اخبار

۱۳۹۵/۰۷/۰۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۲۱۵۵

افزایش سرمایه بانک صنعت مورد توجه دولت و مجلس

حسن‌نژاد، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: بانک صنعت و معدن نقش قابل ملاحظه‌یی در تامین مالی طرح‌های کوچک و متوسط صنعتی و در نتیجه ایجاد اشتغال در مناطق کمتر توسعه یافته کشور دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بانک صنعت و معدن وی که در مصاحبه با خبرنگار این پایگاه سخن می‌گفت، تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین روش‌های ایجاد اشتغال، بسط توسعه صنعتی و فعال‌سازی فضای کسب و کار در کشور و تقویت صنایع کوچک و متوسط است و بانک صنعت و معدن با اشراف به این موضوع تغییرات ساختاری مناسبی را در سیستم مدیریتی خود ایجاد کرده که موجب تمرکز خدمت‌رسانی به این بخش از صنایع شده است.

حسن‌نژاد با بیان اینکه افزایش سرمایه بانک‌های توسعه‌یی باید مورد توجه دولت و مجلس باشد تصریح کرد: تنها در سال جاری طرح‌های کوچک و متوسط صنعتی در سراسر کشور با تسهیلات این بانک افتتاح شده و تولید خود را آغاز کرده‌اند که این موضوع بیانگر نقش فعال بانک صنعت و معدن در حمایت از صنایع یاد شده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه سهم بانک صنعت و معدن را در طرح تامین مالی طرح‌های نیمه کاره با متوسط ٦٠ درصد پیشرفت مورد اشاره قرار داد و گفت: بی‌شک این بانک نقش خود را در تحقق اقتصاد مقاومتی به شایستگی ایفا کرده است.

شهباز حسن‌پور، نماینده سیرجان و بردسیر در مصاحبه با خبرنگار پایگاه یاد شده درخصوص نحوه عملکرد این بانک در ارتباط با صنایع کوچک و متوسط ناکارآمد گفت: بانک صنعت و معدن دارای کارشناسان خبره‌یی است که در نتیجه آن تعداد زیادی از واحدهای تولید ناکارآمد به چرخه تولید بازگشتند و توانستند در عرصه اقتصاد مقاومتی، تولید و صادرات نقش مثبتی ایفا ‌کنند. حسن‌پور بیان کرد: بانک صنعت و معدن در چند سال گذشته توانست با حمایت جدی از کارگاه‌های صنعتی در بخش بنگاه‌های زودبازده واحدهای کوچک نقش بسیار فعالی در عرصه اقتصاد مقاومتی ایفا کند هر چند در بخش توسعه ملی هم بانک صنعت و معدن به زیبایی نقش خودش را ایفا کرده است.

نماینده سیرجان و بردسیر تصریح کرد: هم‌اکنون در استان کرمان شاهد افتتاح یک نیروگاه در شهرستان سیرجان هستیم که خوشبختانه این کار با مشارکت بسیار خوب بانک صنعت و معدن، صندوق توسعه ملی و شرکت مپنا اجرا شد.

حسن‌پور در ادامه با اشاره به اینکه بخشی از بانک‌ها به بنگاه‌داری می‌پردازند، افزود: تنها بانکی که نقش بانکداری به معنای واقعی، خدمت در تولیدکنندگان و کارآفرینان ایجاد می‌کند، بانک صنعت و معدن است و به همین خاطر لازم است، افزایش سرمایه این بانک مورد توجه قرار گیرد.

شکور پورحسین، نماینده پارس‌آباد در همین خصوص گفت: بانک صنعت و معدن یک بانک توسعه، تخصصی است و ویژگی‌های متمایزی دارد. تمامی کارشناسان آن متخصص صنعت و معدن هستند یعنی تخصص آنها به صورت محض در این حوزه است.

