رشد سرمایه‌گذاری پس از 2 سال

۱۳۹۳/۰۸/۲۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۸۹۶۰

اکبر کمیجانی، قائم‌مقام بانک مرکزی، پس از گذشت پنج ماه آمار مربوط به سرمایه‌گذاری در سه‌ماهه اول سال 93 را اعلام کرد. وی با تاکید بر اینکه بازار، علامت‌های مثبتی را در جهت افزایش سرمایه‌گذاری نشان می‌دهد، افزود: نرخ رشد سرمایه‌گذاری در سال‌های 91 و 92 به ترتیب 23.8‌- و 6.9- را نشان می‌داد درحالی‌که در فصل اول سال 93 این عدد به 5.7‌درصد و رشد اقتصادی به 4.6‌درصد می‌رسد که این از علامت‌های خروج از رکود است. خوشبختانه روند خروج از رکود در حال افزایش است و سیاست‌های اقتصادی در قالب طرح خروج از رکود غیرتورمی با تمرکز بر توانایی‌های داخلی اقتصاد درحال اجرایی شدن است.

این سخنان قائم‌مقام بانک مرکزی در حالی مطرح می‌شود که دیروز برای نخستین‌بار نماگرهای سه‌ماهه اول سال 93 منتشر شد و در عین ناباوری هیچ اثری از اخبار و اعداد مربوط به سرمایه‌گذاری در این گزارش نبود. به لحاظ فنی مشخص است که بدون عدد سرمایه‌گذاری، امکان برآورد تولید ناخالص داخلی وجود ندارد و قطعا بانک مرکزی آمار مربوطه را در دست دارد اما آنها را منتشر نمی‌کند. حال که دکتر کمیجانی، قائم‌مقام محترم بانک اقدام به انتشار آمار مربوط به رشد سرمایه‌گذاری کردند بیش از پیش روشن شد که آمار مربوط به سرمایه‌گذاری وجود داشته اما بانک مرکزی از اعلام این آمار خودداری کرده است.


اولویت تامین مالی بانک‌ها

اکبر کمیجانی همچنین در مورد اولویت تسهیلات‌دهی گفت: اولویت تامین مالی طرح‌های مورد تاکید در مصوبات، بودجه سالانه‌ است و بخش باقی‌مانده باید از منابع بانکی تامین شود. وی با اشاره به محدودیت‌ها و کاهش توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها، افزود: اولویت دولت در پرداخت تسهیلات طرح‌هایی است که پیشرفت بیشتری داشتند و با منابع کم، به بهره‌برداری رسیده و موجب اشتغالزایی می‌شوند و در حال حاضر عزمی برای شروع پروژه جدید نداریم. وی به نمایندگان بانک‌های حاضر در جلسه تاکید کرد: مصوبات سفر‌های استانی مقام معظم رهبری (مدظله‌العالى) باید در اولویت کاری بانک‌ها قرار گیرد و آنها با بررسی توجیه‌پذیری طرح‌ها، منابع مورد نیاز را تامین کنند. قائم‌مقام بانک مرکزی اظهار داشت: باید با مدیریت صحیح منابع موجود و در نظر گرفتن شرایط تورمی، محیطی را ایجاد کنیم که فعالان اقتصادی بتوانند در آن به‌طور مطمئن و در آرامش اقدام به سرمایه‌گذاری کنند. اگر بتوانیم سیاست‌هایی را در مسیر ثبات‌بخشی به بازار کسب و کار اجرا کنیم قطعا شرایط بهتری را در عرصه اقتصادی شاهد خواهیم بود.

مهار بازارها در دولت یازدهم

کمیجانی با برشمردن اقدامات دولت در جهت بهبود فضای کسب و کار تصریح کرد: دولت یازدهم موفق به مهار تورم و شتاب افزایش قیمت‌ها شد و در این مدت شاهد بازار آرام و کم نوسان ارز بودیم. ممکن است این کاهش در حال حاضر در سطح خانوار محسوس نباشد، اما در‌ماه‌های پایانی سال و سال آینده شاهد بهبود شرایط خواهیم بود.

وی با تاکید بر اینکه بازار، علامت‌های مثبتی را در جهت افزایش سرمایه‌گذاری نشان می‌دهد، افزود: نرخ رشد سرمایه‌گذاری در سال‌های 91 و 92 به ترتیب 23.8‌- و 6.9- را نشان می‌داد درحالی‌که در فصل اول سال 93 این عدد به 5.7‌درصد و رشد اقتصادی به 4.6‌درصد می‌رسد که این از علامت‌های خروج از رکود است. خوشبختانه روند خروج از رکود در حال افزایش است و سیاست‌های اقتصادی در قالب طرح خروج از رکود غیرتورمی با تمرکز بر توانایی‌های داخلی اقتصاد در حال اجرایی شدن است.

مشاهده صفحات روزنامه