از منطقه

۱۳۹۵/۰۳/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۴۵۲۹۴

طرح ملی سرمایه‌گذاری تولید پایدار زعفران در افغانستان

کلیل حکیمی، وزیر دارایی افغانستان گفته که شورای عالی اقتصادی طرح ملی ۵ساله سرمایه‌گذاری در تولید پایدار زعفران را تصویب کرد. به گزارش بخدی، این طرح با هدف جلوگیری از تقلب در بسته‌بندی زعفران تصویب شده و بر این اساس باید روی بسته‌های تولیدی زعفران داخلی افغانستان بارکد نصب شود. به گفته وزیر دارایی، برای عملی شدن طرح، سه برنامه کوتاه‌مدت، میان مدت و بلندمدت تدوین شده و یک تیم مشخص در وزارت دارایی ایجاد شده است. بر اساس این برنامه قرار است که تا ۵ سال آینده تولید زعفران از ۳.۵تن به ۱۴تن افزایش یابد و درآمد آن از ۴.۵میلیون دلار به ۲۰۰میلیون برسد. گفته شده، امارات متحده عربی و چین از مشتریان زعفران افغانستان هستند. زعفران افغانستان در حال حاضر به کشورهای عربی و آلمان صادر می‌شود و قیمت هر کیلو آن به ۲ هزار دلار (معادل ۱۲۰ هزار افغانی) است.


افزایش واردات کالاهای مصرفی عربستان

حجم کالاهای مصرفی و مواد غذایی وارداتی عربستان از ابتدای سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 23درصد افزایش یافته است. به گزارش پایگاه خبری البوابه، واردات کالاهای مصرفی به عربستان امسال به 4میلیون و 980هزار تن رسید، این درحالی است که میزان واردات این کالاها در مدت مشابه سال قبل، حدود 4میلیون و 600هزار تن بوده است.

بنا به گزارش آمارهای رسمی، حجم مواد غذایی در بازارهای عربستان که از طریق بندر جده وارد این کشور شده است، تا پایان آوریل بیش از یک میلیون و 350هزار تن برآورده شده که با 138هزار و 274 تن افزایش، شاهد رشدی 5/11درصدی بوده است. این در حالی است که سال 2015 واردات این مواد مصرفی یک میلیون و 210 هزار تن برآورد شده بود.

آمارها حاکی از آن است که حجم شکر وارداتی در سال 2015 میلادی به عربستان، بیش از یک میلیون و 530 هزار تن بود که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، حدود 56 هزار و 300 تن یعنی معادل 4درصد رشد داشته است. بندر جده در عربستان، بیشترین میزان واردات شکر یعنی معادل 90 درصد از این ماده غذایی را رقم زده است و بیش از یک میلیون و 390 میلیون تن را وارد بازارهای این کشور کرده است.

در حالی که بندر عبدالعزیز در شهر بندری دمام با یکصد و 29 هزار تن و بندر ضباء با تنها 10هزار تن در رده‌های بعدی واردات این ماده غذایی قرار دارند. عربستان یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان مواد مصرفی از سراسر جهان به شمار می‌رود. جمعیت عربستان حدود 28 میلیون نفر است که از این تعداد حدود 8 میلیون نفر را مهاجران به این کشور تشکیل می‌دهند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر