دردسرهای تعرفه‌ای برای تولید

۱۳۹۵/۰۳/۰۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۴۳۷۴۷

رمضانعلی سبحانی‌فر|

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس|

براساس مصوبه هیات دولت، امسال ۸طبقه تعرفه‌یی خواهیم داشت. براساس همین مصوبه در سال 95 طبقات تعرفه‌یی از حداقل ۵‌درصد آغاز می‌شود و حداکثر تعرفه دریافتی نیز ۵۵‌درصد است و تعرفه ۱۰، ۱۵، ۲۰، ۲۶، ۳۲ و ۴۰‌درصد نیز سایر طبقات تعرفه‌یی خواهد بود. در حالی که بالابودن تعرفه واردات کالاها می‌تواند تا حدودی حمایت از تولید داخل را رقم بزند چرا که رقابت پذیرکردن کالای تولید داخل با مشابه خارجی آن راهکاری است که استقبال مردم به مصرف تولیدات ملی را افزایش می‌دهد.

در همین حال با اینکه بسیاری به وجود فراوان کالاهای خارجی در بازار انتقاد می‌کنند که تنها راه مقابله با کالای خارجی افزایش کیفیت کالاهای داخلی و همچنین حمایت از تولید داخل است. متاسفانه بسیاری از کالاهای وارداتی به کشور قاچاق هستند که در این صورت مشمول پرداخت تعرفه نشده و می‌توانند به راحتی اقتصاد کشور را با مشکلاتی رو‌به‌رو کنند.

وقتی مردم بدانند کالای تولید داخل از کیفیت بالایی برخوردار است به‌طور حتم اقدام به خرید آن می‌کنند. چنانچه تولید باکیفیت محصولات ایرانی رمز ماندگاری در بازارهای جهانی است در حال حاضر بسیاری از قطعات برای تولید در داخل کشور وارداتی است، توانمندی کشور، همچنین نیروهای متخصص آن در تولید قطعات مورد نیاز بالا بوده از این رو ما نیازی به واردات قطعات نداریم؛ زیرا چنین وارداتی از حجم نیروی کار فعال کشور ما می‌کاهد. متاسفانه بالا بودن هزینه‌های تولید درکشور ما به کاهش تمایل نسبت به تولید منجر شده است، دولت باید با حمایت‌های منسجم از تولیدات داخلی کاهش هزینه تولید را رقم بزند.

از همین رو باید هزینه‌های تولیدکننده داخلی کاهش یابد تا به این ترتیب رقابت‌پذیری کالای داخلی و خارجی صورت بگیرد؛ چراکه بالا بردن صرف تعرفه واردات، نمی‌تواند گره کور بخش تولید ما را بازکند بلکه این مهم باید با رقابت‌پذیرکردن تولیدات ملی با تولیدات خارجی صورت بگیرد.

مشاهده صفحات روزنامه