جذب سرمایهگذاران خارجی با ظرفیتسازی در تعاونیها
در دومین اجلاس مشترک توسعه کیفیت حمل و نقل، ساختمان، راه و نوسازی تعدادی از اتحادیههای زیرمجموعه اتاق تعاون موفق به دریافت نشان زرین برترین اتحادیه در بخش حمل و نقل شدند.
ایران در این اجلاس که با رویکرد ارتقای نقش تعاون و بخش خصوصی در صنعت حمل و نقل و با اهدافی ازجمله ایجاد فرصت هماندیشی و تبادل دستاوردهای اجرایی در این حوزه برگزار شد، تعدادی از اتحادیههای تعاونی موفق به دریافت نشان زرین برترین اتحادیه شدند. اتحادیههایی که در این اجلاس مورد تقدیر قرار گرفتند شامل اتحادیه نظارت و هماهنگی اتحادیههای تعاونی رشته مسکن، اتحادیه تاکسی بار کشور، اتحادیه شرکتهای تعاونی حمل و نقل بار کشور، اتحادیه تعاونیهای حمل و نقل مسافری دریایی، اتحادیه اتوبوسرانی درونشهری، اتحادیه سواری کرایه بین شهری، اتحادیه سراسری شرکتهای تعاونی لاستیک و روغن و فیلتر کشور، اتحادیه تعاونی مسکن فرهنگیان تهران، اتحادیه تعاونیهای مسافربری کشور، اتحادیه تعاونیهای سراسری تاکسیرانی کشور و اتحادیه شرکتهای تعاونی مینیبوسرانی کشور بودند.
جذب سرمایهگذاری خارجی در مدل خدمات زنجیرهای تعاون
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: تعاونیها باید تلاش خود را در جهت ظرفیتسازی و ظرفیتآفرینی جذب سرمایهگذاری خارجی پس از برجام متمرکز کنند.
سیدحمید کلانتری در دومین اجلاس مشترک توسعه کیفیت حمل و نقل، ساختمان، راه و نوسازی که با حضور دبیر کل اتاق تعاون ایران و جمعی از فعالان اقتصادی تعاونی و خصوصی در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد با اشاره به اینکه تعاونی به معنی با هم کار کردن و در کنار هم قرار گرفتن ظرفیتهاست و موجب استفاده از ظرفیتهای مختلف و با استفاده از سرمایههای اندک مردم میشود، افزود: از بخش تعاون انتظارات زیادی است که یکی از آنها ایجاد همافزایی و استفاده از ظرفیتهای افراد است که به تنهایی قابل عرضه نیستند. کلانتری تعداد تعاونیهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی را 28 تعاونی برشمرد و تعداد تعاونیها را درحال حاضر دو هزار و 170تعاونی اعلام کرد که شامل کامیونداران، تاکسیداران، مینیبوسداران و اتوبوسداران میشود. تعداد گرایشهای شغلی در تعاونیها حدود 115گرایش است. هفت تا هشت گرایش مربوط به حمل و نقل و عمران است.
این مقام مسوول با تاکید بر ظرفیتهای بخش تعاون گفت: سوالی که مطرح میشود، این است که مطلوبیت و نقطه قوت در شرایط قابل قول در بخش تعاون چیست که در این خصوص باید به سهامدار شدن اعضای تعاونیها به عنوان کمترین نقش تعاون اشاره کرد. اگر نگاه همافزایی و بهرهوری داشته باشیم، تعاونیها میتوانند نیازهای اعضای خود را برطرف کنند. معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعداد اعضای تعاونیهای حمل و نقل کشور را 178هزار عضو و شاغلان در این تعاونیها را 54 هزار نفر اعلام کرد. تعاونیها باید بر ارتقای کیفیت، کاهش هزینهها و رقابتپذیری متمرکز شوند.
معاون وزیر تعاون با اشاره به نقش حمل و نقل در پسابرجام بر ظرفیتسازی و ظرفیتآفرینی از طریق تعاونیها برای استفاده از سرمایهگذاری خارجی تاکید کرد. وی با بیان اینکه مدل بخش تعاون مدل ارائه خدمات مکمل زنجیرهیی است، جذب سرمایهگذاری خارجی را در این بخش پر اهمیت خواند و گفت: نگاههای بازتر و نوتر در اندیشه اتاقهای تعاون استانی موجب همافزیی بیشتر میشود. گسترش تعاونی به چند نهضت ازجمله نهضت کیفیت، نهضت کاهش هزینه تمام شده و نهضت رقابتپذیری نیاز دارد.
