تلاش فلزیها برای لیدر شدن در بورس
گروه بورس
روز گذشته بازار سهام، بازاری متعادل و پرحجم بود. البته در ساعات ابتدایی آغاز به کار بورس، گروههای خودرویی، لیزینگی و حمل و نقل شروعی مثبت و پرتقاضا داشتند ولی در پایان معاملات اکثر نمادها با روند منفی به کار خود پایان دادند. بر همین اساس، بازار سهام در حالی با نماگرهای مثبت و سبزپوش به کار خود پایان داد که فلزیها تلاش کردند تا به جای گروههای خودرویی و بانکی، لیدر تالار شیشهیی باشند. بر همین اساس، شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات با رشد 812واحدی به رقم 73هزار و 725واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز با افزایش 195واحدی عدد 11هزار و 807واحد را تجربه کرد. شاخص سهام آزاد شناور با 1176واحدی رقم 82هزار و 74واحد را به نمایش گذاشت. همچنین شاخص بازار اول با رشد 653واحدی به رقم 51هزار و 52واحد رسید و شاخص بازار دوم با 1293واحد رشد عدد 164هزار و 425واحد را به نمایش گذاشت.
به گزارش«تعادل»، معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت فولاد مبارکه با 103واحد، گروه مپنا با 100واحد و ملی صنایع مس ایران با 70واحد رشد بالاترین تاثیر مثبت را بر محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند. در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت مخابرات ایران با 100واحد، همراه اول با 24واحد و کشتیرانی ج. ا. ا با 23واحد کاهش، بیشترین تاثیر منفی را بر برآورد این نماگر به دوش کشیدند.
روز گذشته همچنین ارزش معاملات جاری بورس تهران به بیش از 460میلیارد تومان رسید که ناشی از دست به دست شدن 2میلیارد و 284میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 137هزار و 424نوبت خرید و فروش بود. طی معاملات دیروز نماد معاملاتی شرکتهای دشت مرغاب، سرمایهگذاری صنعت نفت، حق تقدم خرید سهام گروه صنعتی قطعات اتومبیل ایران، اوراق مشارکت گلگهر، فرآوردههای نسوز پارس، پتروشیمی خارک از سوی ناظر بازار سهام متوقف و در مقابل نماد شرکتهای کارخانجات چینی ایران، حق تقدم خرید سهام سرمایهگذاری بوعلی، صنایع ریختهگری ایران، گروه سرمایهگذاری سایپا، پارس سرام، گروه سرمایهگذاری گروه صنعتی رنا، شهد، حق تقدم خرید سهام سرمایهگذاری غدیر بازگشایی شدند.
جزئیات معاملات گروههای مختلف بورسی
دیروز در تالار شیشهیی اندکی کمتر از 13میلیون سهم به ارزش بیش از 3میلیارد و 200میلیون تومان در نماد معاملاتی «میدکو» از سوی سهامدار عمده به کد شرکتهای تابعه منتقل شد. در نماد معاملاتی پتروشیمی مبین نیز 5میلیون سهم به ارزش بیش از یک میلیارد و 800میلیون تومان از سوی سهامدار حقوقی شرکت کد به کد شد. همچنین در نماد معاملاتی پتروشیمی جم 4میلیون سهم به ارزش 4میلیون تومان با جابهجایی میان کدهای تابعه سهامدار عمده روبهرو بود. در مجموع، بازار سهام روز گذشته با وجود واگذاری اغلب صف خریدهای سهام در نماد معاملاتی گروههای پیشرو بازار از جمله بانکها، تجهیزاتیها و خودروییها با جابهجایی صاحبان نقدینگی در گروههای دیگر بازار از جمله گروه فلزات اساسی، پالایشی و غذاییها شاهد سبزپوش ماندن نماگرهای منتخب خود بود.
