روی خط خبر
راهابریشم بصره ـ استانبول
گروه تجارت افزایش حجم تجاری دو کشور ایران و عراق از طریق ایجاد راه ابریشم بصره ـ استانبول، راهاندازی منطقه آزاد شلمچه ، همچنین ایجاد خط آهن خرمشهر ـ بصره از سوی مسوولان در دستور کار قرار گرفته است. در این بین از میان شهرهای عراق، بصره از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ چراکه با فاصله 20کیلومتری از آبادان نزدیکترین و در دسترسترین بازار صادراتی ایران به شمار میرود. از نظر موقعیت جغرافیایی هیچ کدام از بازارهای صادراتی مانند بصره به ایران نزدیک نیست و سهمخواهی از تجارت با این بندر توجه جدی تجار و بازرگانان ایرانی را میطلبد. در این راستا حمیدرضا مختصآبادی، سرکنسول ایران در بصره در مراسم افتتاحیه نمایشگاه اختصاصی ایران در بصره عراق اظهار کرد: برخلاف دشمنانی که میخواهند ناامن بودن عراق را مطرح کنند، برگزاری این نمایشگاه زمینه گسترش بیشتر روابط را فراهم کرده و نشاندهنده امنیت در عراق است. ماجد نصراوی، استاندار بصره نیز گفت: این شهر به طور میانگین روزانه حدود 3میلیون بشکه نفت صادر میکند. وی با بیان اینکه 80 درصد اقتصاد عراق به صادرات نفت متکی است، افزود: تمامی بنادر عراق در بصره هستند و علاوه بر مزیتهای
جغرافیایی دیگری که این استان دارد ما مشغول ایجاد راه ابریشمی هستیم که شهر بصره را به استانبول متصل میکند و درصددیم در آیندهیی نزدیک منطقه آزاد شلمچه را نیز ایجاد کنیم همچنین مقدمات ایجاد خط آهن بین خرمشهر و بصره را در دست اقدام داریم.
مقابله با انحصار دلالان در بازار
ایسنا قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره وجود دلالان و واسطهها که باعث گرانی برنج در بازار شدهاند، گفت: باید دقت کنیم در نظام بازار رقابت را فراهم کنیم و اجازه ندهیم انحصار شکل گیرد و فضا برای دلالان و واسطهها ایجاد شود. مجتبی خسروتاج اظهار کرد: در هر رشته و صنفی اگر فضای رقابتی وجود نداشته باشد موجب ایجاد فضای انحصاری میشود و دلالان به بازار ورود میکنند. وی گفت: براساس قانون انتزاع بخش کشاورزی، مسوولیت تنظیم بازار همه کالاهای کشاورزی، غذایی، زراعی و دامی به عهده وزارت جهاد کشاورزی است و بدون شک اگر کالا به میزان کافی تامین نشود در سطح خردهفروشی با مشکلاتی مواجه میشویم و نوسان افزایشی را در قیمت شاهد خواهیم بود. وی تاکید کرد: باید ورود و خروج کالا به بازار به راحتی صورت گیرد تا عرضهکنندگان بتوانند در یک فضای رقابتی فعالیت کنند، چون در این فضا قیمتها به حداقل میرسد و زمانی که قیمت به حداقل میرسد جایی برای دلالان و واسطهها باقی نمیماند که بتوانند ایفای نقش کنند. زمانی که بین قیمت مصرفکننده و تولیدکننده فاصله زیادی وجود دارد، دلالان میتوانند بخشی از اختلاف هزینه را به جیب بزنند ولی اگر هدف متولیان امر در هر بخشی ازجمله کشاورزی یا صنعت، معدن و تجارت این باشد که فضای رقابت را فراهم کنند قیمتها به حداقل میرسد و در آن زمان واسطه گری ها در بازار کاهش می یابد.
