ارتباط دانشگاهی در مسیر توسعه پایدار

۱۳۹۵/۰۷/۰۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۲۱۸۲

یکی از راه‌های توسعه مناسبات ارتباطی با جهان پیرامونی، استفاده از ظرفیت‌های آموزشی و دانشگاهی برای افزودن بر دامنه‌های ارتباطی با سایر دانشگاه‌هاست که می‌تواند زمینه تزریق ایده‌های تازه و روش‌های جدید آموزشی را فراهم کند. بر همین اساس است که هر تحرکی که در افزایش مراودات دانشگاهی میان ایران و سایر کشورها ایجاد شود، درنهایت در مسیر توسعه پایدار کشور اثرگذار است. در مسیر همین توسعه ارتباطات فرهاد خرمالی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به دعوت پروفسور فاهو چن، معاون پژوهشی دانشگاه لانژو و رییس دپارتمان مطالعات محیطی که با دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نیز تفاهمنامه همکاری مشترک دارند، یک دوره فرصت مطالعاتی کوتاه‌مدت را در این دانشگاه گذراند. فرصت‌های مطالعاتی‌ که می‌توانند به نفع توسعه پایدار استانی و در راستای افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی به کار گرفته شوند. بررسی امکان انجام پروژه‌های بین‌المللی مشترک میان دانشگاه کشاورزی، منابع طبیعی و دانشگاه لانژو چین دیگر موضوعی بود که خرمالی در صحبت‌هایش به آن اشاره کرد.


بررسی امکان انجام پروژه‌های بین‌المللی مشترک

خرمالی طی مصاحبه‌یی درخصوص ابعاد مختلف این سفر گفت: «دعوتنامه حضور با اهداف تدریس درس میکرومورفولوژی خاک به دانشجویان دکترا و کارشناسی ارشد و تعدادی از اساتید، انجام بخشی از آزمایشات مربوط به ایزوتوپ پایدار کربن در راستای کارهای تحقیقاتی مشترک و تفسیر نتایج آن و بررسی امکان انجام پروژه‌های بین‌المللی مشترک با موضوع خاک‌های لسی و تغییرات اقلیمی در آسیای مرکزی برای دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ارسال شد.» عضو هیات علمی دانشکده مهندسی آب و خاک افزود: «با مشارکت 15دانشجوی مقاطع تحصیلی دکترا و کارشناسی ارشد و سه نفر از اساتید، کلاس میکرومورفولوژی خاک به مدت 36ساعت شامل درس کلاسی و آزمایشگاه مطالعه مقاطع نازک خاک با میکروسکوپ پلاریزان المپوس BX51 انجام شد.»

وی خاطرنشان کرد: «اساتید و دانشجویان طی دو روز بازدید صحرایی با تشریح پروفیل خاک، پیدایش و تکامل خاک‌های مختلف آشنا شدند.» وی یادآور شد: «در بخش آزمایشات مربوط به ایزوتوپ پایدار کربن، تعداد 100نمونه خاک مربوط به پروژه تحقیقاتی مشترک در مورد لس‌های اوایل پلیستوسن مورد آنالیز قرار گرفت که نتایج آن به زودی به چاپ خواهد رسید و در کنفرانس بین‌المللی لس www. loessfest2017.com که قرار است مهرماه 96 در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شود، ارائه خواهد شد.» شایان ذکر است؛ دستگاه آنالیز ایزوتوپ‌های پایدار یا اسپکترومتر جرمی، به دلیل تحریم در کشور وجود ندارد. خرمالی اذعان کرد: «در ادامه مقرر شد ایران در پروژه بین‌المللی آسیای میانه و ایران که درخصوص لس‌ها و ارتباط آن با تغییر اقلیم و خشک شدن آسیای مرکزی بود، مشارکت کند.» وی گفت: اعلام حمایت دانشگاه لانژو جهت برگزاری کنگره جهانی لس در سال آینده در دانشگاه، موافقت با حضور یکی از اساتید آن دانشگاه برای فرصت مطالعاتی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و همکاری پروفسور چن به عنوان محقق سرشناس بین‌المللی و عضو آکادمی علوم چین در مجله در حال تاسیس انگلیسی Soils in Space and Time دانشگاه گرگان؛ از سایر دستاوردهای این سفر است.

خرمالی در پایان از به وجود آمدن فرصت حضور در این دوره مطالعاتی از مجموعه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان قدردانی کرد.

مشاهده صفحات روزنامه