مردان سوییسی و زنان ژاپنی رکورددار شدند

۱۳۹۵/۰۳/۰۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۴۳۷۹۱

گروه اقتصاد اجتماعی|

مهدی کریمیان |

سازمان بهداشت جهانی در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد که از سال 2000 میلادی تا به امروز پیشرفت خوبی در زمینه امید به زندگی در سطح جهان حاصل شده است، اما همچنان نابرابری‌های عمیقی بین کشورها وجود دارد. این سازمان خبر داد که امید به زندگی در 15سال اخیر در جهان 5سال افزایش پیدا کرده و این افزایش از دهه 1960 میلادی بی‌سابقه است. امید به زندگی در دهه 1990 میلادی به سبب اپیدمی ایدز در آفریقا و فروپاشی شوروی و تبعات بعد از آن کاهش یافت، اما در دو دهه اخیر همواره سیر صعودی داشته است. این شاخص در قاره آفریقا بیشترین رشد را داشته و با افزایش 9.4 سال به حدود 60 سال رسیده است. این افزایش بی‌سابقه در آفریقا به علت پیشرفت‌ها در زمینه کاهش مرگ‌ومیر کودکان، کنترل بیماری مالاریا و دسترسی بهتر به داروهای بازدارنده ایدز محقق شده است.


سیرالئون دارای پایین‌ترین نرخ

امید به زندگی

مارگارت چن، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی در این گزارش آورده است که جهان در سال‌های اخیر در جهت کاستن از درد و رنج غیرضروری در جوامع و مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قابل علاج قدم‌های بلندی برداشته، اما تصریح کرده که دستاوردهای ناشی از این تلاش‌ها در نقاط مختلف جهان یکسان نبوده است. وی تاکید کرده که حمایت از کشورها درجهت دسترسی به خدمات و امکانات بهداشتی جهانی و بر اساس مراقبت‌های اولیه، بهترین رویکردی است که جهان باید برای دستیابی به اهداف توسعه هزاره و اطمینان از اینکه هیچ‌کس در این راستا به فراموشی سپرده نمی‌شود، در پیش گیرد.

امید به زندگی کودکانی که در سال 2015 به دنیا آمده‌اند به‌طور متوسط 71.4سال است (73.8برای دختران و 69.1برای پسران) اما این عدد بسته به جایی که کودک متولد می‌شود، می‌تواند بسیار متفاوت باشد. طبق این گزارش، امید به زندگی در 29کشور که همه جزو کشورهای توسعه‌یافته هستند 80سال یا بیشتر است. این در حالی است که امید به زندگی در 22کشور آفریقایی زیر 60سال است. بیشترین امید به زندگی در جهان متعلق به زنان ژاپنی است که 86.8سال عنوان شده است. بیشترین امید به زندگی در بین مردان نیز متعلق به کشور سوییس با متوسط 81.3 سال است. همچنین کمترین امید به زندگی به کشور سیرالئون با میانگین 50.8برای زنان و 49.3سال برای مردان تعلق دارد. لازم به ذکر است که متوسط امید به زندگی سالم یعنی تعداد سال‌هایی که یک فرد با سلامت بدنی مناسب می‌تواند به زندگی ادامه دهد در سال 2015 برابر با 63.1سال است (64.6سال برای زنان و 61.5سال برای مردان) است.


علت 53درصد مرگ‌ومیرها ثبت نمی‌شود

در گزارش جدید سازمان بهداشت جهانی، آخرین آمارها از داده‌های مربوط به حوزه بهداشت و سلامت در برنامه توسعه پایدار که توسط سازمان ملل اجرا می‌شود جمع‌آوری شده است. برنامه توسعه پایدار به‌طور کلی تحقق 17 هدف را تا سال 2030 در دستور کار خود قرار داده است. در این گزارش تاکید شده است، سازمان ملل به بسیاری از آمارها در کشورهای جهان دسترسی ندارد به عنوان مثال علت 53 درصد مرگ‌ومیرها در جهان ثبت نمی‌شود. اگرچه کشورهایی نظیر برزیل، چین، جمهوری اسلامی ایران، آفریقای جنوبی و ترکیه در این زمینه پیشرفت‌ها و همکاری‌های بسیار خوبی کرده‌اند.

در حالی که برنامه توسعه هزاره که از سال 2000 توسط سازمان ملل شروع شد و تا سال 2015 ادامه داشت به گستره محدودی از بیماری‌ها در سال 2015 توجه داشت، برنامه توسعه پایدار با نظر به سال 2030 به پوشش گستره وسیع‌تری از بیماری‌ها می‌اندیشد. از اهداف مهم برنامه توسعه پایدار سازمان ملل، تضمین بهداشت همگانی و بهبود سلامت در هر سن و سال و پوشش جهانی بهداشت است.

مشاهده صفحات روزنامه