طرح کد شناسه برای لوازم خانگی

۱۳۹۵/۰۸/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۳۸۹۱


گروه تشکل‌ها| طرح جمع‌آوری کالاهای قاچاق در سطح شهر مسوولان صنفی را دچار نگرانی کرده؛ چرا که روسای صنفی براین باورند که متولیان قابلیت مبارزه با کالاهای قاچاق مخفی در انبارها را ندارند و در این راستا نیز باید به تدوین مدلی برای بررسی این نوع کالاهای مخفی دست یابند. متولیان صنفی درباره چگونگی اجرای طرح مبارزه با قاچاق کالا می‌گویند: ابتدا مدتی از سوی سازمان تعزیرات، بازرسان ستاد مبارزه با قاچاق کالا به فروشندگان زمان داده شد تا نسبت به جمع‌آوری این کالاها یا تهیه فاکتور اقدام کنند که این موضوع خود چالشی برای کسبه بازار به شمار می‌رود. حال در راستای فاز دوم مبارزه با قاچاق کالا منابع آگاه خبر از طرح «کد شناسه برای لوازم خانگی» می‌دهند. طرحی که گویی از مدل قدیمی «طرح شبنم» حکایت دارد. در زمان اجرای عملیاتی «طرح شبنم» کارشناسان صنفی براین باور بودند که طرح شبنم در اجرا موفق نخواهد بود.

در راستای فاز اجرایی «طرح کد شناسه برای لوازم خانگی» محمد طحان‌پور، رییس اتحادیه لوازم خانگی می‌گوید: ما به پلیس بازی تمایلی نداریم و از کد شناسه استقبال می‌کنیم اما باید این طرح در عمل به درستی انجام شود تا مشکلاتی که برای طرح شبنم با آن روبرو شدیم دوباره روند کار را با ایراد روبرو نکند. از سوی دیگر محمدرضا دیانی رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران درباره اجرای «طرح کد شناسه برای لوازم خانگی» به «تعادل» می‌گوید: از اجرای طرح کدشناسنامه برای لوازم خانگی آن هم در راستای فاز اجرایی مبارزه با قاچاق کالا خبر ندارم و این موضوع را پیگیری

خواهیم کرد.


ضرورت بررسی برای طرح جدید

در همین حال؛ سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی درباره مزایا و معایب طرح کد شناسنامه برای لوازم خانگی به «تعادل» می‌گوید: در بخش انفورماتیک وزارت صنعت، معدن وتجارت بحثی درباره شناسنامه‌دار شدن کالاهای لوازم خانگی در سطح بازار شد که این موضوع را با اعضای هیات‌مدیره انجمن‌های تشکلی لوازم خانگی در میان گذاشتند.

حمید رضا غزنوی درباره زمان اجرای این طرح اظهار می‌کند: اینکه چه زمانی این طرح از سوی وزارت صنعت عملیاتی یا اجرایی شود خبر درستی ندارم. متولیان وزارت صنعت در راستای فاز اجرایی این طرح (طرح کد شناسنامه برای لوازم خانگی) قرار بود اقدام‌های کارشناسی شده را در نظر گیرند.

درواقع، به نظر می‌رسد این طرح نیز در قالب طرح جامع مالیاتی (ایران کد) باشد که متولیان باید زیرساخت‌های آن را تامین کنند. وی خاطرنشان می‌کند: اگر قرار باشد به غیر از وزارت صنعت نهاد دیگری متولی اجرای این طرح باشد، بی‌شک اجرای این طرح نیز همانند دیگر طرح‌ها مساله‌ساز و با شک مواجه خواهد شد.


کشفیات قاچاق از سوی بازرسی اصناف

همچنین معاون نظارت و بازرسی اتاق اصناف تهران در گزارش پنج روزه خود از وضعیت بازرسی اصناف از واحدهای صنفی در راستای طرح برخورد با کالای قاچاق در سطح عرضه اعلام کرد: در صنف میوه و تره بار شش مورد ظن به قاچاق و در صنف لوازم آرایشی چهار مورد ظن به قاچاق ایجاد شد.

حسین درودیان با اشاره به واگذاری طرح برخورد با قاچاق کالا در سطح عرضه به اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی و آغاز به کار گشت‌های بازرسی اصناف واحدهای صنفی، گفت: بازرسی اصناف صرفا گزارش کشفیات قاچاق را به ستاد قاچاق کالا ارائه می‌کند و چنانچه واحد صنفی اسناد و مدارک معتبر ارائه ندهد، کالاها از طریق ستاد به سازمان اموال تملیکی ارجاع داده می‌شود.درودیان اعلام کرد: نماینده‌یی از وزارت بهداشت، جهاد کشاورزی، سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و در مواقع لزوم نماینده نیروی انتظامی بازرسان اصناف را در گشت‌های بازرسی از اصناف در طرح مبارزه با کالای قاچاق در سطح عرضه همراهی می‌کنند.وی با اشاره به اعزام ۳۷ تیم بازرسی به صنف لوازم خانگی و انجام ۶۹۹ بازرسی از واحدهای صنفی این صنف و همچنین اعزام سه تیم بازرسی به صنف تجهیزات پزشکی و انجام ۴۳ بازرسی افزود: در این دو صنف، ظن به قاچاق نداشتیم و در مواردی که ظن احساس شد، واحدهای صنفی فاکتور ارائه کردند و اسناد و اجناس با یکدیگر تطبیق داده شد.


بازاری‌ها را نگران کرده‌ایم

از سوی دیگر؛ رییس اتاق اصناف مشهد گفت: شیوه ما در برخورد با کالای قاچاق اشتباه است چون ورود کالای قاچاق آزاد اما فروش آن ممنوع است؛ در چنین شرایطی کالای قاچاق به جای فروش در سطح مغازه‌ها، در میدان دستفروشان و فروشگاه‌های مجازی به عرضه در می‌آید. محمود بنانژاد در مورد واگذاری طرح جمع‌آوری کالای قاچاق به اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی از سوی دولت گفت: در حوزه اصناف ما با طرح برخورد با کالای قاچاق موافق هستیم نه جمع‌آوری کالای قاچاق؛ بدون شک، قاچاق یک پدیده شوم اقتصادی است و همگان بر مبارزه اصولی با آن رضایت دارند.

وی با اشاره به تداوم وضعیت آشفته بازار در شرایط رکود اقتصادی افزود: استفاده اشتباه از کلمه جمع‌آوری کالای قاچاق بطور ویژه اهالی بازار را که در رکود شدید اقتصادی همچنان فعالیت دارند، مورد هدف قرار می‌دهد و ضربه جدیدی بر پیکره اصناف وارد خواهد کرد ضمن آنکه شیوه و ابعاد برخورد را تحت تاثیر قرار می‌دهد، برخورد قاچاق تک‌بُعدی می‌شود؛ درحالی که برخورد با پدیده قاچاق چند بُعدی است.

مشاهده صفحات روزنامه