اخبار

۱۳۹۴/۰۳/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۱۴۲۲

دلایل افزایش قاچاق از دیدگاه آل اسحاق

فارس رییس سابق اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه پدیده قاچاق کالا به کشور دلیل نداشتن برنامه‌ریزی در اقتصاد است، گفت: بین پژوهشگران و فعالان کسب وکار و کارآفرینی باید ارتباط وجود داشته باشد. یحیی آل‌اسحاق روز گذشته در جلسه شورای پژوهشی مرکز نوآوری شاخص پروژه در تهران فاصله موجود بین دانش، تکنولوژی و نوآوری را با تولید محصول و تجارت بسیار دانست و گفت: در وضعیت فعلی در شرایط جنگ اقتصادی به سر می‌بریم و کالاها برای عرضه به بازار در رقابتی تنگاتنگ با یکدیگر قرار دارند.

وی بر ضرورت وجود نقشه راه و ستاد عملیاتی برای مقابله با جنگ اقتصادی دشمن نظام اسلامی در حوزه اقتصاد تاکید کرد و گفت: متاسفانه در این زمینه درکشورمان برنامه‌ریزی دقیق و حساب شده‌یی وجود ندارد.

وی افزایش کالای قاچاق در کشور را ازجمله مصادیق نبود برنامه‌ریزی در اقتصاد کشور دانست و اذعان کرد: بالا بردن تعرفه کالاها در ایران و افزایش قیمت‌ها باعث افزایش ورود کالای قاچاق به کشور شده است به گونه‌یی که به عنوان مثال میزان قاچاق سیگاری که درکشور انجام می‌شود چندین برابر تولید سیگار درکشور و سیگار وارد شده از طریق مراجع قانونی و رسمی است.

آل‌اسحاق کارآفرینی را عملی مهم و کارساز برای رفع مشکلات کشور عنوان کرد و گفت: کارآفرینی یک نگاه استراتژیکی برای مقابله با مشکلات موجود در جامعه است.

وی وجود بنگاه‌هایی با روحیه و پویا را عاملی برای مقابله با تحریم‌ها و شرایط دشوار اقتصادی دانست و خاطرنشان کرد: علوم در زمانی مفید است که بتوان آن را تجاری‌سازی کرد.

رییس سابق اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: یکی از مشکلات کشور ما بر سر تجاری‌سازی علوم این است که انسان‌های محقق و پژوهشگر ارتباطی با انسان‌های فضای بازار و کسب وکار ندارند و این آفتی برای اقتصاد و توسعه اقتصادی است که در این میان وجود گروهی برای ایجاد حلقه ارتباط و اتصال این گروه ضروری است که این پژوهشگاه به نظر توانایی انجام این کار را دارد.


آخرین وضعیت ایجاد

منطقه آزاد مهران و بانه

ایسنا مدیر هماهنگی امورمناطق ویژه شورای عالی مناطق آزاد گفت: اقدامات لازم برای ایجاد منطقه آزاد مهران به اتمام رسیده و لایحه آن نیز به مجلس ارایه شده است. کلیات منطقه آزاد بانه - مریوان هم به تصویب رسیده و مراحل نهایی خود را در دولت سپری می‌کند و پس از آن به مجلس ارایه می‌شود.

جعفر آهنگران اظهارکرد: بانه یکی از مناطق تجاری محسوب می‌شود و مسوولیت این منطقه برقراری ارتباطات گسترده اقتصادی با اقلیم کردستان عراق است تا از آنجا به شمال عراق و سایرکشور‌ها متصل شویم.

وی افزود: دولت، مناطق آزاد را از شمالی‌ترین مرز غربی تا جنوبی‌ترین مرز غربی تعریف کرده که دو منطقه آزاد در شمال و جنوب آن ایجاد شده و بر این اساس در جنوب، منطقه آزاد اروند و در شمال هم منطقه آزاد ماکو قرار گرفته‌اند.

آهنگران با بیان اینکه کاربری‌ای که برای منطقه آزاد ماکو تعریف شده ترانزیتی و دروازه ورود ایران به اروپاست، گفت: در جنوب کشور و از طریق منطقه آزاد اروند نیز قرار شد ارتباط عراق با خلیج فارس و سایر مناطق دنیا برقرار شود و نقطه ارتباطی عراق با خلیج فارس در منطقه آزاد اروند شکل بگیرد.

مدیر هماهنگی امور مناطق ویژه شورای عالی مناطق آزاد بیان کرد: منطقه آزاد مهران نیز با شهرها و نقاط مرکزی عراق ارتباط پیدا می‌کند و بیشترین میزان بار، مسافر و زایر را از این منطقه آزاد داریم. از طرف دیگر بحث ترانزیت کالا، صادرات و واردات در آنجا مطرح است و کاربری گردشگری، زیارتی و مذهبی نیز برای این منطقه تعریف شده است.

وی با بیان اینکه در منطقه آزاد اروند بحث مبادلات کالا و توریسم سلامت وجود دارد، گفت: یکی از نیازهای اساسی عراق بحث درمان است و اروند با استفاده از تسهیلات منطقه آزاد می‌تواند در این زمینه به خوبی فعالیت کند.


افزایش ۱۱درصدی صادرات فرش از اصفهان

باشگاه خبرنگاران صادرات فرش از استان اصفهان امسال بیش از 11درصد افزایش یافته است.

مدیرکل گمرک استان اصفهان گفت: از ابتدای امسال تاکنون، یک میلیون و 938هزار تن فرش از گمرک استان اصفهان به خارج ازکشور صادر شده است.

احمدی‌ونهری با اشاره به اینکه صادرات فرش امسال از گمرک اصفهان 20میلیون و 346هزار دلار ارزآوری داشته است، افزود: این میزان درآمدزایی نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از 11درصد افزایش داشت.

وی گفت: در سال 93 در مجموع به ارزشی معادل 182میلیون دلار فرش از گمرکات استان اصفهان صادر شد که سهم فرش دستباف 21میلیون دلار و فرش ماشینی 161میلیون دلار بود.

مدیرکل گمرک استان اصفهان ارزش دلاری صادرات فرش را در 2ماهه سال 93، 18میلیون و 50هزار دلار اعلام کرد و افزود: صادرات کالا از گمرکات استان اصفهان در 2ماهه امسال بیش از 166میلیون دلار ارزآوری داشته است.

احمدی کشورهای عراق، امارات، افغانستان، پاکستان، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس را عمده‌ترین واردکنندگان فرش از استان اصفهان برشمرد و افزود: آهن‌آلات و فولاد و چدن، فرآورده‌های نفتی و فرش ماشینی و دستباف عمده‌ترین اقلام صادراتی گمرکات استان اصفهان در این مدت بود.

مدیرکل گمرک استان اصفهان گفت: 2ماهه امسال بیش از 258هزار تن کالا از گمرکات استان اصفهان به خارج از کشور صادر شد.

مشاهده صفحات روزنامه