هشدار نسبت به بازگشت بنگاههای زودبازده
گروه تجارت
بیستودومین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران در حالی برگزار شد که رییس اتاق تهران نسبت به نحوه تخصیص 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای تولیدی تعطیل و نیمهتعطیل هشدار داد و گفت: این تسهیلات به گونهیی پرداخت نشود که بار دیگر ماجرای بنگاههای زودبازده در دولت گذشته را تداعی کند و عملا پولهای پرداخت شده بازگشت و نتیجهیی نداشته باشد. بر اساس مصوبه دولت، قرار است 7500 واحد تولیدی تعطیل و نیمهتعطیل در کشور شناسایی و برای رفع مشکلات آنها، 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شود. مسعود خوانساری یکی از الزامات دستیابی به رشد 5 درصدی اقتصاد طی سال جاری را ایجاد رونق در جذب سرمایهگذاری خارجی عنوان کرد و گفت: نه تنها کشورهای مختلف برای سرمایهگذاری در ایران پیشقدم شدهاند بلکه موقعیت جغرافیایی و اقتصادی کشور نیز زمینه لازم برای سرمایهگذاری ایدهآل در ایران را فراهم کرده است، بنابراین دولت و بخش خصوصی در همکاری با یکدیگر باید راه ورود سرمایهگذاران خارجی به اقتصاد ایران را تسهیل کنند.
7500 بنگاه در اولویت دریافت تسهیلات
در همین زمینه استاندار تهران با اشاره به مصوبه شناسایی واحدهای تولیدی تعطیل و غیرتعطیل گفت: بر اساس مصوبه دولت، 7500 بنگاه تولیدی در اولویت ویژه برای پرداخت تسهیلات قرار خواهند گرفت و در همین رابطه سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران دست به کار شده و در حال شناسایی واحدهای مشکلدار است. سیدحسینهاشمی همچنین پیشنهاد کرد که اتاق بازرگانی تهران نیز تعامل و همفکری با منتخبان مجلس دهم از استان تهران را در دستور کار قرار دهد و از این طریق، راه چارهیی برای جبران عقبماندگیها در استان اتخاذ شود. هاشمی از ایجاد شهرک صنعتی برای اصناف در استان تهران خبر داد و گفت: زمین این شهرک صنعتی برای واگذاری به اصناف استان تهران آماده است.
ایجاد اتحادیه فروشگاههای زنجیرهای
رییس اتاق اصناف نیز در این جلسه از ورود سرمایهگذاری خارجی در بخش اصناف خبر داد. علی فاضلی گفت: در توافق با فدراسیون جهانی پوشاک، 250 واحد تولیدی این بخش در داخل ایران از سوی این فدراسیون آموزشهای لازم برای ورود به بازارهای جهانی را خواهند دید. وی همچنین از سرمایهگذاری خارجی در بخش فروشگاههای زنجیرهیی در کشور خبر داد و افزود: برای نخستینبار در طول دوره پس از انقلاب، اتحادیه کشوری فروشگاههای زنجیرهیی ایجاد شد. فاضلی در ادامه به برخی آمار صنوف استان تهران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 72هزار و 507 بنگاه تولیدی دارای پروانه کسب در استان تهران وجود دارد؛ این در حالی است که حدود 325 هزار واحد صنفی دارای مجوز و 87 هزار واحد صنفی بدون جواز مشغول به فعالیت هستند. به گفته رییس اتاق اصناف، در حال حاضر 750 هزار بنگاه ثبت شده فعال صنفی غیر پروانهدار در کل کشور وجود دارد که از این تعدادحدود 228 هزار واحد در تهران است. فاضلی همچنین نسبت به تعدد اتحادیههای مختلف در بخش اصناف گلایه کرد و گفت: دولت برای تجمیع اتحادیههای صنفی باید به ما کمک کند.
ایجاد شهر فرودگاهی و احیای مشوق صادراتی
از سوی دیگر سید حامد واحدی، عضو هیات رییسه اتاق تهران از ایجاد شهر فرودگاهی و آمادگی بخش خصوصی برای راهاندازی آن در استان تهران خبر داد و گفت: در این زمینه بخش خصوصی کاملا آمادگی دارد و به نظر میرسد که با تشکیل کارگروهی از دولت و بخش خصوصی میتوان به تصمیمات عملی برای آغاز به کار این پروژه دست یافت. همچنین در این نشست محمدرضا مسفروش رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران اعلام کرد: مشوقهای صادراتی که طی چند سال گذشته متوقف شده بود بار دیگر احیا خواهد شد و بهره تسهیلات اعطایی به بخشهای دانشبنیان و نیز کشاورزی 14 درصد و برای بخش صنعت نیز 16 درصد خواهد بود. در همین حال، معاون کسب وکار وزارت اقتصاد و دارایی گفت: تاکنون 1085 مجوز از حدود 2 هزار مجوز لازم برای کسب وکار در کشور را مورد بررسی قرار داده و موفق شدهایم که مجوزهای اضافی دستگاههای مربوطه را تا حدود زیادی تقلیل دهیم. تقی مولایی همچنین از ایجاد پنجره واحد خدمات شهری خبر داد و افزود: در حوزه بررسی قوانین و مقررات مخل در کسبوکار نیز سامانهیی را راهاندازی کردهایم که با احصا این قوانین و مقررات مزاحم، میتوانیم نسبت به اصلاح آن اقدام کنیم. به گفته مسعود خوانساری، نیازی به صدور مجوز کسبوکار از سوی بسیاری از دستگاههای دولتی نیست و در گام ابتدایی باید این دستگاهها را از فرآیند صدور مجوزها حذف کرد.
