33نماد متوقف، کمیته حسابرسی معرفی کنند

۱۳۹۵/۰۸/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۳۶۳۹

رییس اداره نظارت بر ناشران بورسی سازمان بورس با اعلام علت عدم توقف نماد سایپا و وضعیت ۳۳ نماد متوقف دیروز به ۳۳ شرکت هشدار داد تا در نخستین فرصت نسبت به معرفی کمیته حسابرسی اقدام کنند.

علی بیگ‌زاده، درباره علت توقف نماد سایپا که 23 شب‌گذشته با انتشار گزارش عملکرد

6 ماهه در کدال از تایید سود 102 ریالی و پوشش 13 ریالی خبر داده بود، توضیح داد: بعد از انتشار گزارش عملکرد سایپا، سیستم مربوطه به صورت خودکار اقدام به توقف نماد کرد و بررسی‌ها نشان داد هرچند سود این شرکت تغییری نکرده اما در جزئیات سود تغییرات بااهمیتی رخ داده است. وی در این گفت‌وگو که با یکی از سایت‌های بورسی انجام شده، تصریح کرد: در این بررسی‌ها مشخص شد درآمد سرمایه‌گذاری‌ها به مقدار قابل توجهی افزایش و بهای تمام شده هم کاهش یافته است. به همین دلیل مدیران شرکت باید توضیحاتی ارائه دهند تا نماد سایپا بازگشایی شود.

این مقام مسوول با اعلام اینکه زمان بازگشایی نماد «خساپا» به توضیحات مدیران بستگی دارد، درباره توقف دیروز 33نماد که به دو دلیل تعدیل پیش‌بینی درآمد و ابهام در ارائه اطلاعات رخ داد، به بورس پرس گفت: در میان انتشار گزارش‌های عملکرد 6ماهه، برخی شرکت‌ها اقدام به تعدیل با اهمیت بیش از 20 درصدی درآمد کردند که بخشی از توقف نمادها (16شرکت) مربوط به این موضوع بود. بیگ‌زاده ادامه داد: اما تعداد دیگری از شرکت‌ها ابهام‌های نامتوازن و معناداری را بین درآمد و پوشش‌های اعلامی ایجاد کردند که یا باید اقدام به تعدیل کنند یا توضیحاتی ارائه دهند تا شبهات برطرف شود. به همین دلیل نماد برخی شرکت‌ها برای پیشگیری از اشتباهات سهامداران بسته شده تا بعد از دریافت توضیحات مدیران و اطمینان از صحت اطلاعات ارائه شده، به تابلو معاملات باز گردند.

وی در مورد زمان بازگشایی نماد این دسته شرکت‌ها هم گفت: زمان توقف نماد این گروه کوتاه خواهد بود. رییس اداره نظارت بر ناشران بورسی سازمان بورس در بخش دیگری به لزوم اعلام کمیته حسابرسی شرکت‌های بورسی و رعایت مقررات تاکید کرد و به بورس پرس گفت: بعد از ارسال دو نامه به شرکت‌های بورسی، تا اول آبان، از کل 324 شرکت بورسی، 287 شرکت معادل 89درصد اقدام به اعلام کمیته حسابرسی به سازمان بورس کرده و آن را در کدال منتشر کرده‌اند. بیگ‌زاده ادامه داد: ولی 37 شرکت معادل 11 درصد از شرکت‌های بورسی، تاکنون این کمیته را اعلام نکرده‌اند و ممکن است با عواقب انتظاماتی روبه‌رو شوند.

مشاهده صفحات روزنامه