برنامهای جهانی برای بالابردن امنیت غذایی در 35 کشور جهان
گروه غذا و دارو
اتحادیه اروپا و سازمان جهانی غذا، FAO، همکاریهای جدیدی را در زمینه افزایش امنیت غذایی و کشاورزی پایدار آغاز کرده و اعلام کردند که قصد دارند آن را در حداقل 35 کشور به اجرا دربیاورند. اتحادیه اروپا که همواره یکی از بزرگترین حامیان مالی سازمان خوار و بار جهانی، FAO بوده است، تعهد کرده که حدود 50میلیون دلار برای اجرای این طرح کمک مالی کند.
جلسهیی بین نیوین میمیکا، کمیسر همکاریهای بینالمللی و توسعه اتحادیه اروپا و خوزه گراتزیانو داسیلوا مدیرکل فائو که در سومین کنفرانس بینالمللی تامین مالی برای توسعه در اتیوپی برگزار شد، طرح جدید همکاری این دو نهاد بینالمللی کلید خورد.
اتحادیه اروپا متعهد به پرداخت 50میلیون یورو و فائو نیز متعهد به پرداخت 23.5میلیون دلار برای شروع طرح شده و قرار است تخصیص منابع، کشور-محور و مبتنیبر تقاضا باشد. میمیکا میگوید: «مبلغ در نظر گرفته شده برای حمایت از کشورها و سازمانهای منطقهیی ضروری است. آنها باید بتوانند با این پول اقدامات مالی، سیاسی و تکنیکیای را که برای از میان برداشتن ناامنی غذایی مورد نیاز است آغاز کنند. این مبلغ همچنین باعث گسترش همکاریهای اتحادیه اروپا و فائو خواهد بود.»
«این، جدیدترین فاز همکاری ما با اتحادیه اروپاست و نتیجه آن، افزایش توانایی فائو برای ارتباط با دولتها و حکومتها خواهد بود. فائو از این طریق میتواند به دولتها کمک کند تا به اطلاعات و دادههای مورد نیازشان برای مبارزه ریشهیی با گرسنگی و ایجاد موانعی برای جلوگیری از وارد آمدن شوکها و بحرانهای غذایی، ایمن شوند.» این را گراتزیانو داسیلوا میگوید. طرح جدید، خود متشکل از دو طرح 5 ساله به هم مرتبط است. طرح اول، تسهیلاتی را برای افزایش ظرفیتهای دولتها و نمایندگیهای محلی فراهم میکند تا به بسط سیاستهای کشاورزی پایدار و کاربست بهتر آن اقدام کنند.
طرح دوم نیز با جمعآوری دادهها و اطلاعات، به فراهم آوردن صندوقهایی برای ایجاد مانع در مقابل بحرانهایی کمک میکند که چه منشأ انسانی داشته باشند و چه منشأ طبیعی، برای امنیت غذایی مشکلزا خواهند بود. هدف این طرح این است که اطلاعات را به صورتهای منظم، گاه به گاه و مبتنی بر شواهد، به دست تصمیمگیران برساند.
با وجود پیشرفتهایی که در دهههای اخیر به دست آمده، آخرین گزارش امنیت غذایی سازمان ملل متحد نشان میدهد که چیزی در حدود 800میلیون نفر در سراسر جهان گرسنهاند و تعداد بسیار بیشتری نیز به رژیمهای غذایی سالم دسترسی ندارند. علاوه بر اینها، در سالهای اخیر بر تعداد افرادی که امنیت غذاییشان براثر بحرانهای زیستمحیطی، درگیریهای نظامی و حتی تغییرات اقلیمی به خطر افتاده، اضافه شده است. این مسائل موجب این شده که اطمینان از در دسترس بودن مواد غذایی برای طبقات ضعیفتر، رفته رفته مشکلتر بشود.
گزارشی که به تازگی توسط فائو، آیفاد و برنامه جهانی غذا تهیه شده نشان میدهد که برای ریشهکن کردن گرسنگی در جهان تا سال 2030، سالانه مبلغی معادل 267میلیارد دلار مورد نیاز خواهد بود.
