اخبار

۱۳۹۴/۰۳/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۱۴۲۵

انتقاد از تبلیغ لوازم خانگی خارجی در تلویزیون

رییس انجمن تولیدکنندگان صنایع لوازم خانگی با انتقاد از تبلیغ برندهای خارجی در صدا و سیما و سطح شهر گفت: تمامی لوازم خانگی برندهای خارجی که در ایران عرضه می‌شود، مونتاژ است و هیچ چیزی در داخل کشور ساخته نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، سیفی مدیر امور آگهی بازرگانی صدا و سیما به تازگی چگونگی تبلیغ کالاهای خارجی در صدا و سیما را تشریح کرده و گفته بود که «برندهایی که در ایران سرمایه‌گذاری خارجی کنند و در کشور تولید شوند، ممنوعیتی برای تبلیغ در صدا و سیما ندارند. همچنین بسیاری از برندهای خارجی درحقیقت تولید ایران هستند و حتی برخی از آنها صادرات نیز دارند.»

محمدرضا دیانی رییس انجمن تولیدکنندگان صنایع لوازم خانگی در واکنش به این اظهارات گفت: در این زمینه چند نکته وجود دارد؛ اول اینکه هیچ‌کدام از این برندها در ایران سرمایه‌گذاری نکرده‌اند که آنها را سرمایه‌گذاری خارجی حساب کنیم بلکه نمایندگان این شرکت‌ها در ایران آن هم فقط در بخش تلویزیون رنگی اقدام به تولید می‌کنند.

وی افزود: این درحالی است که تولید این تلویزیون‌ها در ایران نیز تنها صنعت مونتاژ است و در اصل چیزی تحت عنوان ساخت داخل وجود ندارد.

وی با بیان اینکه بخش لوازم خانگی در کشور می‌توانست ارزش‌افزوده بالایی داشته باشد، اظهار کرد: درحال حاضر این برندهای خارجی از این وضعیت سوءاستفاده می‌کنند و با آوردن قطعات به داخل کشور به‌صورت منفصل و مونتاژ آن در داخل نه‌تنها یک ریال ارزش‌افزوده برای کشور ندارند، بلکه هیچ قطعه‌یی تولید نمی‌کنند و تنها از رانت تعرفه‌یی در واردات قطعات منفصل استفاده می‌کنند.

دیانی بااشاره به قرارگرفتن واردات لوازم خانگی ساخته شده در گروه کالایی اولویت 10 اظهار کرد: پیش از این اجناس به‌صورت محصول نهایی وارد می‌شد و ما حداقل تکلیف خود را می‌دانستیم، اما درحال حاضر قطعات منفصل تلویزیون وارد می‌شود و در کشور مونتاژ می‌شوند، بدون اینکه چیزی در کشور ساخته شود.

وی ادامه داد: جالب اینجاست که این برندها هر زمانی که بخواهند از اینگونه رانت‌ها برای تبلیغات تلویزیونی استفاده کنند، خود را تولید داخل معرفی می‌کنند و زمانی که می‌خواهند در بازار به مردم برای فروش ارایه شوند، می‌گویند که ساخت کره یا ژاپن هستیم.

رییس انجمن تولیدکنندگان صنایع لوازم خانگی پیشنهاد کرد که صدا و سیما این برندها را موظف کند که در تبلیغات‌شان حتما ذکر شود که ساخت داخل هستند و گفت: مثلا بگویند تلویزیون سامسونگ ساخت ایران، اگر این اتفاق بیفتد جای توجیه بیشتری دارد.

دیانی با بیان اینکه برندهای داخلی اجازه تبلیغات در شبکه‌های ماهواره‌یی را ندارند، گفت: این درحالی است که برندهای خارجی هم از شبکه‌های خارجی و هم داخلی استفاده می‌کنند. حال وقتی حجم بسیار بالایی از تبلیغات این برندها در شبکه‌های ماهواره‌یی فارسی زبان و ضدانقلاب وجود دارد، چطور اجازه داده می‌شود که روی تمام بیلبوردها و تبلیغات سطح شهر هم اسم این برندها باشد و حتی صدا و سیما نیز آنها را تبلیغ کند؟وی با بیان اینکه با تبلیغ یک برند خارجی درحقیقت به قدرت برندهای خارجی درکشور کمک کرده‌ایم، ادامه داد: با این کار نه حمایتی از سرمایه‌گذاری خارجی، نه انتقال تکنولوژی، نه ایجاد اشتغال و نه ارزش‌افزوده کرده‌ایم، چراکه حتی یکی از این برندها در کشور ما صادرکننده نیستند. رییس انجمن تولیدکنندگان صنایع لوازم خانگی اظهار کرد: مسوولان صدا و سیما شبانه‌روز تبلیغ مصرف کالای داخلی را می‌کنند ولی ازسوی دیگر کالای خارجی تبلیغ می‌شود و اینها با هم در تضاد است، مثل اینکه ما مواد مخدر و عرضه آن را در کشور آزاد کنیم و بگوییم توصیه می‌شود که استفاده نکنید، صدا و سیما نباید سیاست یک بام و دو هوا داشته باشد.


جزییات کاهش حقوق‌دولتی معادن سنگ‌آهن

مهرداد اکبریان عضو هیات‌مدیره انجمن سنگ‌آهن با تشریح جزییات کاهش حقوق دولتی معادن سنگ‌آهن گفت: حقوق دولتی سنگ‌آهنی‌ها به یک‌سوم کاهش یافته و علاوه‌بر این استمهال ۵ساله برای سال‌های۹۲ و ۹۳ تعیین شده است.

مهرداد اکبریان در گفت‌وگو با فارس، در مورد خبری که دیروز وزیر صنعت درباره کاهش حقوق دولتی معادن سنگ‌آهن مطرح کرد، اظهار کرد: حقوق دولتی معادن سنگ‌آهن به یک‌سوم میزان تعیین‌شده، کاهش یافته که البته هنوز این موضوع ابلاغ نشده است.

وی ادامه داد: براین اساس میزان حقوق دولتی دریافتی از معادن سنگ‌آهن به یک‌سوم کاهش یافته و به‌عنوان مثال این رقم برای سنگ‌ معدنی با خلوص 60درصدی از 12هزارو600تومان به حدود 4هزارتومان رسیده است. عضو هیات‌مدیره انجمن سنگ‌آهن ادامه داد: علاوه بر این برای پرداخت حقوق دولتی مربوط به سال‌های92 و 93 استمهال 5ساله تعیین شده است. اکبریان با بیان اینکه مهلتی برای پرداخت حقوقی دولتی معادن سنگ‌آهن مربوط به سال94 تعیین نشده است، افزود: باتوجه به رکود بازار پیش‌بینی می‌شود، بسیاری از معادن سنگ‌آهن امسال تولیدی نداشته باشند، به همین دلیل حقوق دولتی معادن سنگ‌آهن برای سال94 کمتر از سال‌های92 و 93 خواهد بود.

مشاهده صفحات روزنامه