متولی سلامت، واحد شود

۱۳۹۵/۰۵/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۴۸۱۹۶

کاهش خطاهای پزشکی، چگونگی حقوق پزشکان، آخرین وضعیت درمان کودکان

شین آبادی و درخواست از مجلس درباره بودجه سال۹۵ از جمله مباحثی بود که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه بیست و دومین اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی در مشهد به آن پرداخت. به گزارش ایسنا، دکتر سید حسن هاشمی در حاشیه بیست و دومین اجلاس روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور در خصوص وضعیت خطاهای پزشکی در کشور گفت: سازمان نظام پزشکی کل کشور، معاونت درمان وزارت بهداشت و دادگاه رسیدگی به جرایم پزشکی، نهادهای رسیدگی‌کننده به خطاهای پزشکی هستند و آمار آن را باید از سازمان‌ها و نهادهای مرتبط گرفت که البته دقیق نیست و آمارها نسبی است.


خطاهای پزشکی کاهش داشته است

وزیر بهداشت با بیان اینکه نه تنها شاهد افزایش آمار خطاهای پزشکی نبوده‌ایم بلکه کاهش هم داشته‌ایم، افزود: اگر امروز خطاهای پزشکی بیشتر دیده می‌شود به این دلیل است که رسانه‌ها گسترش پیدا کردند البته برخی اطلاع‌رسانی‌های نادرست جای گلایه نیز دارد زیرا در اصل خبر، دروغ، شایعه یا بزرگنمایی است بنابراین به دلیل گسترش رسانه‌های مجازی، ممکن است خطاهای پزشکی را بیشتر بشنویم. هاشمی در ادامه خاطرنشان کرد: سازمان‌های مسوول در زمینه خطاهای پزشکی ادعا دارند که میزان خطاهای پزشکی در سال۹۴ افزایشی نداشته اما با این وجود سامانه‌های مختلفی برای شکایت مردم وجود دارند.

آخرین وضعیت درمان کودکان شین‌آبادی

وی در ادامه درباره اقدامات وزارت بهداشت برای کودکان شین‌آبادی، اظهار کرد: گروهی از بهترین متخصصان کشور که مورد اعتماد خانواده‌های این کودکان هستند امور مربوط به درمان آنها را پیگیری می‌کنند و به آنها گفته‌ایم که دولت آمادگی دارد تا برای درمان بهتر، آنها را به هر نقطه‌یی از خارج و داخل کشور اعزام کند، اما به دلیل تعداد زیاد اعمال جراحی مورد نیاز برای این کودکان، تصمیم اعزام این کودکان بر عهده تیم تخصصی پزشکی است.


مجلس به لایحه اصلاحیه بودجه ۹۵ رای مثبت دهد

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود مهم‌ترین چالش طرح تحول سلامت را مطالبات بخش خصوصی و دولتی از بیمه‌ها دانست و گفت: امیدواریم مجلس شورای اسلامی به لایحه اصلاحیه بودجه سال ۹۵ که از طرف دولت پیشنهاد شده رای مثبت دهد؛ زیرا با اعتباراتی که به بیمه اختصاص می‌یابد مشکلات مراکز درمانی در بخش خصوصی و دولتی، شرکت‌های داروسازی و تجهیزات پزشکی و پرسنل وزارت بهداشت حل خواهد شد.


