واگذاری بنگاههای شهرداری با مزایده
گروه راه و شهرسازی|آزاده کاری|
در جلسه علنی این هفته شورای شهر تهران چهار لایحه مورد بررسی قرار گرفت که یکی از آنها رای نیاورد و سه دستور کار دیگر نیز مسکوت و به کمیسیونهای مربوطه بازگردانده شد. جلسه این هفته شورای شهر تهران علاوه بر اینکه هیچ مصوبهیی نداشت، خالی از تشنج هم نبود. تشنج بر سر دو واگذاری. تنش اول مربوط به ترکشهای واگذاریهای جنجالبرانگیز شهرداری بود که طی هفتههای اخیر بحثبرانگیز شد و تنش دوم به واگذاری فروشگاههای شهروند و نمایشگاه شهر آفتاب به بانک شهر بود. برخی از اعضای شورا معتقدند که واگذاریها به بانک شهر باید با انجام تشریفات مزایده انجام شود. به گزارش«تعادل» زمانی که عبدالحسین مختاباد، عضو کمیسیون فرهنگی شورا شکایت از سایت معماری نیوز را در شان شورا و شهرداری ندانست و خواستار آزادی یاشار سلطانی، سردبیر این سایت شد؛ رضا تقیپور دیگر عضو شورای شهر کسانی که با آبروی شورای شهر بازی کردهاند را جنایتکار دانست و کسانی که خواهان آزادی او هستند را بیغیرت خواند. وی افزود: برخی اعضای شورا با سایتهایی مانند معماری نیوز همکاری کردند آنها بدانند اگر بخواهیم آبروی آنها را ببریم، آبرویی برای آنها باقی نمیماند. طلایی،
نایبرییس شورای شهر نیز در این باره با بیان اینکه همه باید دست به دست هم دهیم تا اعتبار شورا خدشهدار نشود، تصریح کرد: با این فضاسازیها اعتبار شورا نزد افکار عمومی آسیب میبیند و اگر این اتفاق بیفتد، پیامدهای بسیار بدی خواهد داشت. وی افزود: نه شهرداری و نه شورای شهر از هیچ رسانهیی شکایت نکرده بلکه افراد حقیقی از سایت نامبرده شکایت کردهاند و حق هر فردی است که برای احقاق حق خود شکایت کند.
شهر آفتاب و شهروند به مزایده گذاشته شود
در ادامه جلسه محمد سالاری، رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در تذکر خود با بیان اینکه برنامه مدیریت بحران کلانشهرها از سوی معاونت عمرانی وزارت کشور به کمیسیون کلانشهرهای دولت ارائه شد، گفت: مدیریت شهری پایتخت باید مداخله جدی در برنامههای مدیریت بحران داشته باشد چراکه تهران در معرض آسیبهای طبیعی و غیرطبیعی زیادی است و ما باید در این خصوص نقطه نظرات خود را ارائه دهیم. وی با بیان اینکه قرار شد، بخشی از نمایشگاه شهر آفتاب برای شهرداری بماند تا مجبور نشویم هنگام برگزاری مراسم نسبت به اجاره این نمایشگاه اقدام کنیم، گفت: شهردار تهران نیز این موضوع را پذیرفت و قرار شد تیم کارشناسی درخصوص سهم شهرداری از نمایشگاه شهر آفتاب که آیا از زمین سهم ببریم یا بهرهبرداری، اقدامات کارشناسی را انجام بدهند.
وی با بیان اینکه بهتر بود شهر آفتاب و شهروند به مزایده گذاشته میشدند، گفت: ممکن است کسی پیدا شود که بخواهد شهر آفتاب را به جای 4000میلیارد تومان 5000 میلیارد بخرد بنابراین بهتر است درخصوص مزایده شهر آفتاب و شهروند تصمیمگیری شود.
موافقان واگذاری را خائن ننامید
حبیب کاشانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز در تذکر خود از مصاحبه یک عضو کمیته محیط زیست شورا با یکی از رسانهها گلایه کرد و گفت: روز یکشنبه واگذاری شهروند و شهر آفتاب در دستور جلسه شورای شهر قرار گرفت و اعضای شورا نقطه نظرات خود را در این خصوص بیان کردند. این لایحه با رای اکثریت شورا به تصویب رسید و درست نیست اکنون افرادی که به این مصوبه رای دادند را خائن بنامیم چراکه ما نماینده مردم هستیم و اگر بخواهیم یکدیگر را با این ادبیات خطاب کنیم، اعتماد عمومی سلب خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه قبول داریم نباید خامفروشی در واگذاری شهر آفتاب و شهروند صورت بگیرد؛ عنوان کرد: از دور دوم شورا برای فروش شهروند مصوبه داریم اما به دلایل مختلف هیچ شخص و نهادی خواهان خرید این مجموعه نبود. شهرداری تهران 5500 میلیارد تومان به بانک شهر برای توسعه خطوط 6 و 7 و تجهیز خط 3 بدهکار است و اینکه توانستهایم در شرایط تحریم 5 هزار میلیارد تومان پول به مترو تزریق کنیم، کار بزرگی است.
وی با اشاره به دریافت وام از یک بانک بحرینی گفت: ما 200میلیارد تومان از یک بانک بحرینی وام دریافت کردهایم و در زمان واریز این پول به شهرداری، بانک واسط 40میلیون دلار را برداشت و باقیمانده را به حساب شهرداری واریز کرد. حالا شهرداری تهران توانسته 5000 میلیارد تومان آورده برای شهر بیاورد و ما به ازای بدهکاری به بانک شهر، شهروند و شهر آفتاب را داریم و پول این دو مجموعه خرج بیهوده نشده است.
