اشتغال‌زایی صفر با وجود درآمد 700 میلیارد دلاری

۱۳۹۵/۱۲/۱۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۲۳۴۶

گروه اقتصاد اجتماعی|

14 اسفند، محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهور سابق ایران در بیانیه‌یی دولت را به دروغ‌گویی درباره نحوه هزینه‌کرد درآمدهای عمومی متهم کرد و با بیان این نکته که « بعضی‌ها از کلمه خزانه، یک تعریف و تصویر دوران قاجار را در ذهن دارند که مثلاً یک انبار و یک انباردار از خراج‌ها مراقبت و با دستور شاه آن را توزیع می‌کنند»، یعنی همان انتقادی که در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری رقبایش به خود او وارد دانسته بودند، ادعا کرد که بر خلاف گفته دولت، خزانه را با رقمی معادل 1600 میلیارد تومان از او تحویل گرفته است. در این بیانیه نیز مانند سایر بیانیه‌های او به این نکته اشاره شده بود که نه روحانی و نه وزرایش حاضر به پاسخگویی به این انتقادات نیستند.

اما بر خلاف این ادعا، در نخستین واکنش یکی از دولتمردان، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه نگاه قجری به خزانه نداریم، گفت: «بیش از ٧٠٠ هزار میلیارد تومان درآمد نفتی در دولت قبل به دست آمد اما شغلی ایجاد نشد. دولت روحانی دولت ساکت و کم‌صدایی است. قرار نیست شروع کنیم و اطلاعیه بدهیم که اینها قجری به خزانه نگاه می‌کنند. کسی که سازمان برنامه را منحل می‌کند قجری نگاه می‌کند یا ما؟ هر چند ما مدعی نیستیم آبادانی ایجاد کردیم و باید خیلی کار کنیم.»

به گزارش ایسنا، علی ربیعی در حاشیه جشنواره نیکوکارآفرین و در جمع خبرنگاران گفت: «در سال ۹۱ روند تغییر نرخ بیکاری مشخص است. فقط ۱۰۰ هزار شغل در غرب و شرق تهران ایجاد کردیم. دوره شما در دولت قبل ۶۷ درصد بازنشسته‌ها حقوقشان از نرخ تورم پایین افتاد و برای جبران آن، دولت یازدهم در سال اول ۳۱ درصد، در سال دوم 20.7 و در سال سوم 15.6 درصد حقوق را افزایش داد. قدرت خرید مردم در دوران شما در دولت قبل نابود شد. آن تورم اگر ادامه می‌یافت معلوم نبود شاخص‌های ما کجا بود.»

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: « چه کسانی شب انتخابات دستمزدها را بدون هیچ عقبه‌یی افزایش دادند؟ در این فرصت، در مورد حملات به دولت درصدد پاسخگویی نبودم و فکر می‌کردم وزارتخانه‌ام به دور از حاشیه باید امور اقشار پایین را پیش ببرد اما بدیهیات را نمی‌توان پنهان کرد.»


1000 میلیارد تومان برای بازنشستگان

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در ادامه سخنان خود از پرداخت به موقع حقوق و عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی خبر داد و گفت: «در تلاشیم سال آینده حقوق حداقلی‌بگیران تامین اجتماعی را نیز همانند بازنشستگان کشوری به صورت پلکانی افزایش دهیم. اگر در پاییز و زمستان هم سه درصد رشد داشته باشیم، در کنار رشد چهار درصدی فصل بهار و تابستان امسال می‌توان گفت موفق به افزایش 7 درصدی بیمه‌شدگان تامین اجتماعی جدید در نتیجه رشد اشتغال شده‌ایم. »

وزیر کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه برنامه‌های اشتغال ما به خوبی پاسخ می‌دهد، گفت: «البته برنامه اصلی دولت اشتغال فراگیر است و ایجاد شغل در مناطق محروم را دنبال می‌کند. در تهران بیشتر مشاغل کارخانه‌یی رشد کرده‌اند و تصور می‌کنم اگر با همین سیاق پیش برویم، آمار اشتغال ما نسبت به سال گذشته 10 تا 15 درصد رشد داشته باشد.»

ربیعی با اشاره به اینکه از سازمان‌های مردم نهاد موفق که در زمینه تحصیل کودکان کار تلاش کردند نیز تقدیر کردیم، گفت: «بازماندگی از تحصیل کودکان در مناطق مختلف علل متفاوتی دارد و ما تلاش کردیم برای رفع این مشکلات با موسسات خیریه و نهادهای دیگر نیز تعامل و همکاری داشته باشیم.»

او همچنین به بخشنامه‌یی مبنی بر شمولیت استفاده از مرخصی زنان باردار برای زنانی که از بهزیستی فرزند قبول می‌کنند نیز اشاره کرد و گفت: «درست است که فرزندخوانده این زنان لزوما نوزاد نیستند و حتی دو تا سه سال دارند اما برای آمیختگی بیشتر مادر و فرزند تشخیص دادیم که این مرخصی شامل حال آنها بشود.»

