تک سهم‌هایی جذاب‌تر از لیدرهای بازار

۱۳۹۵/۰۷/۰۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۲۱۵۷

گروه بورس

روز گذشته، معامله‌گران بورس تهران شاهد خودنمایی گروه‌ قندی‌ها و نوسانی شدن گروه سرب و روی در روزی کم حجم و کم رونق بودند. هرچند در کنار عرضه‌های سنگین در نمادهای بزرگ، اقبال به تک‌سهم‌ها طی معاملات روز گذشته چشمگیر بود، اما این اقبال فعالان بازار سبب رشد قابل توجه نماگرهای بورس نشد.

به گزارش «تعادل»، شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات روز گذشته (سه‌شنبه 6مهرماه 95) با افزایش 53‌واحدی به رقم 77‌هزار و 143‌واحد رسید.

شاخص کل هم وزن نیز با افزایش 107‌واحدی به عدد 14‌هزار و 990‌واحد دست یافت. شاخص سهام آزاد شناور هم با 27‌واحد افزایش روی رقم 85‌هزار و 668‌واحد ایستاد. شاخص بازار اول اما در حالی با کاهش 4‌واحدی به عدد 53‌هزار و 685‌واحد رسید که شاخص بازار دوم با 365‌واحد افزایش، عدد 170‌هزار و 445‌واحد را تجربه کرد.

براساس این گزارش، دیروز معاملات سهام در نماد معاملاتی 3شرکت هلدینگ شرکت پتروشیمی خلیج فارس با 61واحد، فولاد مبارکه با 56‌واحد و ملی صنایع مس ایران با 21‌واحد افزایش، بالاترین تاثیر مثبت را در محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند. در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت گروه سایپا با 25واحد، گروه پتروشیمی مبین با 22‌واحد و پالایش نفت بندرعباس با 20‌واحد کاهش، بیشترین تاثیر منفی را در برآورد این نماگر به دوش کشیدند.

ارزش کل معاملات دیروز بورس تهران به کمتر از 160میلیارد تومان رسید که حاصل دست به دست شدن 681میلیون و 341‌هزار و 361سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 63‌هزار و 924نوبت داد و ستد بود.

طی معاملات دیروز نماد معاملاتی شرکت‌های بانک اقتصاد نوین، موتوژن، اوراق اجاره «صچاد»، اوراق اجاره «صشرق»، نبرد و لوله اهواز و حق تقدم آن اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن فروردین 93از سوی ناظر بازار سهام متوقف و در مقابل نماد معاملاتی شرکت فولاد کاویان، بازگشایی شدند. دیروز همچنین 10.55‌درصد سهام مدیریتی غیرکنترلی آلومتک به‌طور یکجا و نقد از سوی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی به قیمت پایه هر سهم 131تومان روانه میز فروش فرابورس شد.

دیروز 17میلیون سهم ایران‌خودرو به ارزش بیش از 5میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده به کدهای درون‌‌گروهی منتقل شد. در پالایش نفت بندرعباس اما 10میلیون سهم به ارزشی بیش از 4.5میلیارد تومان به کدهای درون‌‌‌گروهی سهامدار عمده انتقال داده شد. 8.5میلیون سهم صنعی دریایی ایران نیز دیروزبه ارزش بیش از

2 میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده کد به کد شد. 7‌میلیون سهم ایران‌ترانسفو نیز به ارزش بیش از 11‌میلیون تومان با معاملات درون‌گروهی سهامدار عمده همراه بود. جدا از معاملات کد به کد حقوقی‌ها دیروز در نماد معاملاتی هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس بازارگردان سهام حجم محدودی از این سهم را در محدوده صفر تابلو بازارگردانی کرد، در ملی صنایع مس ایران نیز بازارگردان سهم به حمایت حدود 8‌میلیون سهمی در دامنه نوسان مثبت قیمتی پرداخت.

