پیشنهادهای وزیر نیرو برای همکاری‌های بیشتر آبی OIC

۱۳۹۵/۰۳/۰۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۴۳۷۷۷

گروه انرژی در حالی که «تعادل» پیش از این در گزارشی مفصل به اهداف و ماموریت‌های وزرای مسوول آب سازمان همکاری‌های اسلامی به بهانه سفر وزیر نیرو به ترکیه برای شرکت در کنفرانس این وزرا اشاره کرده بود، پایگاه اطلاع‌رسانی این وزارتخانه گزارش داد که وزیر نیرو در نشست وزرای مسوول آب سازمان همکاری اسلامی خطاب به حاضران پیشنهادهایی برای فعال‌تر شدن همکاری کشورهای اسلامی در زمینه آب مطرح کرد. «حمید چیت‌چیان» وزیر نیرو روز چهارشنبه، در نشست وزرای مسوول آب سازمان همکاری اسلامی در استانبول گفت: تردیدی نیست که طی چهار دهه گذشته تاکنون، تحولات چشمگیری بر پارادایم حاکم در موضوع منابع آب و نقش آن در توسعه پایدار، کاهش فقر و بالاخره توسعه اقتصادی ایجاد شده و به تبع این پارادایم اقدام‌های عملی نیز در سطوح بین‌المللی، ملی و محلی از سوی نقش‌آفرینان صورت گرفته است. وی گفت: واقعیت این است که هنوز فاصله و خلأ عمیقی بین آنچه در بیانیه اهداف توسعه هزاره (MDG) پیش‌بینی شده و باید صورت گیرد، وجود دارد. چیت‌چیان با اشاره به اینکه هنوز نیمی از جمعیت جهان تحت پوشش آب شرب سالم و سامانه دفع بهداشتی فاضلاب قرار ندارند، بیان داشت: به‌نظرم بهتر است جامعه بشری در پاسخ به سوالات زیر، خود را در معرض یک ارزیابی واقع‌بینانه قرار دهد تا فاصله بین حرف و عمل

(Vision to Action) به‌خوبی و با زبان ارقام و اعداد آشکار شود. وی ادامه داد: باید این سوال‌ها را مطرح کرد که کشورهای مختلف، به‌ویژه کشورهای اسلامی تا چه اندازه توانسته‌اند برنامه‌های مربوط به مدیریت آب خود را با اصول و مبانی مدیریت یکپارجه منابع آب که درواقع یکی از ملزومات مهم و اساسی در رسیدن به توسعه پایدار و ملزومات تحقق اهداف بیانیه توسعه هزاره (SDG) بوده تطبیق دهند؟ آیا عزم و اراده و ابزارهای مناسب برای پیاده‌سازی چنین اصولی تدارک دیده‌اند؟

چیت‌چیان ادامه داد: بهره‌وری از منابع آبی تامین شده که از طریق سرمایه‌گذاری‌های عظیم و ایجاد زیرساخت‌ها فراهم شده تا چه اندازه و از طریق اجرای چه نوع برنامه‌های عملیاتی ارتقا پیدا کرده است؟ اقدامات انجام شده در این زمینه تا چه اندازه توانسته در تامین امنیت غذایی در نقاط مختلف جهان، به‌ویژه در کشورهای اسلامی موفق عمل کند؟ با عنایت به تخریب گسترده اکوسیستم‌های آبی ناشی از بلایای طبیعی یا فعالیت‌های انسانی، پایداری آنها را به عنوان منابع طبیعی ارزشمند مورد تهدید جدی قرار داده است، چه نوع برنامه‌ها و اقدامات سازه‌یی و غیرسازه‌یی به مورد اجرا گذاشته شده و دامنه عمل آنها برای تخفیف و کاهش آثار منفی تا چه میزان بوده است؟ وزیر نیرو تصریح کرد: سوالات مذکور یا مشابه آنها سال‌هاست که به نوعی در تمامی محافل و گردهمایی‌های بین‌المللی مطرح شده و جامعه جهانی نگرانی‌های خود را برای مقابله با آنها و حل و فصل مسائل ذی‌ربط، چه از طریق گردهمایی‌های مربوط به سازمان ملل، سازمان کشورهای اسلامی و نهادهای ذی‌ربط آن و چه در نشست‌های نهادها و سازمان‌های غیردولتی بارها اعلام کرده و راهکارهایی نیز به‌صورت سیاست‌ها و توصیه‌های عمومی پیشنهاد کرده است، ولی در عمل و دنیای واقعی، فاصله و شکاف عظیمی بین توصیه‌ها و تعهدات به‌عمل آمده با آنچه عملیاتی شده مشاهده می‌شود.

مشاهده صفحات روزنامه