در گروه پالایشیها و پتروشیمیها صحبت بر سر عقد قراردادها و توافقات سرمایهگذاریهای خارجی در کنار رونمایی از برخی طرحهای توسعهیی در روزهای آینده اگرچه باعث اقبال خریداران سهام در این گروهها شده اما عرضه سهام از سوی حقوقیها و کمبود نقدینگی در این گروه در کنار باقی ماندن برخی ابهامهای قیمتی از بابت مواد اولیه و فروش محصولات در سال آینده باعث شده تا تحلیل روشنی از این گروه وجود نداشته باشد. در گروه فلزات اساسی نیز همسو با زمزمه برخی قراردادهای بزرگ سرمایهگذاری از سوی خارجیها و نیز لزوم تعدیل نسبت قیمت بر درآمدی این گروه در مقایسه با رشد اخیر بازار، باعث شد تا معاملهگران حرفهیی بازار شناسایی بازدهیهای دست نخورده در این گروه را در دستور کار خود قرار دهند. در گروه مخابراتیها نیز بازارگردانی سهام باعث شد تا با غلبه عرضه بر تقاضای سهام روندی متعادل و رو به منفی در شرکتهای حاضر در این گروه حاکم شود. در این گروه، همراه اول تلاش میکند تا با گرفتن برخی قراردادهای برخوردار از ارزش افزوده ازجمله اپراتورهای مجازی همچنان بازار خود را حفظ کند. دیروز همچنین شایعاتی مبنی بر برنامه کوماتسو ژاپن برای ورود به
بازار ایران و مذاکره با هپکو اراک به گوش رسید. در گروه تجهیزاتیها نیز شایعاتی مبنی بر افزایش سرمایه ماشینسازی اراک از محل تجدید ارزیابی داراییها به گوش رسید.
در گروه فولادیها نیز شرکت فولاد مبارکه توانسته با سهم تولید 51درصدی فولاد کشور، رتبه نخست شرکتهای برتر در بخش فلزات اساسی را به خود اختصاص دهد. در گروه غذاییها و داروییها نیز علاقه سرمایهگذاران خارجی برای ورود به این بخش به چشم میخورد که رییس سازمان غذا و دارو عنوان کرده در چشمانداز سه سال آینده صادرات دارو از ایران سه برابر میشود. در گروه لیزینگیها نیز شنیدههایی مبنی بر فروش یکی از ساختمانهای لیزینگ ایران به شرکت مرسدس بنز آلمان به گوش رسید.
رشد 8.5واحدی آیفکس
معاملات روز گذشته فرابورس با خرید و فروش یک میلیارد و 570میلیون ورقه بهادار در 40هزار نوبت به ارزش 3هزار و 17میلیارد و 350میلیون ریال به اتمام رسید. بر همین اساس، در آغاز معاملات دیروز آیفکس حدود20واحد بالا رفت اما پس از آن رو به کاهش گذاشت و در نهایت به رشد 8.5واحدی بسنده کرد و نمایشگر عدد 787.11 را نشان داد. معاملهگران فرابورسی بیشترین حجم و ارزش معاملات خود در بازار سهام را به داد و ستد 151میلیون سهم بانک دی به ارزش 240میلیارد ریال اختصاص دادند و نماد شرکتهای پالایش نفت تهران، بانک دی و سرمایهگذاری سبحان پربینندهترین نمادهای دیروز بودند.
بیشترین افزایش قیمت دیروز مربوط به سهام پالایش نفت شیراز، روان فن آور و گروه فن آوا بود و در سوی دیگر بازار هم پتروشیمی مارون، کوثر مرکزی و شمال شرق شاهرود با بیشترین افت قیمت روبهرو شدند. همچنین دیروز با عرضه اولیه مرحله چهارم اسناد خزانه اسلامی در نماد «اخزا4»، معادل 842هزار و 600ریال قیمت خورد و بیشترین حجم و ارزش معاملات اوراق با درآمد ثابت را به خود اختصاص داد. خرید و فروش در نماد «اخزا2» با قیمت 975هزار و 228ریال به پایان رسید و ارزش معاملات در نماد «اخزا3» 129میلیارد ریال شد.
طبق این گزارش، در روز گذشته اوراق تسهیلات مسکن در تمامی نمادها با کاهش قیمت مواجه و در بازه 800 تا 880هزار ریال دست به دست شد. بیشترین افزایش قیمت هم در نماد تسه 9405 به میزان 1.1درصد رخ داد. صندوق سرمایهگذاری اعتماد آفرین پارسیان نیز با معامله 2میلیون و 860هزار سهم به ارزش 35میلیارد ریال، بیشترین حجم و ارزش معاملات ETF را از آن خود کرد. 67میلیون و 120هزار اوراق بهادار به ارزش 216میلیارد و 490میلیون ریال در بازار اول دادوستد شد و بیشترین حجم معاملات این بازار در نماد سرمایهگذاری مسکن تهران انجام شد. در عین حال در بازار دوم شاهد معامله 367میلیون اوراق بهادار با رقم یک هزار و 551میلیارد ریال بودیم و بیشترین حجم و ارزش معاملات بازار سهام در آن رقم خورد. گفتنی است، در پایان معاملات دیروز، نماد معاملاتی اوراق مشارکت شرکت معدنی و صنعتی گل گهر برای پرداخت سود علیالحساب سه ماهه اوراق در تاریخ 16بهمن متوقف شد.
