نرخ سود تسهیلات بانکی حداکثر 18 درصد
شورای پول و اعتبار ضمن تایید و تصویب اقدام اخیر بانکها و موسسات اعتباری در زمینه تعدیل نرخهای سود علیالحساب سپرده بانکی، نرخ سود عقود مشارکتی و غیرمشارکتی را حداکثر معادل 18 درصد تعیین کرد.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، شورای پول و اعتبار در یک هزار و دویست و بیستمین جلسه خود پس از ارائه گزارش این بانک از آخرین تحولات اقتصادی کشور، ضمن حمایت از سیاستهای بانک مرکزی در زمینه هدایت بازار پول و نرخهای سود بانکی با استفاده از ابزارهای غیرمستقیم نظیر بازار بین بانکی بر استمرار اقدامها و سیاستهای بانک مرکزی در این زمینه تاکید کرد. شورای پول و اعتبار اقدام اخیر بانکها و موسسات اعتباری در زمینه تعدیل نرخهای سود علی الحساب سپرده بانکی به حداکثر 15 درصد برای سپردههای یک ساله را تایید و تصویب کرد. همچنین در این جلسه، نرخ سود تسهیلات عقود مشارکتی و غیرمشارکتی، حداکثر معادل 18 درصد تعیین شد.
همچنین نرخ سود تسهیلات بانک کشاورزی برای تسهیلات سرمایهگذاری را معادل 15 درصد و برای سایر تسهیلات معادل 18 درصد تعیین کرد. این مصوبه از تاریخ 16 تیرماه سال جاری از سوی بانکها و موسسات اعتباری، لازم الاجرا خواهد بود. شورای پول و اعتبار همچنین با هدف تمهید شرایط حضور بانکهای معتبر، رقابتپذیر و توانمند از حیث سرمایهیی در مناطق آزاد کشور، حداقل سرمایه مورد نیاز برای تاسیس بانک برون مرزی را از 25 میلیون یورو به 150 میلیون یورو افزایش داد. ضمناً از این پس انجام عملیات بانکداری برون مرزی در مناطق آزاد در قالب تاسیس موسسه اعتباری غیربانکی، منتفی و صرفاً از طریق تاسیس بانک امکان پذیر خواهد بود.