وی افزود: خوشبختانه اساس‌نامه بانک صنعت و معدن تنظیم شده که فعالیت‌های آن عمدتا و مطلقا متوجه حوزه صنعت و معدن است و در واقع از خدمات حاشیه‌یی بانکی به دور هستند. پورحسین در ادامه بیان کرد: ویژگی بسیار جالبی که این بانک نسبت به بانک‌های دیگر دارد، بحث نظارت است که بانک‌های دیگر مشکلی که در ارتباط با حوزه صنعت و معدن، بنگاه‌های کوچک و بزرگ داریم، مشکل نظارت است که بانک صنعت و معدن این مشکل را ندارد. وی افزایش سرمایه بانک را در راستای حمایت بیشتر از بنگاه‌های اقتصادی ضروری خواند.

عبدالرضا عزیزی، نماینده شیروان و عضو کمیسیون اجتماعی گفت: اگر به دنبال ایجاد تحول در نظام اقتصادی و صنعتی کشور هستیم باید سرمایه بانک‌های کشور افزایش یابد. وی تصریح کرد: اقدامات صورت گرفته در بانک صنعت و معدن و تامین مالی پروژه‌های صنعتی از سوی این بانک با توجه به سرمایه اندک و کم این بانک نشان از مدیریت کارآمد و تخصصی در این بانک است.

عزیزی با بیان اینکه تامین نقدینگی واحدهای تولیدی و صنعتی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های فعالان این حوزه است، افزود: ایجاد معاونت صنایع کوچک و متوسط در راستای حمایت از صنایع کوچک و متوسط اقدام در خور تحسینی در این بانک بود که می‌تواند در رفع مشکلات واحدهای تولیدی به صورت ویژه ایفای نقش کند. نماینده شیروان با بیان اینکه تنها راه رفع مشکلات بخش صنعت و معدن و توسعه صنایع در کشور، افزایش سرمایه بانک‌های توسعه‌یی است، گفت: باید از همه روش‌ها برای افزایش سرمایه این بانک استفاده کرد و کاری کرد که این بانک به عنوان تامین‌کننده مالی صنایع زیربنایی کشور بتواند بهتر خدمت کند زیرا بانک صنعت و معدن با این سرمایه اندک اقدامات زیربنایی بسیار مهمی را در عرصه صنعت و معدن به انجام رسانده است.


افزایش اندک نرخ دلار و سکه در بازار آزاد

گروه بانک و بیمه| بانک مرکزی روز سه‌شنبه نرخ برابری 39 ارز عمده را در برابر ریال اعلام کرد که براساس آن ارزش 15 ارز ازجمله دلار امریکا کاهش و قیمت 19 ارز دیگر همچون یورو افزایش یافت، پنج ارز نیز تغییری نداشتند. به گزارش «تعادل» دلار با یک ریال کاهش 3142.9تومان، پوند با 15ریال افت قیمت 4078.7تومان و یورو با 51 ریال افزایش 3533.7تومان تعیین شد. در بازار آزاد نیز دلار ۳۵۶۹تومان، یورو ۴۰۲۰تومان، پوند ۴۶۷۲تومان، درهم امارات ۹۷۹تومان و لیر ترکیه ۱۲۱۶تومان فروخته شد.

بر این اساس اختلاف نرخ آزاد و رسمی دلار به 426تومان رسید. قیمت انواع سکه با کاهش ۱۰۰۰تا ۲۵۰۰تومانی مواجه بود اما نرخ سکه یک گرمی بدون تغییر باقی ماند. همچنین قیمت هر گرم طلای ۱۸عیار در بازار آزاد نیز با کاهش جزئی مواجه بود اما نرخ هر اونس طلا اندک افزایش را شاهد است.

بر این اساس قیمت هر قطعه سکه تمام ‌بهار آزادی طرح جدید یک میلیون و ۱۱۶هزار و ۷۰۰تومان، قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم یک میلیون و ۱۱۶هزار تومان، نیم سکه ۵۶۶ هزار تومان، ربع سکه ۲۹۶هزار تومان و سکه یک گرمی ۱۸۶هزار تومان است. قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی ۱۳۳۸دلار و ۳۰سنت و نرخ هر گرم طلای ۱۸عیار ۱۱۳هزار و ۹۷۹تومان است.

مشاهده صفحات روزنامه