس از خروج نظامیان کانادا از افغانستان، جان آنان در خطر است و علاوه بر بیکار شدن، به دلیل همکاری با نظامیان این کشور، بارها از طرف طالبان تهدید به مرگ شده‌اند. آنان گفته‌اند که سفارت کانادا به شماری از مترجمان پناهندگی داده و به تقاضای 260 نفر دیگر که به عنوان مترجم برای نظامیان آن کشور کار می‌کرده‌اند، اعتنایی نمی‌کند. همزمان با حضور نظامیان امریکایی و کشورهای عضو ناتو در افغانستان، از سال 2001 میلادی هزاران افغان به عنوان مترجم با آنان همکاری می‌کردند که اغلب کشورها پس از خارج کردن نیروهای خود به مترجمان نظامیان خود پناهندگی دادند و با اقامت آنان در کشورهای متبوع خود موافقت کردند.


اعتراض به دستگیری 2شهردار دیاربکر در ترکیه

در پی دستگیری گلتن کیشاناک و فیرات آنلی، شماری از شهروندان دیاربکر دست به تجمع اعتراضی زدند. در اطراف شهرداری، نیروهای مسلح و خودروهای زرهی مستقر شده‌اند. حزب دموکراتیک خلق، دولت را متهم به «حذف اپوزیسیون دموکراتیک» کرد. به گزارش آنادولو، نیروهای امنیتی ترکیه سه‌شنبه 2شهردار مرکز استان کردنشین دیاربکر را دستگیر کردند. کیشاناک در فرودگاه دستگیر شده و اتهام او همکاری با پ‌ک‌ک است. همکار او فیرات آنلی نیز در منزل مسکونی‌اش بازداشت شده است. به گفته یک مقام امنیتی ترکیه، فیرات آنلی هم در سخنرانی‌هایش از پ‌ک‌ک پشتیبانی کرده است. این حزب در فهرست تروریستی دولت ترکیه و اتحادیه اروپا قرار دارد. گفته شده، پس از انتشار خبر دستگیری 2سیاستمدار، شماری از شهروندان دیاربکر در جلو ساختمان شهرداری دست به تجمع اعتراضی زدند. این تظاهرات بدون درگیری پایان یافت. ترکیه سپتامبر نیز ۲۸ شهردار منتخب را برکنار کرد. ۲۴ نفر از آنان متهم به ارتباط با پ‌ک‌ک بودند و اتهام 4شهردار نیز همکاری با جنبش فتح‌الله گولن اعلام شد.


مخالفت با عضویت عربستان در شورای حقوق بشر

دیده‌بان حقوق بشر با نامزدی عربستان برای عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به دلیل کارنامه سیاه این کشور در زمینه حقوق بشر، مخالفت کرد. دیده‌بان حقوق بشر با انتقاد از نامزدی عربستان اعلام کرد که حضور عربستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل به دلیل کارنامه سیاهی که در زمینه حقوق بشر دارد، موجب از بین رفتن اعتبار این شورا می‌شود. مجمع عمومی سازمان ملل متحد، جمعه در مورد عضویت عربستان سعودی در شورای حقوق بشر، رای‌گیری می‌کند.

مشاهده صفحات روزنامه