اقتصاد همسایه

۱۳۹۴/۰۴/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۳۲۴۷

معاملات ده‌ها میلیارد دلاری عربستان و فرانسه

وزیر خارجه فرانسه و رییس سازمان انرژی‌های اتمی و تجدیدپذیر عربستان قراردادی را در حضور وزیر دفاع عربستان و رییس‌جمهور فرانسه امضا کردند. به گزارش بی‌بی‌سی، لورن فابیوس وزیر خارجه فرانسه پس از دیدار با امیرمحمدبن سلمان، وزیر دفاع عربستان در پاریس، از فروش ده‌ها هواپیمای مسافربری، هلیکوپتر و شناور گشت دریایی به عربستان خبر داد. فابیوس گفته فرانسه علاوه بر امکان‌سنجی ساخت رآکتورهای اتمی در عربستان، کارشناسان سعودی را در زمینه امنیت هسته‌یی و زباله‌های اتمی آموزش می‌دهد. یک منبع دیپلماتیک فرانسوی به خبرگزاری فرانسه گفت که اگر تصمیم به ساخت رآکتورهای اتمی در عربستان گرفته شود، قرارداد ساخت آنها دست‌کم ۱۰میلیارد دلار ارزش خواهد داشت. علاوه بر این عربستان ۲۳ هلیکوپتر چندکاره H-145 و ۳۰ شناور گشت دریایی به فرانسه سفارش داده است.


فرار بیش از 10 میلیارد دلار سرمایه از ترکیه

براساس آمار انجمن بین‌المللی سرمایه‌گذاران و سازمان تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) در دو سال گذشته بیش از 10میلیارد دلار سرمایه از ترکیه خارج شده است. پایگاه خبری زمان با اعلام این مطلب افزود: آسیب‌هایی که به امنیت حقوقی در ترکیه وارد شده از یک‌سو موجب کاهش سرمایه‌گذاری‌های مستقیم و ازسوی دیگر منجر به خروج سرمایه از این کشور شده است. براساس آمار انجمن بین‌المللی سرمایه‌گذاران و سازمان تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد)، در سال2013میلادی 6میلیارد و800میلیون دلار و در سال2014میلادی سه میلیارد و 500 میلیون دلار سرمایه با هدف سرمایه‌گذاری در دیگر کشورها از ترکیه خارج شد. ترکیه سال گذشته 12میلیارد و100میلیون دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی جذب کرد.


روسیه منع واردات غذا از اتحادیه اروپا را تمدید کرد

نخست‌وزیر روسیه منع واردات غذا از اتحادیه اروپا را تا آگوست سال۲۰۱۶ تمدید کرده است. به گزارش راشا تودی، دیمتری مدودف، نخست‌وزیر روسیه، طی حکمی منع واردات محصولات غذایی و کشاورزی از اتحادیه اروپا و امریکا را تا آگوست سال2016 تمدید کرد. این واکنش در برابر اقدام اتحادیه اروپا بود که تحریم‌های روسیه تا سال2016 تمدید کرده بود. بعد از اتفاقات اوکراین که باعث جدایی منطقه کریمه از این کشور و پیوستن آن به روسیه شد، تحریم‌هایی ازسوی امریکا و اتحادیه اروپا علیه روسیه اعمال شد. روسیه هم در پاسخ به این تحریم‌ها واردات محصولات غذایی و کشاورزی را به مدت یک‌سال از اینها ممنوع کرده بود. اتحادیه اروپا چند روز پیش تحریم‌های وضع شده را دوباره تمدید کرد.

مشاهده صفحات روزنامه