نگران بازار سهام نیستیم

۱۳۹۳/۰۸/۲۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۸۹۲۷


رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اقداماتی که برای رونق بازار سرمایه، افزایش نقدشوندگی و حجم معاملات صورت گرفته است، دلایل تفاوت کاهش شاخص در این دوره نسبت به دوره‌های قبلی را تشریح کرد.

به گزارش مهر، علی صالح‌آبادی در مورد وضعیت بازار سرمایه کشور گفت: از اواخر شهریور تاحدودی شاهد روندصعودی و آرام بورس و شاخص بودیم. اما اتفاق مثبتی که در بازار سرمایه کشورمان رخ داده، افزایش حجم معاملات بوده است به‌طوری‌که حجم معاملات بورس تهران و فرابورس جمعا روزانه به 400تا 500 میلیارد تومان هم می‌رسد که قابل توجه است.

سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: این درحالی است که هنوز نماد پالایشگاه‌ها بسته است و اگر هم باز بودند قطعا حجم معاملات از این بیشتر می‌شد. همچنین دفعات معاملات هم به بیش از 100هزارمعامله رسیده لذا درحال حاضر وضعیت خوبی در بازار سرمایه کشورمان حاکم است.


خروج بازار از رکود

وی در پاسخ به این سوال که پس می‌توان گفت بازار سرمایه از رکود خارج شده است؟ بیان کرد: درمدت زمانی، کاهش شاخص‌ها در بازارسرمایه را شاهد بودیم اما اتفاقی که در این دوره افتاد با دوره‌های قبلی کاهش شاخص در سال‌های گذشته تفاوت اساسی داشت و آن این است که گرچه در این دوره حجم معاملات در مقاطعی کاهش می‌یافت اما نقدشوندگی بازار همواره وجود داشت و صف فروشی مشاهده نمی‌شد و این نکته مثبت بازار بود.


سهم بالای بازارگردانی

صالح‌آبادی خاطرنشان کرد: درسال 87 با وقوع بحران مالی‌جهانی در بازارسرمایه صف فروش ایجاد شده بود و از هر کد روزانه 1000سهم بازارگردانی می‌شد و این جالب نبود. یا درسال 84 صف فروش بود اما کسی سهام نمی‌خرید و سهامداران عمده روزانه 1000 تا 2000سهم بازارگردانی می‌کردند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه در این دوره زیرساخت‌های مناسبی فراهم شده و یکی از آنها ایجاد بازار بلوک به‌عنوان یکی از دغدغه‌ها بود، افزود: اوراق فروش تبعی در این دوره به‌صورت گسترده منتشر شد که دردوره قبل چنین حجمی وجود نداشت به‌طوری که نزدیک به 30شرکت در هر روز عرضه داشتند.


نیازی به بیمه سهام نیست

وی ادامه داد: البته با توجه به رشد بازارسرمایه دیگر «اوراق اختیار فروش تبعی» (بیمه سهام) معنا پیدا نمی‌کند زیرا زمانی‌که حجم بازار بالا می‌رود، قیمت سهم‌ها از آن نرخی که تضمین شده بود، بالاتر می‌رود اما به هرحال توانست در مقطع زمانی خود به سهامداران خرد و متوسط و نه عمده‌ها اطمینان دهد.

صالح‌آبادی عنوان کرد: در همان زمان که حقیقی‌ها نگران بازار بودند، ما هیچ نگرانی نداشتیم و بیمه سهام توانست عرضه‌های بازار را کنترل کند و این از اتفاقات مهم در این دوره بود. از دیگر اتفاقات ایجاد صندوق‌های بازارگردانی به‌عنوان یکی از خلأ‌های بازار سرمایه بود.

مشاهده صفحات روزنامه