تعاون و مجلس

۱۳۹۴/۰۹/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۳۴۵۲۷

اختصاص بودجه انبوه به بخش تعاون

نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: اختصاص بودجه انبوه به بخش تعاون، موجب حق دخالت جویانه برای دولت و مانع از ایجاد یک اتاق تعاون مستقل و پویا می‌شود. غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی در پاسخ به این پرسش که با توجه به نیاز ضروری بودجه برای بخش تعاون، چرا گفته می‌شود که اختصاص بودجه به این بخش با اسناد بالادستی مطابقت ندارد. با این اقدام از ایجاد اقتصاد سوسیالیستی ممانعت شده و اقتصاد به سمت تعاون جلو می‌رود و تعاونی‌ها بطور گسترده شکل می‌گیرند. اقتصاد به سمت تعاون و بخش خصوصی آن چیزی است که نقشه راه ما را در 50سال آینده شکل می‌دهد. وی با تاکید بر اینکه سعی بر این است که اقتصاد ما به سمت خصوصی و نیمه خصوصی هدایت شود، بیان داشت: مهم این است که دولت نقش حمایتی و نظارتی داشته باشد و این نقش با حق دخالت جویانه فرق می‌کند. در صورتی که دولت بودجه انبوه به بخش تعاون اختصاص دهد، می‌تواند دارای حق دخالت جویانه داشته باشد، درحالی که دولت باید به این بخش کمک کند. اگر دولت حق دخالت داشته باشد، مانع از ایجاد تعاونی‌ها و شکل‌گیری اتاق تعاون مستقل و پویا می‌شود.


تعاون را برای کمک به پیکره جامعه فعال کنیم

نماینده کهنوج در مجلس شورای اسلامی عملکرد تعاونی‌ها را یکی از عوامل بی‌توجهی به تعاون ذکر کرد. محمدرضا امیری کهنوج در خصوص تطابق نداشتن بودجه تعاون با اسناد بالادستی گفت: تعاونی‌ها در سال گذشته متاسفانه عملکرد خوبی نداشته‌اند و از این رو مردم نیز اعتماد کافی به عملکرد آنها ندارند و دولت نیز در تخصیص اعتبارات و بودجه، به این بخش چندان توجه نمی‌کند و بودجه‌های کلان اختصاص نمی‌دهد. وی تصریح کرد: با توجه به عملکرد تعاونی‌های روستایی، باید گفت تعاونی‌ها وقتی محصولات کشاورزی را با نرخ واقعی و به موقع از کشاورزان خریداری نمی‌کنند، کشاورزان از تعاونی‌ها سلب اعتماد می‌کنند و دلالان جایگزین آنها می‌شوند و کشاورزان محصولات خود را به دلالان می‌فروشند. این نماینده مجلس با اشاره به جایگاه مهم بخش تعاون در قانون گفت: با توجه به جایگاه فاخر تعاون در قانون، به این بخش آن طور که باید پرداخته نمی‌شود و دولت نیز باید و شاید بودجه به این بخش اختصاص نمی‌دهد؛ در حالی که تعاون می‌تواند به اقتصاد کمک کند و به فریاد مردم برسد. این موضوع که چرا تعاونی‌ها فعال نبوده‌اند و توجه چندانی به آنها نشده است، باید مورد بررسی قرار بگیرد و نیازمند مطالعه علمی است.


مشکلات بودجه‌های تعاون

نماینده گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: در موضوع اختصاص بودجه به بخش تعاون و بروز مشکلاتی در این زمینه دولت و مجلس هر دو مقصرند.

سید محمدحسین میرمحمدی در پاسخ به این سوال که با توجه به اهمیت و نقش اختصاص بودجه به بخش تعاون، چرا گاهی گفته می‌شود که بودجه‌های این بخش با اسناد بالادستی مطابقت ندارد، گفت: پیشنهاد از سوی دولت می‌آید و مجلس بر اساس آن و با توجه به اسناد بالادستی، لایحه دولت را مورد بررسی قرار می‌دهد و آن را کم و زیاد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه اسناد بالا دستی به خوبی شرایط بودجه برای این بخش را تعریف کرده، افزود: بنابراین در موضوع اختصاص بودجه به این بخش، اگر مشکلی ایجاد می‌شود، حاصل کار مشترک دولت و مجلس است و در این زمینه هر دو مقصرند. در زمان تخصیص بودجه باید دو قوه مجاب شوند که وظیفه خود را به خوبی انجام دهند. بخش تعاون می‌تواند در زمان تخصیص بودجه با برگزاری جلساتی، این موضوع را جدی‌تر پیگیری کند.

مشاهده صفحات روزنامه