خوراک فاسد دام‌ها، عامل ورود ماده سمی به شیر

۱۳۹۴/۰۳/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۱۴۷۰

ایسنا

مدیرعامل اتحادیه دامداران علت ورود ماده سمی «مایکوتوکسین» به شیرخام را استفاده دامداران از خوراک فاسد دام عنوان کرد. پیش‌تر رییس سازمان دامپزشکی از بالابودن میزان این ماده در برخی نمونه‌های شیر خام آزمایش شده در کشور خبر داده بود. مهدی خلج درباره‌ وضعیت سلامت شیرخام تولید‌شده درکشور در قالب طرح پایش سلامت محصولات دامی گفته بود میزان مجازی که در کدکس غذایی برای «مایکوتوکسین» مشخص شده 500 نانوگرم در هر لیتر شیر است که البته طبق استاندارد‌های اروپا این میزان باید 50 نانوگرم در هر لیتر باشد. در این زمینه سعید سلطانی، مدیرعامل اتحادیه دامداران گفت: بالا بودن «مایکوتوکسین» در برخی از نمونه‌های ارزیابی‌شده شیر خام به دلیل استفاده از خوراک‌ کپک‌زده حاوی «آفلاتوکسین» است که در آزمایش‌های انجام شده مورد پایش قرار گرفته است.

وی گفت: «مایکوتوکسین» نوعی سم است که ممکن است در هر ماده غذایی فاسد شده‌یی وجود داشته باشد که عمدتا به دلیل مسایل و مشکلات نگهداری است.

به گفته مدیرعامل اتحادیه دامداران عمدتا در تولید شیرخام در واحدهای صنعتی و سنتی کشور دقت‌های لازم صورت می‌گیرد اما ممکن است در یک یا چند واحد تولیدی دامی از خوراک کپک زده استفاده و باعث افزایش این ماده در محصول نهایی شده باشد. سلطانی درباره‌ وضعیت تولید گوشت قرمز نیز اظهارکرد: تاکنون درباره گوشت قرمز نتایجی استخراج نشده است چراکه تولید این محصول تحت نظارت کامل سازمان دامپزشکی انجام می‌شود و تا ناظران این سازمان تایید نکنند و روی لاشه‌ها مهر تایید حک نشود، گوشت قرمز تولید شده اجازه ورود به بازار را ندارد.

مشاهده صفحات روزنامه