حوالی تعاون
رشد اقتصادی 8درصدی
سود بانکی زیر 8درصد میخواهد
نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی گفت: ایران طی یک برنامه بلندمدت در شرایط پسابرجام میتواند به یک کشور توانمند در حوزه اقتصاد تبدیل شود.
جبار کوچکینژاد در خصوص تاثیرات اقتصادی اجرای برجام در کشور با بیان مطلب فوق افزود: تاثیرات اجرای برجام در کشور، در همه ابعاد نظام مشهود است و تاثیرات آن را در آینده بیش از این مشاهده خواهیم کرد.
وی با اشاره به رفع تحریمهای اقتصادی در این شرایط گفت: شرایط به وجود آمده در مبادلات تجاری با کشورهای اروپایی و آسیایی تاثیرات قابل توجهی خواهد گذاشت و در آینده میتوانیم بیش از پیش شاهد آزادسازی منابع پولی کشور، رونق اقتصادی و آمادهسازی بهتر زیرساختها باشیم.
کوچکینژاد با تاکید بر اینکه برای رشد اقتصادی قابل قبول باید منابع را خوب مدیریت کنیم، در خصوص اینکه چه زمانی میتوانیم تاثیرات این اقدام را به وضوح در اقتصاد کشور مشاهده کنیم، بیان داشت: مدیریت این کار به یک برنامه بلندمدت، میانمدت و کوتاهمدت نیاز دارد. وی تصریح کرد: در کوتاهمدت باید دستگاهها را فعال و در سطح وسیع اشتغال ایجاد کنیم، در میان مدت میتوانیم به رشد قابل قبول اقتصادی دست یابیم و برای بلندمدت باید برنامهیی 5ساله داشته باشیم تا بتوانیم ایران را به یک کشور توانمند اقتصادی تبدیل کنیم. این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که دستیابی به رشد 8درصدی اقتصادی به چه زیرساختهایی نیاز دارد، گفت که تحقق این رشد نیازمند یک فرآیند بلندمدت است و در یک دوره زمانی یک ساله محقق نخواهد شد. کوچکی نژاد در ادامه بر فراهم کردن زیرساختهای آن از جمله واردات تکنولوژی، کاهش نرخ تورم و سود بانکی کمتر از 8درصد تاکید کرد و گفت: در این صورت به تولیدی شکوفا و اقتصادی توانمند دست خواهیم یافت.
وزارت جهاد کشاورزی
به صنایع تبدیلی کمتوجهی نکند
مدیرعامل اتحادیه سراسری فرآوردههای گوشتی ایران از کم توجهی وزارت جهاد کشاورزی به صنایع تبدیلی از جمله صنعت فرآوردههای گوشتی انتقاد کرد. سید محمد موسوی در بیان مشکلات این اتحادیه به موانع تامین مواد اولیه که گوشت یکی از آنهاست، اشاره کرد و گفت: قبلا در تامین گوشت که یکی از مواد اولیه این صنعت است، 20تا30درصد نیازمان را وارد میکردیم و 70تا80درصد باقی مانده از منابع داخلی تامین میشد و در این میان مواد اولیه وارداتی 25درصد ارزانتر بود. در حال حاضر موانع و مشکلاتی که پیش روی ما قرار دارد از جمله چالشهایی که سازمان دامپزشکی برای واردات و تامین گوشت برای ما ایجاد کرده، موجب شده است برای واردات مواد اولیه با مشکلات فراوانی روبهرو باشیم. موسوی با اشاره به اهمیت همکاری بین این اتحادیه و وزارت جهاد کشاورزی و سازمانهای زیرمجموعه آن، از بیتوجهیها و کم لطفیهای این وزارتخانه در این همکاری انتقاد کرد و بیان داشت: وزارت جهاد کشاورزی به صنایع تبدیلی از جمله صنایع فرآوردههای گوشتی از یک سو و از سوی دیگر تعاونیها بیتوجهی میکند.
وی با بیان اینکه در واردات مواد اولیه در خصوص تخصیص ارز با مشکلاتی روبهرو شدیم، گفت: در ابتدا ارز مرجع، سپس ارز مبادلهیی و بعد از آن ارز آزاد به واردات مواد اولیه در این صنعت اختصاص داده شد. همواره مشکلات ناشی از وجود دلالان و رانت خواران نیز برای فعالان این صنعت وجود داشته و در حال حاضر نیز مشاهده میشود.
این مدیرعامل اتحادیه اذعان داشت: وقتی در تامین مواد اولیه مشکلاتی داشته باشیم، محصول ما گران و از سویی کارگر نیز کم میشود و این شرایط واحدهای تولیدی ما را به تعطیلی میکشاند. در این میان به علت اینکه اکثر خریداران ما از قشر کارگر و کارمند هستند، با رکود خرید نیز مواجه میشویم.
مدیرعامل اتحادیه سراسری فرآوردههای گوشتی در بیان مشکلات تامین خمیر مرغ به عنوان یکی از مواد اولیه گفت: تامین این ماده اولیه بین پیچ و خم اداری وزارت بهداشت و سازمان استاندارد قرار گرفته است. به علت مشکلات فراوانی که با آنها مواجه بودیم، در سال94 تولید قابل توجهی نداشتیم.
افزایش 151درصدی اجرای طرحها در تعاون روستایی
مدیرعامل مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: اجرای طرحهای تعاون روستایی در بخش زیرساختهای فنی و مهندسی 151درصد افزایش یافته است؛ این امر اهمیت تکمیل زنجیره ارزش را نشان میدهد.
حسین صفایی افزود: در بخش ایجاد مراکز عرضه مستقیم کالا که به عنوان یک خلأ در کشاورزی به حساب میآید، 81طرح در بخش تاسیسات و 80طرح نیز در بخش تجهیز و استاندارد مراکز خرید ایجاد شده است. سال گذشته قول تاسیس یک شرکت برای تولید بذرهای پرورشی، مادری و گواهی شده در چهار محصول گندم، جو، سیب زمینی و یونجه را داده بودیم که خوشبختانه این شرکت در ماههای گذشته با سهامداریهای تعاونیهای کشاورزی ایجاد شد. صفایی با بیان اینکه امسال نسبت به سال گذشته سهم تعاونیهای کشور در تولید انواع بذرها افزایش یافته است، افزود: امسال سهم شبکههای تعاونی در بذر گندم 26درصد و در جو 29درصد بوده است. یکی از طرحهای مشارکتی بین تعاونیهای روستایی و معاون توسعه روستایی ریاستجمهوری، توسعه زیرساختها و خدمات فنی و مهندسی داخل شبکه شامل 61پروژه در زمینههای خدماتی، اشتغالزایی و تولیدی است. توافقها در این زمینه بین تعاون و صندوق کارآفرینی انجام شده است. در دهه فجر امسال همسو با گسترش تعاونیهای تولیدی که هدف آنها یکپارچگی اراضی و عملیات تجهیز و نوآوری اراضی است، 20تعاونی تولیدی به بهرهبرداری میرسند.
