بیمه تکمیلی بازنشستگان واجبتر از نان شب
گروه اقتصاد اجتماعی
صبح دیروز، ششم مهرماه 1395، راهپیمایی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی با حضور علی ربیعی، وزیر رفاه و سید تقی نوربخش مدیرعامل تامین اجتماعی در پارک آب و آتش برگزار شد.
به گزارش ایلنا، علی ربیعی وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی در این راهپیمایی گفت: «ما با کارگران و بازنشستگان عهدی بستهایم که از اموال آنان مراقبت کنیم. در این راه باید صندوق تامین اجتماعی از صندوقی برای پرداخت حقوق و مستمری به صندوقی برای زندگی اجتماعی بهتر تبدیل شود.» ربیعی با بیان اینکه فاصلهیی 67درصدی بین مستمری و تورم وجود داشت، ادامه داد: «سعی کردیم از سه سال پیش این فاصله را به صورت پلکانی کاهش دهیم.»
سیدتقی نوربخش، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیز در راهپیمایی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی با اشاره به مسوولیتهای سازمان تامین اجتماعی در قبال بازنشستگان تاکید کرد: «کمیها و کاستیهایی در این مدت وجود داشته است. در دولت یازدهم تمام تلاش سازمان تامین اجتماعی در صیانت از اموال بازنشستگان و کارگران بوده که در واقع این دستاورد سرمایهگذاری خود آنهاست که ما آن را ارج مینهیم.» وی ادامه داد: «اینکه گفته میشود، تامین اجتماعی حیاط خلوت عده خاصی است، صحیح نیست زیرا این سازمان متعلق به بیمهشدگان و مستمریبگیران است و صیانت از آن بر عهده مسوولان این سازمان است.» نوربخش با اشاره به افزایش 25درصدی و 15درصدی مستمری افزود: «تلاش کردیم تا با افزایش همگام مستمری نرخ تورم قدرت خرید بازنشستگان را حفظ کنیم و این مهم را در مدت باقیمانده ادامه خواهیم داد.»
علیاصغر بیات، رییس سازمان بازنشستگان کشور نیز که در این راهپیمایی شرکت کرده بود، گفت: «سازمان تامین اجتماعی در تلاش بوده که بیمه بازنشستگان ارزان شود؛ زیرا بازنشستگان با توجه به مستمریهایی که دریافت میکنند، توان پرداخت هزینههای بالا برای بیمه را ندارند. بیمه تکمیلی از نان شب هم برای بازنشستگان واجبتراست. از این رو از وزیر کار و رفاه میخواهیم که به مشکلات بیمه تکمیلی بازنشستگان رسیدگی کند.»
وی افزود: «در خصوص وضعیت پرداختیهای بازنشستگان در مجلس بررسیهایی صورت گرفته که از دولت میخواهیم این بررسیها را تکمیل کند.»
خواست اصلی، همسانسازی مستمریها
همزمان با این راهپیمایی که از جانب دولت برگزار شده بود، در آن سوی شهر، در میدان بهارستان، بیش از 200نفر از معلمان بازنشسته تهرانی در تجمعی مردمی مقابل مجلس شورای اسلامی گرد هم آمدند. این تجمع البته تنها محدود به تهران نبود و به گزارش ایلنا، در بسیاری از شهرهای دیگر کشور از جمله کرمانشاه، مشهد و تبریز نیز بازنشستگان فرهنگی در اعتراض به وضعیت معیشتی خود در تجمعهای اعتراضی حضور یافتند. خواسته اصلی بازنشستگان آموزش و پرورش، همسانسازی مستمری و مزایای کلیه مستمریبگیران دولت و افزایش سطح دریافتی معلمان بازنشسته است. پیش از این نیز بازنشستگان فرهنگی بارها در اعتراض به وضعیت بد معیشتی خود تجمعات اعتراضی ترتیب دادند. آنان خواستار تکریم بازنشستگان و توجه به وضعیت معیشتیشان هستند.
صندوق دنبال افزایش بهرهوری کارخانهها
اما چرا بازنشستگان آموزش و پرورش ناراضی هستند؟ احمد صافی، مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور بازنشستگان، نخستین مساله بازنشستگان در آموزش و پرورش را فاصله حقوقیشان با بازنشستگان سایر دستگاهها و همچنین در مقایسه با گذشتگان دانست و گفت: «جدای از فاصله حقوقی کارکنان آموزش و پرورش با سایر دستگاهها، حقوق شخصی که 20سال پیش در خود آموزش و پرورش بازنشسته شده است نیز با کسی که امروز بازنشسته شده متفاوت است.» به گزارش ایسنا، صافی با اشاره به وجود 300کانون بازنشستگی و 770هزار بازنشسته در آموزش و پرورش به ایسنا گفت: «تقریبا 62درصد بازنشستگان کشور در وزارت آموزش و پرورش هستند.»
مشاور دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در ادامه به انتظارات بازنشستگان از دستگاههای مختلف اشاره کرد و گفت: «نخستین مرجعی که میتواند انتظارات بازنشستگان را محقق کند، نمایندگان مجلس هستند. دومین مرجع رسیدگی به امور بازنشستگان هم دولت و به ویژه سازمان برنامه و بودجه است. وعده داده شده بود که فاصله حقوقی بازنشستگان کاهش یابد و به سلامت همهجانبه بازنشستگان توجه شود. ما خواستار آن هستیم که این وعدهها در برنامه ششم توسعه مورد توجه جدی قرار بگیرد.» وی همچنین بر پرداخت به موقع پاداش پایان خدمت بازنشستگان تاکید کرد و گفت: «به موجب قانون به هر یک از کارکنان دولت پس از 30سال خدمت پاداشی تعلق میگیرد متاسفانه در وزارت آموزش و پرورش به علت تخصیص دیر هنگام بودجه، پاداش پایان خدمت به تعویق میافتد. البته تلاشهایی صورت گرفته و پاداش بازنشستگان در سال 93 تسویه شده است اما برای مطالبات سال 94 منتظر تخصیص بودجه هستند. هر ساله در آموزش وپرورش حدود 40هزار نفر بازنشسته میشوند و باید برای پرداخت به موقع پاداش آنها فکر اساسی کرد.»
صافی به نقش صندوق بازنشستگی کشوری در بهبود وضعیت بازنشستگان نیز اشاره کرد و گفت: «صندوق بازنشستگی نیز باید بیشتر روی استفاده بهینه از سرمایههایی که طی این سالها جمع شده است، تکیه کند. البته مسوولان صندوق معتقدند در حال افزایش بهرهوری کارخانهها و شرکتهای خود هستند اما صندوق باید سرمایه داشته باشد تا بتواند به بازنشستهها رسیدگی کند.»
