اخبار کلان
افزایش مبادلات تهران- جاکارتا تا سقف ۵ میلیارد دلار
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت:«با گسترش روابط میان ایران و اندونزی، حجم مبادلات دو کشور میتواند به دو تا پنج میلیارد دلار افزایش یابد.»
به گزارش شادا در جریان دیدار علی طیبنیا با «محمد یوسف کالا» معاون رییسجمهور اندونزی، دو طرف بر توسعه همکاریها و اتصال نظام بانکی دو کشور به یکدیگر تاکید کردند.
در این دیدار، طیبنیا با بیان اینکه حجم تجارت ایران و اندونزی پیش از تحریمها، سالانه بالغ بر دو میلیارد دلار بود و به سبب تحریمها این رقم به حدود 200میلیون دلار کاهش یافته است، گفت: «در شرایط پس از برجام و با توجه به ظرفیتهای اقتصادی دو کشور، حجم مبادلات ما میتواند به دو تا پنج میلیارد دلار افزایش یابد.»
وزیر امور اقتصاد و دارایی کشورمان برقراری روابط بانکی همچنین آغاز همکاری میان دو کشور در حوزه انرژی را راهکار اصلی توسعه همکاری اقتصادی میان ایران و اندونزی دانست و خاطرنشان کرد:«اندونزی پیش از تحریمها بخشی از نفت خام مورد نیاز خود را از ایران تامین میکرد و امروز ایران آماده است در تامین نیاز اندونزی به نفت خام با این کشور همکاری کند.»
به گفته وی، برقراری ارتباط میان نظام بانکی دو کشور و ایجاد روابط کارگزاری میان بانکها میتواند تعاملات مالی میان بخشهای خصوصی را تسهیل کند که این مهم برای توسعه مناسبات اقتصادی ایران و اندونزی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی با اشاره به علاقهمندی بانکهای ایرانی برای فعالیت در اندونزی از بانکداران این کشور دعوت کرد برای آشنایی با ظرفیتهای نظام بانکی ایران و زمینههای مشارکت و سرمایهگذاری به ایران سفر کنند.
بنا بر این گزارش «محمد یوسف کالا» معاون رییسجمهور اندونزی نیز طی سخنانی درخصوص احیا و توسعه همکاریهای دو کشور از زمینههای پدید آمده برای توسعه همکاریهای اقتصادی دو کشور استقبال و ابراز خرسندی کرد. «یوسف کالا» گفت:«دولت اندونزی همواره در فرصتهای متعدد در اجلاسهای سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی عنوان کرده که شکست کشورها در رشد و پیشرفت اقتصادی و فراهمسازی رفاه عمومی دلیل اصلی بروز خشونتگرایی در این کشورهاست.»«یوسف کالا» با ابراز خرسندی از تحولات صورت گرفته در راستای توسعه روابط میان دو کشور ابراز امیدواری کرد در فضای پس از برداشته شدن تحریمهای بینالمللی علیه ایران، توافقهایی که پیشتر میان دو کشور در زمینههای مختلف به ویژه در حوزه صنایع پتروشیمی امضا شده است، عملی شود.
وی با حمایت از برقراری روابط بانکی میان دو کشور گفت:«دستورات لازم به نهادهای مربوطه برای برقراری روابط بانکی با ایران داده شده است و امیدواریم با برقراری روابط بانکی همچنین برگزاری نشست آتی کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور شاهد شکوفایی هر چه بیشتر روابط میان اندونزی و ایران باشیم.»
صدور مجوز همکاری بانکی ایران و سنگاپور
در سفر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به سنگاپور مجوز همکاری بانکی بین ایران و سنگاپور صادر شد. اعزام نیروی کار ایرانی تا امضای تفاهمنامه همکاری بین ایران و سنگاپور از دیگر محورهای تفاهم در این سفر بود. به گزارش روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاهاجتماعی، شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) و شرکت TufChem سنگاپور در حاشیه کنفرانس فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری که روز گذشته با حضور وزیر تعاون، رفاه و امور اجتماعی در سنگاپور برگزار شد، یادداشت تفاهم همکاری با موضوع محیطزیست در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی امضا کردند. ازجمله مهمترین محورهای گفتوگو در ملاقات، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با «تارمن شانموگرانتام» معاون نخستوزیر سنگاپور تقویت همکاریهای بیمهیی، تامیناجتماعی و تقویت همکاریهای بانکی بود که مورد تاکید طرفین قرار گرفت. ربیعی همچنین در دیدار با وزیر صنعت و تجارت سنگاپور بر گسترش مناسبات اقتصادی میان دو کشور تاکید کرد. وی با تشریح ویژگیها و توانمندیهای دولت و ساختارهای دولتی سنگاپور، ویژگی زیرمجموعه صندوقهای تامیناجتماعی ایران را نیز برای سرمایهگذاری خارجی
مناسب ارزیابی کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران و وزیر صنعت و تجارت سنگاپور در این نشست خواستار تبادل تجربیات، انتقال دانش فنی در زمینههای مختلف ازجمله چابکسازی دولت، تامیناجتماعی، جذب سرمایهگذاری و پوپاسازی و توانمندسازی صندوقهای اجتماعی شدند.