بر اساس این گزارش، در گروه خودرویی‌ها، دیروز گروه سایپا با وجود غلبه عرضه در تقاضای سهام اما شاهد معاملاتی متعادل و همسو با جمع‌آوری سهام از سوی معامله‌گران حقیقی و حقوقی در دامنه نوسان منفی قیمت‌ها همراه بود به‌طوری‌که در پایان معاملات دیروز این سهم با معامله بیش از 46‌میلیون سهمی به ارزش بیش از 5میلیارد تومان به قیمت پایانی 12.4ریال به ازای هر سهم بسته شد. در عین حال دیروز بازار سهام در حالی به تک‌سهم‌ها و شرکت‌های برخودار از سهام شناوری پایین روی آورد که نیم نگاهی نیز به گزارش‌های عملکردی 6ماهه ناشران بورسی و فرابورسی داشت. گزارش‌هایی که به نظر می‌رسد، هنوز نتوانسته انتظارات معامله‌گران بازار را برآورده کند. دیروز در گروه پتروشیمی‌ها گروه «شپترو» پس از پایان اصلاح قیمت خود شاهد رنج شدن قیمت‌ها با غلبه تقاضا و عرضه سهام بود.

در «مداران» اما نیاز به اصلاح قیمتی بیشتر باعث شد تا قیمت این سهم در محدوده صفر تابلو و در دامنه نوسان منفی قیمت‌ها در روندی متعادل نوسان کند. در این سهم سهامدار عمده حقیقی با هدف بازارگردانی سهام و افزایش نقدشوندگی همچنان فعال است. در گروه پالایشی‌ها اما دیروز«شبریز» پس از پشت سر گذاشتن نوسان حدود 10درصدی شاهد معاملاتی متعادل و در دامنه نوسان منفی قیمت‌ها بود، سهمی که به نظر می‌رسد از چشم‌اندازی مطمئن‌تر نسبت به دیگر سهم‌های پالایشی برخوردار است.

در میان تک‌سهم‌های بازار به‌ویژه در گروه ماشین‌آلات و تجهیزات که این روزها نوسان‌گیران را به خود جذب کره، دیروز آبسال در حالی صف خرید 1.5‌میلیون سهمی خود را در بالاترین دامنه نوسان قیمت حفظ کرد که بازدهی این سهم طی 10روز معاملاتی متوالی به 50‌درصد رسیده است. در گروه لبنی‌ها اما دیروز همزمان با معارفه یک عرضه اولیه جدید در فرابورس از گروه پگاه اغلب سهام این گروه با متعادل شدن قیمت‌ها و افزایش تقاضای معامله‌گران اغلب حقیقی همراه بود. سفته‌بازی در گروه ساختمانی‌ها اما دیروز نیز در دو نماد «ثنوسا» و «وساخت» دنبال شد.

در گروه سایر محصولات کانی غیرفلزی اما نماد معاملاتی «کسرا» با حجم معاملاتی اندک شاهد رشد قیمت سهام در ثبت دامنه نوسان قیمتی بود. درنهایت در گروه فلزات اساسی دیروز در حالی بازارگردانی سهام در گروه فولادی‌ها دنبال شد که گروه سرب و روی همزمان با افزایش قیمت‌ها در بازارهای جهانی شاهد شکل‌گیری صف خریدهای ناپایدار در این گروه بود. این در حالی است که گروه قندی‌های بازار بیش از آنکه معرف معاملات سفته‌بازی در بازار باشند، دیروز نیز به لیدر بلامنازع کم‌رونق و کم‌حجم بازار تبدیل شدند. گروهی که همواره در روزهای منفی بازار نماد نوسان‌گیری برای معامله‌گران حرفه‌یی است.


دادوستد فرابورس

معاملات فرابورس ایران روز گذشته دادوستد 172‌میلیون و 700‌هزار ورقه بهادار را تجربه کرد.

به گزارش «تعادل»، در جریان معاملات دیروز (سه‌شنبه 6 مهرماه) بازارهای فرابورس شاهد دادوستد بیش از 172‌میلیون ورقه بهادار در 18‌هزار و 986 دفعه بود که ارزش آن به رقم 838میلیارد و 700‌میلیون ریال رسید.