مراقبت‌های اولیه سلامت روان برای همه ایرانیان

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت در دولت جدید کارشناسان مراقب سلامت را در مراکز بهداشتی به‌کار گرفت و به تدریج ایرانیان تحت مراقبت‌های اولیه و از جمله سلامت روان قرار می‌گیرند که به ازای هر ۳۰۰۰ نفر یک نفر مراقب سلامت فعالیت دارد تا در صورت نیاز، بیمار را به سطوح بعدی ارجاع دهد. هاشمی با بیان اینکه عوامل بیماری‌زای اعصاب و روان در اختیار وزارت بهداشت نیست، اضافه کرد: بخش عمده‌یی از عوامل بیماری‌زای اعصاب و روان به فعالیت کانون‌ها و مراجع فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی مربوط می‌شود که اگر به درستی عمل کنند، بار اینگونه بیماری‌ها در کشور کاهش می‌یابد. وزیر بهداشت ضمن قدردانی از رسانه‌هایی که در سفر قبلی خود به استان البرز به انعکاس خدمات انجام شده توسط نظام جمهوری اسلامی پرداختند، گفت: در گذشته در کشور هر سال حدود ۱۸۰۰ تخت بیمارستانی به ظرفیت بیمارستانی کشور افزوده می‌شد اما در طول مدت ۱۸ ماه در استان البرز حدود ۱۰۰۰ تخت بیمارستانی، ۲۱۰ پایگاه بهداشت، ۶۷ مرکز جامع خدمات سلامت، تعداد زیادی پایگاه اورژانس و آمبولانس برای ارائه خدمات بهتر در اختیار مردم قرار گرفت اما تعداد تخت‌های روانپزشکی استان البرز با سه میلیون نفر جمعیت، فقط چهار تخت بود.


تولیت سلامت باید واحد باشد

هاشمی خاطرنشان کرد: براساس سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، تولیت سلامت باید واحد باشد و به‌نظر ما در صورتی که مجوز تربیت روانشناس بالینی را شورای گسترش آموزش پزشکی اعطا کند همه می‌توانند روانشناس بالینی تربیت کنند؛ زیرا در این شورا برنامه‌های آموزشی و تعداد فارغ‌التحصیلان مورد نیاز بررسی می‌شود و باید در این زمینه تصمیم منطقی و خارج از احساس و به نفع سلامت بگیریم.

دریافتی‌های پزشکان چگونه است؟

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص دریافت‌های پزشکان، گفت: پزشکان از دو مسیر حقوق دریافت می‌کنند و افرادی که در این زمینه انتقاد می‌کنند ممکن است اطلاعی نداشته باشند که حقوق پزشکان نیز همانند سایر گروه‌ها، توسط دولت تامین می‌شود به عنوان نمونه یک متخصص جراح مغز در ابتدا ۲میلیون و ۱۶۰هزار تومان یا یک متخصص داخلی یک میلیون و ۸۴۰ تومان دریافتی دارد اما پزشکان از سال ۷۴ از مسیر دیگری که دولت و مجلس وقت تصویب کردند نیز کارانه دریافت می‌کنند. هاشمی در ادامه افزود: از سال ۷۴ تصمیم بر آن شد که بیمارستان‌ها خودگردان شوند و در واقع بیمارستان‌ها، تجهیزات و درمانگاه‌ها را به گروه‌های پزشکی اجاره دادند که ۳۰درصد از درآمدی که یک پزشک برای بیمارستان ایجاد می‌کند را به وی پرداخت می‌کند اما ممکن است پزشکی در یکی از شهرهای سیستان و بلوچستان تنها متخصص آن منطقه باشد و درآمدش بیشتر از پزشکان دیگر باشد. وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر وزارت بهداشت بیشترین درآمد اختصاصی را در دولت دارد اما قانون پرداخت ۳۰ درصد کارانه در طول سال‌های زیاد تغییری نکرده و دستور کار جدید ما این است که برای آن سقف بگذاریم و نوعی وحدت رویه را در کشور ایجاد کنیم.

هاشمی همچنین در خصوص سرانه سلامت در کشور، خاطرنشان کرد: سرانه سلامت در کشور و در بخش اورژانس و مراکز بهداشتی و درمانی هر استان با نوعی بی‌عدالتی مشخص می‌شده و مربوط به زمان کنونی هم نیست و شاید قبل از انقلاب نیز چنین بی‌عدالتی وجود داشته اما شکایتی که مناطقی از کشور مانند مشهد با توجه به زائرپذیری و استان‌های شمالی و فارس با توجه به توریست‌پذیر بودن داشته‌اند، اتفاق جدیدی نیست و امیدواریم که نمایندگان استان خراسان رضوی کمک کنند تا بتوانیم نهاد‌های تصمیم‌گیر را راضی کنیم که همانند سایر بخش‌ها و مناطق کشور به این استان نیز کمک کنند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر