سیاستهای پولی صحیح باعث رونق صنعت ساختمان میشود
«با جریانهای هیجانی در بخش مسکن مخالفم و همیشه سعی کردهام که با این جریانات مبارزه کنم.»
مهدی حمزهاینژاد، مدیرعامل شرکت پدیدآوران اطلس پارس با تاکید بر اینکه ثبات بازار مسکن مانع از بروز رکود در این بازار میشود، گفت: هیجانات بازار باعث رشد و رونق کوتاهمدت میشود و در درازمدت رکودی عمیق بر بازار حاکم میکند. وی با اشاره به اینکه فعالیت بخش ساختمانی یکی از اصلیترین چرخ دندههای اقتصادی در داخل و خارج است، گفت: بیش از 400 شغل بهطور مستقیم و غیرمستقیم با صنعت ساختمان در ارتباط است و از نظر ایجاد شغل، اثربخشی بسیار خوبی دارد. این کارشناس بازار مسکن افزود: وقتی بخش ساختمان در جریان است و فعالیت خوبی در آن صورت میگیرد رونق ویژهیی در کل اقتصاد کشور به وجود میآید.
حمزهاینژاد افزود: بخش ساختمان حتی در مقایسه با سایر فعالیتهای صنعتی از جمله خودرو هم پیشتاز است و اثربخشی بسیار مطلوبی در رونق اقتصادی و اشتغال دارد.
مدیر شرکت پدیدآوران اطلس پارس گفت: باید با برنامهریزی مطلوب، سیاستهای صحیح پولی در اقتصاد و تزریق بهموقع سرمایه، بازار را به گونهیی تنظیم کرد که ثبات و رونق در بازار همزمان به وجود بیاید. وی با تاکید بر استفاده از مصالح مناسب و با کیفیت در ساختمان گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که فرسایش در ساختمان به حداقل برسد تا سرمایههای ملی از بین نرود، چراکه یک بنا میباید حداقل 70 تا 80سال عمر مفید داشته باشد. حمزهاینژاد افزود: با یک برنامهریزی مناسب میتوانیم روند تولید ساختمان را از یکسو و رونق بازار و ثبات در آن را از دیگر سو به شکلی پیش ببریم که همه فعالان در این عرصه به هیچوجه متضرر نشوند. این کارشناس صنعت ساختمان ضمن ارزیابی بازار مسکن در کوتاهمدت گفت: پیشبینی من این است که تا پایان سال به دلیل حفظ سیاستهای ضدتورمی دولت اتفاق خاصی در بازار مسکن رخ نخواهد داد و به نظر میرسد که از سه ماهه دوم سال آینده جرقههای امیدی در بازار مشاهده شود و امیدواریم که اینبار با تدبیرهای اندیشیده شده رونق جریانی و نه جریانهای هیجانی را شاهد باشیم. وی ابراز امیدواری کرد که با کاهش نرخ سود، بخشی از سرمایهها از بانکها خارج شود و با هدایت صحیح به سمت تولید صنعتی برود که در این صورت بخش مسکن هم از این اتفاق بهره خواهد برد. حمزهاینژاد گفت: بخش قابل توجهی از کارخانجات صنعتی کشور محصولات مرتبط با حوزه ساختمان تولید میکنند و درحال حاضر به دلیل رکود حاکم بر بازار با درصد پایینتر از ظرفیت تولید فعالیت میکنند. وی همچنین با اشاره به فرهنگسازی و همگامی آن با سیاستهای پولی دولت گفت: مصرفکنندگان تابع سیاستهای دولت هستند و شرایط حاکم بر بازار به تقاضای مصرفکنندگان سمتوسو میدهد. بنابراین با سیاستهای درست میتوان هیجانات کاذب را کنترل کرد و به تولید رونق بخشید.