اجرای اقتصاد مقاومتی با نقش پررنگ شریان ارتباطی حمل و نقل
دبیرکل اتاق تعاون ایران تعدد مقررات و قوانین در حوزه کسب وکار را یکی از عوامل بازدارنده برای سرمایهگذاری خارجی دانست.
ماشاالله عظیمی در دومین اجلاس مشترک توسعه کیفیت حمل و نقل، ساختمان، راه و نوسازی که با حضور معاون وزیر تعاون، معاون وزیر راه و شهرسازی و جمع کثیری از فعالان اقتصادی بخش تعاونی و خصوصی در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد با بیان اینکه دولتهای مستقر بنا به ظرفیتهای خود منشأ خدمات ارزندهیی بودهاند، افزود: امروزه بیش از 3هزار میلیارد تومان پروژههای حمل و نقل به بهرهبرداری رسیده است. وی بیان کرد: گردش مالی بخش تعاون در جهان دو هزار و 100میلیارد دلار است که سهم کشورهای توسعه یافته نظیر امریکا، فرانسه، آلمان، انگلیس و ژاپن در این گردش مالی بیش از 80 درصد است. دبیرکل اتاق تعاون با اشاره به هدف از تشکیل اتاق تعاون گفت: رشد و توسعه بخش تعاون در عرصههای فرهنگی و اجتماعی مهمترین هدف آن محسوب میشود و هماکنون 103هزار تعاونی در کشور فعال است و 43میلیون عضو دارد. با چنین توانمندی سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور تنها 6.5 درصد است درحالی که یک میلیون و 700هزار نفر در این بخش مشغول به کار هستند.
عظیمی با اشاره به ابلاغیه مقام معظم رهبری درخصوص سیاستهای اصل 44 که به قانون نیز تبدیل شده است از محقق نشدن اهداف تعاون در برنامه پنج ساله ابراز تاسف کرد. وی بر تامین زیرساختهای حمل و نقل در کشور مانند جاده تاکید کرد و با اشاره به 414هزار و 242دستگاه خودرو فرسوده اسقاط نشده، بیان کرد: مزایای اصلاح فرآیند فعالیتهای ناوگان حمل و نقل در کشور، کاهش سطح آلودگی زیست محیطی و ایجاد اشتغال است.
به گفته دبیرکل اتاق تعاون ایران بخش حمل و نقل نیاز به بانک تخصصی، بیمه تخصصی و توسعهیی دارد و با فراهم بودن شرایط تولید ناخالص داخلی در بخش حمل و نقل میتواند با درآمدهای نفتی با توجه به اینکه قیمت نفت کاهش یافته است به رقابت بپردازد. ماشالله عظیمی بخش حمل و نقل را شریان ارتباطی و عامل ثبات ارتباطی کشور دانست و بیان کرد: اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم، نمیتوانیم بخش حمل و نقل را نادیده بگیریم. جاده، خودرو و راننده سه متغیر اصلی حمل و نقل اعلام است. این عرصه به عنوان یکی از زیرساختهای توسعه کشور خود به زیرساختهایی نیاز دارد.
دبیرکل اتاق تعاون از عضویت اتاق تعاون در شوراهای تصمیمگیری کشوری ازجمله شورای عالی بورس خبر داد و به بخش تعاون به عنوان بخش مردمی اقتصاد که میتواند وظایفی از دوش دولت بردارد، اشاره و اذعان کرد: بخش تعاون میتواند در کنار بخش دولتی و خصوصی یک نیروی موثر در اقتصاد کشور باشد. وی به تشکیل دبیرخانه مشترک اتاق تعاون، بازرگانی و اصناف اشاره و اعلام کرد: این اقدام در جهت منسجم کردن بخش غیردولتی اقتصاد صورت گرفته است. تعدد مقررات و قوانین در حوزه کسب وکار یکی از عوامل بازدارنده برای سرمایهگذاری خارجی است. فعالان اقتصادی هر مقرراتی که مانع کسب و کار است را به نمایندگان اتاقهای تعاون، بازرگانی و اصناف ارائه کنند.