واکنش نسبت به توقف اجرای طرح LEZ
اقبال شاکری، رییس کمیته عمران شورای شهر تهران نیز در تذکری نسبت به توقف اجرای طرح LEZ انتقاد کرد و گفت: 6 ماه طول کشید تا این طرح تصویب و به مرحله اجرا درآمد اما امروز پلیس تهران از توقف این طرح خبر میدهد. ستاد معاینه فنی خودرو نیز در این خصوص اظهار درماندگی کرده است. این نشان از ناتوانی در هماهنگی و برنامهریزی مدیران شهری دارد.
جلسه علنی بدون حضور خبرنگاران !
ولیالله شجاعپوریان، عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران نیز در تذکری گفت: من هنوز نمیدانم جلسات روز یکشنبه علنی است یا غیرعلنی. این موضوع را از آقای چمران پیگیری کردم و ایشان گفت جلسات علنی است اما بدون حضور خبرنگار اما سوال این است که اگر علنی است چرا خبرنگاران حضور ندارند؟
وی با اشاره به صحبتهای سخنگوی شورای شهر تهران گفت: هیچکس از سایتی که بیاخلاقی کرده، حمایت و دفاع نمیکند. اما نکته این است که نباید در این زمینه سیاست دوگانه داشته باشیم. چندی پیش یکی از سایتها به خانم ابتکار توهین کرد. ما میگوییم نباید برخورد دوگانه صورت بگیرد؛ آیا آن سایت هم بسته شد؟
نشست بدون مصوبه
به گزارش «تعادل» نخستین لایحه مربوط به بررسی یک فوریت طرح الزام شهرداری تهران به ارائه برنامه جامع عملیاتی، حفاظت و بهرهگیری از ظرفیتها و قابلیتهای اماکن و بافت تاریخی شهر تهران بود که مجتبی شاکری، عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر به عنوان مخالف این لایحه گفت: حفظ آثار تاریخی بر عهده سازمان میراث فرهنگی است و ورود به این قضیه جزو وظایف شهرداری محسوب نمیشود. وظیفه شهرداری حفظ نمای این آثار است. اکنون در تهران بیش از 2هزار اثر تاریخی داریم که از این تعداد فقط 500 اثر ثبت شدهاند. چنانچه بخواهیم شهرداری را زیر بار این موضوع ببریم، هزینههای بسیاری بر این نهاد تحمیل میشود. محسن سرخو، رییس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر از موافقان لایحه مذکور نیز با بیان اینکه امسال سال آخر شورای چهارم است و در صورت عدم تصویب، این لایحه برای مدتها بلاتکلیف باقی میماند خواستار فوریت یک این طرح شد.
شجاعپوریان، عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر نیز با اشاره به اینکه یکی از مهمترین شاخصهای کشور دارا بودن تعداد زیاد آثار میراث فرهنگی و باستانی است و در این زمینه جزو 10کشور برتر دنیا قرار داریم، اظهار کرد: با توجه به ساخت و سازهای بیرویه در شهر تهران این آثار در معرض نابودی قرار دارند و باید هر چه سریعتر با تصویب لایحه و نیز با هماهنگی سازمان میراث فرهنگی اقدامهای موثری در این خصوص انجام شود.
اصلاحیه مصوبه اعطای تسهیلات به جان باختگان و معلولان آتش نشانی دستور کار دوم جلسه شورای شهر تهران بود که به دلیل اختلاف نظر کمیسیون بودجه و کمیسیون سلامت شورا این طرح نیز رای نیاورد و قرار شد تا این دو کمیسیون مجددا طرح را بررسی کرده و بعد از توافق نهایی در هفته آینده مجددا به رایگیری گذاشته شود. البته مرتضی طلایی که در غیاب چمران ریاست جلسه را بر عهده داشت، تاکید کرد که تمام اعضای شورای شهر با کلیت موضوع که ارائه تسهیلات به جانباختگان و معلولان آتشنشانی موافقاند و فقط در جزییات اختلاف نظر وجود دارد.
در ادامه جلسه لایحه نحوه ساماندهی مدیریت موسسات اتومبیل کرایه و شرکتهای مسافربری درون شهری مورد بررسی قرار گرفت. محسن سرخو، رییس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران با اشاره به این طرح گفت: براساس ماده ۹ توسعه حمل و نقل عمومی مصوبه سال ۸۶ این موضوع و لایحه کامل آن با آییننامههای انضباطی و مدیریت و نظارت شهرداری تهیه و به شورای اسلامی شهر تهران ارائه شد.
وی افزود: در جلسه اردیبهشت ۹۵ به پیشنهاد وزارت کشور، دستورالعملی در این خصوص در هیات دولت مصوب شد که این موضوع هنوز به مجموعههای ذیربط ابلاغ نشده است. رییس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که این لایحه به شهرداری عودت داده شود تا بعد از تدوین دستورالعمل و ابلاغ آن از سوی وزارت کشور مجددا شهرداری لایحهیی درباره نظارتها به شورا ارائه دهد. درحال حاضر اصلا نمیدانیم چه چیزی پیش روی ما قرار دارد. در ادامه ابوالفضل قناعتی، عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر تهران نیز در این باره گفت: متاسفانه آژانسها بلاتکلیف هستند و پیگیری این موضوع ضروری است و باید هر چه سریعتر این موضوع مشخص شود. در نهایت پس از پایان رایگیری این لایحه با ۱۷رأی موافق از دستور امروز شورای شهر خارج شد.
به گزارش«تعادل» نحوه استفاده امکانات، مواد، مصالح و فناوری در امر برفروبی و یخزدایی و رفع لغزندگی شهر تهران از دیگر لوایحی بود که مورد بررسی قرار گرفت.