بازار سهام فرابورس دیروزبا دادوستد نزدیک به 130.7‌میلیون سهم به ارزش 413.4میلیارد ریال روبه‌رو شد و درمجموع بازارهای اول، دوم و پایه نماد شرکت ذوب‌آهن اصفهان، بالاترین حجم و ارزش معاملات را به ثبت رساند. در این نماد 13‌میلیون سهم به ارزش 35میلیارد ریال را شاهد بود و به‌عنوان نخستین نماد پربازدید در تابلو معاملات سهام شناخته شد. نمادهای «شلیا»، «فرزین»، «زگلدشت» و «سدبیر» در حالی دیروز بیشترین رشد قیمتی را در بازار تجربه کردند که نمادهای «کپرور»، «کوثر» و «بساما» با بالاترین افت قیمتی روبه‌رو شدند. دیروز 41‌درصد از ارزش معاملات فرابورس ایران نیز در اختیار بازار اوراق با درآمد ثابت بود. حجم معاملات اوراق در این بازار بیش از 384‌هزار ورقه و ارزش آن بالغ بر 349میلیارد و 590‌میلیون ریال به ثبت رسید. نماد «اخزا7» برای دومین روز متوالی بیشترین حجم و ارزش معاملاتی را در این بازار در اختیار گرفت به‌طوری که بیش از 192‌هزار ورقه اخزا به ارزش 165میلیارد ریال در این نماد معامله شد. در این میان صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله نیز نسبت به روز گذشته با رشد حجم و ارزش معاملاتی روبه‌رو شدند. این صندوق‌ها دیروز معامله 5‌میلیون ورقه بهادار به ارزش 13میلیارد ریال را تجربه کردند. همچنین صندوق سرمایه‌گذاری آرمان آتی کوثر نیز در صدر سایر ETFها به لحاظ بالاترین حجم و ارزش معاملاتی قرار گرفت. درنهایت در بازار ابزارهای نوین مالی نیز هر ورقه تسه در بازه قیمتی 857 تا 919‌هزار ریال مورد مبادله قرار گرفت.


عرضه‌های بورس کالا

تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی بورس کالا روز سه‌شنبه (6 مهرماه) شاهد عرضه 33‌هزار و 492تن انواع مواد پلیمری بود. 65‌هزار و 300تن انواع قیر و 27‌هزار تن وکیوم باتوم نیز در این تالار عرضه شد. همچنین تالار صادراتی بورس کالای ایران در این روز میزبان عرضه 9‌هزار و 548تن انواع قیر، عایق رطوبتی و گوگرد بود.

تالار محصولات کشاورزی نیز در این روز عرضه 68‌هزار و 665تن جودامی در قالب طرح قیمت تضمینی، 5‌هزار تن ذرت دانه‌یی، 100تن روغن خام سویا، 5‌هزار تن شکر سفید و 2‌هزار تن کنجاله سویا را تجربه کرد. تالار محصولات صنعتی و معدنی نیز در این روز شاهد عرضه 10کیلوگرم شمش طلای معدن زرشوران بود.

عرضه‌های رینگ انرژی

در جلسه معاملاتی دیروز، علاوه بر معاملات مستمر در بازار قراردادهای سلف موازی استاندارد برق و قراردادهای سلف موازی استاندارد با سررسید یک‌سال و بیشتر در بازار مشتقه، کالاهای متانول پتروشیمی شیراز، متانول پتروشیمی فن‌آوران، پنتان پلاس پتروشیمی پارس و قطران عمده ذوب آهن اصفهان در رینگ داخلی بورس انرژی ایران عرضه خواهند شد. گفتنی است در جریان معاملات روز دوشنبه (5مهرماه 95) نیز در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران کالاهای حلال 410، 406، 402 و 400 پالایش نفت اصفهان، حلال 402 کرمانشاه، حلال 402 و410 پالایش نفت شیراز و برش سنگین پتروشیمی تبریز در رینگ داخلی و گاز مایع صنعتی پتروشیمی بندرامام در رینگ بین‌الملل بورس انرژی ایران مورد عرضه قرار گرفتند. کل معاملات صورت گرفته در عرضه‌های عادی و عرضه‌های مازاد معادل 3‌هزار و 210تن به ارزشی بیش از 41میلیارد و 228‌میلیون ریال بود. از نکات حائز اهمیت معاملات در این روز می‌توان به معامله 978‌هزار لیتر حلال 402 پالایش نفت اصفهان در رینگ داخلی اشاره کرد. شایان ذکر است که امروز (چهارشنبه 7مهرماه)، یک‌میلیون بشکه میعانات گازی مجتمع گاز پارس جنوبی در رینگ بین‌الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران عرضه خواهد شد.

مشاهده صفحات روزنامه