اخبار کلان

۱۳۹۵/۰۸/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۳۸۷۵

جزئیات نحوه محاسبه بهره‌وری

رییس سازمان ملی بهره‌وری در خصوص شیوه اعلام آمار بهره‌وری گفت: برای محاسبات بهره‌وری سرمایه، نیاز به آمار موجودی سرمایه داریم که بانک مرکزی تنها مرجع تولیدکننده آن است. رویا طباطبایی در گفت‌وگو با مهر در خصوص مرجع قرار گرفتن آمارهای مرکز آمار یا بانک مرکزی برای تهیه گزارش‌های مرتبط با شاخص بهره‌وری گفت: مهم نیست که برای آمارهای رشد اقتصادی، مرکز آمار ملاک قرار گیرد یا بانک مرکزی، اما مهم این است که از آمار یک دستگاه به صورت مداوم استفاده شود؛ یعنی اگر طی سال‌های قبل، تمام محاسبات با آمارهای مرکز آمار انجام شده، اکنون هم همان ملاک قرار گیرد یا اگر به آمارهای بانک مرکزی تکیه شده است، باز هم از این مرجع آماری استفاده شود؛ چراکه حتی اگر آمارها متفاوت باشد، اما روند یکسان است. رییس سازمان ملی بهره‌وری افزود: سازمان ملی بهره‌وری ایران برای محاسبات بهره‌وری سرمایه، نیاز به آمارهای موجودی سرمایه دارد که البته آمارهای «موجودی سرمایه» را تنها بانک مرکزی در ایران ارائه می‌دهد، بنابراین سازمان ملی بهره‌وری ایران، آمارهای رشد اقتصادی از آمارهای بانک مرکزی را استفاده می‌کند؛ ولی آمارهای نیروی کار را همواره از مرکز آمار ایران اخذ و مورد استفاده قرار داده است.


فروش ۵۴۰هزار میلیارد تومانی نفت در برنامه ششم

عضو کمیسیون تلفیق برنامه ششم گفت: پیش‌بینی شده در کل برنامه ششم در مجموع ۵۴۰هزار میلیارد تومان فروش نفت داشته باشیم، در حالی که رقم در نظر گرفته شده برای مالیات، ۲,۵برابر درآمد نفت است. حسینعلی حاجی‌ دلیگانی گفت: آخرین مصوبه در خصوص برنامه ششم، درباره صنایع هوایی در جهت تقویت بنیه هواپیماسازی کشور و ساخت پرنده‌های گوناگون برای کشور بود که با اکثریت آرا تصویب شد؛ در این راستا امیدواریم کشورمان در برنامه ۵ساله ششم توسعه، گام خوبی را در این راستا در خدمت به مردم بردارد.

عضو کمیسیون تلفیق برنامه ششم افزود: در زمینه ممنوعیت پرداخت حقوق‌های نجومی هم مصوبه‌یی داشتیم تا بتوانیم به عدالت مدنظر نزدیک شویم و مجموع تفاوت‌ها در حد ۲۰درصد بیشتر نباشد؛ بر این اساس دولت سامانه‌یی را تعریف خواهد کرد تا همه پرداخت‌ها به افراد از طریق آن سامانه تجمیع شود. وی تصریح کرد: همه مردم ما فقط کارمندان نیستند و باید برنامه را برای همه ملت ایران بنویسیم تا همه در شأن و منزلت مردم ایران زندگی خوبی داشته باشند، در این میان دولت باید از ابتدا لایحه برنامه ششم توسعه را ارائه می‌کرد نه فقط احکام آن را و بر این اساس نمایندگان احساس می‌کنند؛ برخی بخش‌ها مانند رسیدگی کافی به نیازمندان و فقرا در این برنامه چیزی نیامده است. حاجی‌دلیگانی گفت: پیش‌بینی شده در کل برنامه ۵ ساله برنامه ششم توسعه یعنی از سال ۱۳۹۶ تا سال ۱۴۰۰ در مجموع ۵۴۰هزار میلیارد تومان فروش نفت داشته باشیم، اگر این عدد را با مالیاتی که گرفته می‌شود، مقایسه کنیم تقریبا مالیاتی که گرفته می‌شود 2,5 برابر آن است.

مشاهده صفحات روزنامه