گشایش خط اعتباری 10میلیارد دلاری برای مشارکت اقتصادی با ایران
سید عباس عراقچی معاون حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه کشورمان که برای شرکت در نشست مرکز مطالعات بینالمللی سیاست عمومی ژاپن با موضوع «چالشها و فرصتهای فراروی اجلاس سران جیهفت» به توکیو سفر کرده است، علاوه بر سخنرانی در این نشست، دیدارهایی با اعضای شورای بینالمللی تعاملات دوستانه ژاپن (FEC)، اعضای گروه دوستی پارلمانی حزب لیبرال دموکرات، معاون وزیر خارجه ژاپن و نخستوزیر سابق این کشور داشت. به گزارش اداره کل دیپلماسی رسانهیی، عراقچی که سابقه سفارت در ژاپن را در کارنامه خود دارد، در نشست مرکز مطالعات بینالمللی سیاست عمومی اظهار داشت: معتقدم الگوی مذاکرات و رویکرد برد -برد که در حل مساله هستهیی ایران دنبال شد میتواند در سایر مسائل منطقه همچون سوریه، یمن و عراق بهکارگرفته شود. عراقچی گفت: در حال حاضر تحریمها علیه ایران برداشته شدهاند و اقتصاد ایران وارد مرحله جدیدی شده است که نویدبخش جایگاه جدید ایران در جامعه بینالملل و اقتصاد
جهانی است. وی در ادامه به سفر مقامات ژاپنی به ایران از جمله سفر کیشیدا وزیر امورخارجه ژاپن، یاماگیوا و هیاتهای مختلف تجاری ژاپن اشاره و ابراز امیدواری کرد که روابط بین دو کشور در پی سفر آتی شینزو آبه نخستوزیر ژاپن به تهران بیش از پیش توسعه یابد.
ایران قدرت تصمیمگیر در خاورمیانه است
معاون وزیر خارجه کشورمان همچنین در دیدار با سوگوی یاما همتای ژاپنی خود، ضمن اشاره به نقش ایران در منطقه خاورمیانه تصریح کرد: ایران چه قبل از توافق هستهیی و چه پس از آن، همواره نقش مهمی را در منطقه ایفا کرده و همچنان نیز یکی از قدرتهای مهم و تصمیمگیر در مسائل منطقهیی است.
وی در ادامه ضمن تشکر از گشایش خط اعتباری 10 میلیارد دلاری توسط دولت ژاپن گفت: ادامه این گام مهم و بهرهبرداری کامل از این خط اعتباری برای مشارکت شرکتهای ژاپنی در پروژههای اقتصادی ایران نیاز به اراده مشترک دو کشور دارد.
سوگی یاما نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از روابط رو به رشد ایران و ژاپن گفت: علاقهمندیم تا ورای روابط تجاری و بازرگانی برای گسترش هر چه بیشتر روابط به ویژه روابط سیاسی و تبادل نظر در این زمینه تلاش کنیم چرا که معتقدیم ظرفیتهای توسعه روابط بین ایران و ژاپن بسیار زیاد است و میتوان همکاریهای ارزشمندی را بین دو کشور دنبال کرد.
ژاپن فقط خریدار نفت ایران نباشد
معاون دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین در جمع خبرنگاران ژاپنی در باشگاه ملی رسانههای این کشور گفت: یکی از مهمترین ظرفیتها در روابط دو کشور، در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی
ایران است. ما نمیخواهیم ژاپن فقط خریدار نفت از ایران باشد، ما علاقهمندیم شاهد سرمایهگذاری ژاپن در این صنایع باشیم تا موجب بهرهمندی هر دو کشور باشد.
عراقچی همچنین از صنایع خودروسازی، حوزه حمل و نقل و همکاری در ساخت نیروگاههای اتمی به عنوان دیگر زمینههای توسعه همکاری اقتصادی دو کشور نام برد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در ارتباط با نحوه رفع موانع همکاری مالی پس از برجام نیز اظهار داشت: برخی شرکتها هنوز در تصور پیش از برجام هستند و برخی دیگر نیز ترجیح میدهند کمی صبر کنند و شرایط را بسنجند.
گشایش فصلی جدید در روابط ایران و ژاپن
رییس ستاد پیگیری برجام همچنین با حضور در دیدار با اعضای شورای بینالمللی تعاملات دوستانه ژاپن (FEC) گفت: با توجه به خطر فعالیت گروههای تروریستی برای تمام کشورهای جهان، دو کشور میتوانند همکاری خود در این زمینه را گسترش
دهند.
وی با اشاره به روابط دوستانه و تاریخی دو کشور به سفر ماههای آتی «شینزو آبه» نخستوزیر ژاپن به ایران اشاره و انجام آن را با توجه به تحولات جدید در روابط ایران با سایر کشورها بعد از توافق برجام در عرصههای گوناگون تجاری و اقتصادی بسیار مهم ارزیابی کرد.
