از منطقه
چین مسکن ارزانقیمت در افغانستان میسازد
چین به افغانستان وعده داده خانههای ارزانقیمت را با کمک 100میلیون دلاری به این کشور در کابل، بسازد. این توافق در جریان سفر «عبدالله عبدالله» رییس اجرایی دولت افغانستان به پکن صورت گرفته است.
احیای راه ابریشم برای تبدیل افغانستان به مرکز ترانزیت منطقه و صادرات زعفران این کشور به چین از توافقهای دیگر رییس اجرایی دولت افغانستان در سفر به چین بوده است. عبدالله به دعوت رسمی نخستوزیر چین، به پکن سفر کرد و در این سفر علاوه بر دیدار و گفتوگو با نخستوزیر، با رییسجمهوری، معاون رییسجمهوری و شماری دیگر از مقامهای این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
شرط مجلس نمایندگان امریکا برای کمک مالی به پاکستان
مجلس نمایندگان امریکا همچنان با ارائه کمک مالی 450میلیون دلاری دولت این کشور به بخش نظامی پاکستان مخالفت میورزد و شروط سهگانهیی را برای تجدیدنظر در مخالفت خود با پرداخت این بسته مالی به اسلامآباد تعیین کرده است. 277نفر از اعضای مجلس نمایندگان با اختصاص 450میلیون دلار از بودجه سال مالی آینده امریکا به کمک مالی به پاکستان مخالفت کردهاند و تعداد موافقان تنها 147نفر است. نمایندگان در وهله اول میخواهند پاکستان اقدامات شدیدتر و جدیتری علیه گروه موسوم به «شبکه حقانی» در خاک این کشور انجام دهد. آنها معتقدند که شبکه حقانی یک تهدید بسیار جدی علیه نیروهای امریکایی در خاک افغانستان است و پاکستان اگر بخواهد، میتواند به آسانی این شبکه را تحتفشار قرار داده و آن را ازمیان بردارد. مخالفان در مجلس نمایندگان امریکا ادعا میکنند که اعضای شبکه حقانی از منطقه وزیرستان شمالی در شمالغرب پاکستان بهعنوان یک پناهگاه امن استفاده میکنند و پاکستان باید با افغانستان همکاری کند و مانع از تحرکات تروریستی شبکه حقانی در خاک افغانستان شود. خواسته دیگر مجلس نمایندگان امریکا از پاکستان، این است که اسلامآباد باید تضمین بدهد که
هیچ بخشی از منابع و کمکهای مالی و تجهیزات دریافتی از امریکا را صرف تحتفشار قرار دادن گروههای اقلیت در پاکستان نمیکند. شرط سوم مجلس نمایندگان هم آزادی فردی بهنام «شکیل آفریدی» از زندان است. شکیل آفریدی یک پزشک پاکستانی است که به جرم جاسوسی برای امریکا در عملیات پیدا کردن محل اختفای اسامه بنلادن در سال2011، ازسوی پاکستان محکوم به بیش از 30سال حبس شده و در زندان بهسر میبرد.
کاهش هزینهها در کویت برای مقابله با کسری بودجه
انس الصالح، معاون نخستوزیر کویت مردی که مسوول هدایت اقتصاد کویت از میانه شوک جهانی افت قیمت نفت است گفته، کویت از طریق «کاهش هزینهها تا حد ممکن» در حال پاسخ گفتن به این بحران است تا رشد اقتصادی خود را تقویت کند. او گفت که دولت هیچ یک از پروژههایش را لغو نکرده است. در عین حال، مقامات در حال کاهش هزینههای بیهوده هستند که کسری بودجه را کاهش دهند. کسری بودجه کویت براساس برآوردهای صندوق بینالمللی پول، در سال2016 ممکن است از 13درصد تولید ناخالص داخلی این کشور فراتر برود.الصالح، وزیر دارایی و سرپرست وزارت نفت این کشور در حال پیشبرد طرحی برای کاهش وابستگی کویت به نفت است، چالشی که صادرکنندگان عمده نفت، از عربستان گرفته تا نیجریه همگی با آن مواجهند. این اقدامات شامل کاهش یارانه کالاهای اساسی، وضع مالیات بر شرکتها، ادغام نهادهای دولتی برای کوچکسازی دولت و رجوع به بازارهای بدهی داخلی و بینالمللی است.