وزیر کار و رفاه اجتماعی درباره پرداخت عیدی و حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نیز ادامه داد: «مشکلی در پرداخت عیدی و حقوق بازنشستگان نداریم و تامین اعتبار لازم صورت پذیرفته و حقوق و پاداش آنها به صورت کامل پرداخت خواهد شد. امسال حقوق بازنشستگان به صورت پلکانی افزایش دادیم و برای ادامه این طرح در سال آینده نیز 1000 میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. به دنبال آن هستیم تا بتوانیم پس از تسویه مطالبات و معوقات تامین اجتماعی در سال آینده با پولی که ذخیره می‌کنیم، حقوق حداقلی‌بگیران تامین اجتماعی را نیز به صورت پلکانی افزایش دهیم.»

ربیعی به ایجاد پایگاه اطلاعاتی رفاهی اشاره کرد و گفت: «متوجه شدیم ۱۲۵ هزار کودک به مدرسه نمی‌روند. اطلاعات اینها را از هدفمندی گرفتیم و با والدینشان تماس گرفتیم که علت نرفتن کودکشان را به مدرسه جویا شویم. خوشحال بودند که کسی از دولت با آنها تماس گرفته است. در سیستان و بلوچستان ۲۵ هزار کودک داشتیم که به مدرسه نمی‌رفتند. ما در تلاشیم با همکاری خیران و سایر نهادها این مشکلات را رفع کنیم. »


ضرر 54 هزار میلیاردی به تامین اجتماعی

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیز که سازمان متبوعش از زخم‌خوردگان دولت‌های نهم و دهم است، در این همایش با بیان اینکه در ابتدای کار دولت یازدهم ۲۴ هزار پرونده معوقه در رابطه با سیستم بازرسی وجود داشت گفت: «امروز از این میزان، حدود ۳۰۰ پرونده باقی مانده است. »

چه سیاست‌های دولت سابق و چه عملکرد رییس وقت تامین اجتماعی که از اعضای حلقه احمدی‌نژاد به شمار می‌آید، یعنی سعید مرتضوی باعث شد که در دوره 8 ساله 84 تا 92 اوضاع اقتصادی این سازمان رو به وخامت بگذارد. به گزارش ایلنا، سیدتقی نوربخش کل بدهی دولت به تامین اجتماعی را تا سال ۸۴، ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: «این رقم در ابتدای دولت روحانی به ۶۰ هزار میلیارد تومان رسید و علاوه بر این یک میلیون مستمری‌بگیر نیز خلاف روال طبیعی به این صندوق اضافه شد. مهم‌ترین دلیل شرایط فعلی سازمان تامین اجتماعی قوانین متعدد از جمله بازنشستگی پیش از موعد و سخت و زیان‌آور و سایر تعهدات بدون منبع است. »

نوربخش توقف روند نامناسب گذشته را از جمله اقدامات سازمان تامین اجتماعی در دولت تدبیر وامید بر شمرد و گفت: «در این دوره از اموال بیمه‌شدگان صیانت کرده‌ایم و این امر را نهادهای نظارتی تایید کرده‌اند. خوشبختانه اتفاق خوبی افتاده و ماده ۱۳ قانون برنامه ششم مقرر کرد که دولت معوقات این سازمان را سالانه تا ۱۰ درصد بپردازد و هیچ قانونی بدون دیده‌شدن منبع تصویب نشود. »

او به برنامه‌ها و اقدامات این سازمان در عرصه کارآفرینی اشاره کرد و افزود: «سازمان تامین اجتماعی ۴۲ میلیون نفر را تحت پوشش دارد و با وجود همه فراز و فرودها نقش کلیدی در جهت امنیت خاطر بیمه‌شدگان اصلی و تبعی و بازنشستگان دارد. ماهانه ۳۴۰۰ میلیارد تومان و برابر هدفمندی یارانه‌ها مستمری پرداخت می‌کنیم، ۲۲۰ میلیارد تومان بیمه بیکاری و ۱۴۰۰ میلیارد تومان نیز به صورت ماهانه در بخش درمان هزینه می‌شود. »

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه ماهانه بیش از ۵۴۰۰ میلیارد تومان در این سازمان تجهیز منابع می‌شود، گفت: «یک‌سوم کل تخصیص ماهانه بودجه کشور، در سازمان تامین اجتماعی تجهیز منابع می‌شود که این تجهیز منابع از محل منابع عمومی هم نیست. »

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: «بر اساس بخشنامه‌یی خرید و فروش را از محاسبات حق بیمه حذف کرده‌ایم که خواسته دیرینه کارفرمایان بوده است. بخشودگی جرایم را در دو نوبت اجرا کردیم که کمک زیادی توانسته است به رونق تولید کند. علاوه بر اینها موسسه عالی پژوهش و معاونت فرهنگی در این سازمان منحل شده بود که در این دولت احیا شد. »

مشاهده صفحات روزنامه