اخبار شهرستانها
برلیانس باید برای ادامه همکاری در ایران سرمایهگذاری کند
تهران مراسم امضای تفاهمنامه گروه خودروسازی سایپا و شرکت برلیانس با حضور مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا و رییس هیاتمدیره شرکت برلیانس و جمعی از مدیران ارشد سیاسی کشور چین برگزار شد. تفاهمنامه گروه خودروسازی سایپا و شرکت جوینت ونچر برلیانس درراستای افزایش ظرفیت تولید و داخلیسازی با حضور مهدی جمالی مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا، چی یومینگ رییس هیاتمدیره شرکت برلیانس، شین تیفا استاندار ایالت لیونینگ، پنگ سن سفیر دولت چین در ایران، جمعی از مدیران ارشد گروه سایپا و شرکت جوینت ونچر بیام دبلیو برلیانس به امضا رسید. گفتنی است در سال2003، شرکت بیام دبلیو برلیانس تاسیس شده که سرمایهگذاری مشترک بین دو شرکت
بیام دبلیو و برلیانس بهصورت 50،50 است. در حال حاضر محصولات بیام دبلیو سری5 و سری3 و ایکس یک تولید میشود و به فروش میرسد و فروش آن در سال2014، به حدود 300هزار دستگاه رسیده است. مدل بیام دبلیو سری5، نخستین مدل از شرکت بیام دبلیو است که در این شرکت سرمایهگذاری مشترک تولید شده و رکورد فروش بیش از 100هزار دستگاه را بهدست آورده است.
بیکاری،بزرگترین چالش استان لرستان است
خرم آباد هوشنگ بازوند عصر پنجشنبه در جلسه شورای اداری استان که با حضور وزیر کشور برگزار شد، افزود: با وجودی که در سال 94 نرخ بیکاری در این استان سیر نزولی داشت اما هنوز در بین استانهای کشور رتبه 26 هستیم. وی اظهار داشت: در مجموع وضعیت بیکاری استان نامطلوب است و به ندرت خانواده بدون بیکار در استان وجود دارد. وی ادامه داد: برای رفع مشکل بیکاری در لرستان باید 40هزار میلیارد ریال در سال سرمایهگذاری شود و در عین حال موانع نیز از سر راه برداشته شود. استاندار لرستان گفت: مشکل بیکاری در 30 سال پس از انقلاب همواره وجود داشته که برای رفع آن دولت تدبیر و امید محوریت دولتی را تغییر داده و مشارکت بخش خصوصی را بهکار گرفته است. بازوند افزود: با وجود عدم آمادگی زیرساختها، سهم لرستان در اعتبارات ملی کمتر از 1.5درصد بوده در حالی که دو تا سه درصد جمعیت کشور در این استان ساکن است.
همکاری با شهر «فوجو» چین گسترش مییابد
اصفهان اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استانهای اصفهان و قزوین روز پنجشنبه در راستای توسعه مناسبات و گسترش همکاریها با اداره کل بازرگانی شهر «فوجو» چین یک یادداشت تفاهم امضا کردند. آیین امضای این یادداشت تفاهم در حاشیه اجلاس اتحادیه شهرهای دریایی و زمینی قرار گرفته در مسیر جاده ابریشم سازمان ملل متحد صورت گرفت، که به مدت دو روز با حضور نمایندگانی از شهرهای ایران در شهر «فوجو» در استان «فوجیان» در جنوب چین برپا بود. براساس این گزارش، استانهای اصفهان و قزوین و شهر «فوجو» از این پس مناسبات خود را با امضای این یادداشت تفاهم در زمینههای مختلف و ایجاد فرصتهای همکاری در زمینههای مختلف اقتصادی توسعه خواهند داد.
کشت گونههای گیاهی مثمر در مازندران
ساری معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت که روی یکصد هزار هکتار از اراضی شیبدار مازندران برای کشت گونههای گیاهی مثمر مطالعه شده است. محمدعلی طهماسبی روز گذشته در نخستین جشنواره گلابگیری شمال کشور در روستای «کلیج کلا» شهرستان ساری افزود: در سفر هیات دولت به مازندران کشت اینگونهها در 10 هزار هکتار مصوب و تاکنون در 2 هزار هکتار اجرا شده است. سفر استانی هیات دولت یازدهم به مازندران با عنوان کاروان تدبیر و امید ماه مهر پارسال انجام شد و تغییر الگوی کشت در اراضی شیبدار استان یکی از مصوبات آن سفر بود. بر اساس آمارهای رسمی حدود 300 هزار هکتار اراضی شیبدار و کم بازده در مازندران وجود دارد که کارشناسان تغییر الگوی کشت و شخم و شیار در خلاف جهت شیب را برای آن پیشنهاد کردهاند. معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: در مجموع قرار است در فاز نخست حدود 860 هزار هکتار از اراضی شیبدار کشور به کشت گونههای گیاهی مثمر اختصاص یابد.
تسهیل امور گمرکی ایران و آذربایجان
تبریز افزایش سطح همکاریهای کشورمان با جمهوری آذربایجان نیازمند تسهیل امور گمرکی و کاهش عوارض حمل و نقل کالا از طرف جمهوری آذربایجان است. لغو تحریمهای اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران علاوه بر کشورهای اروپایی، کشورهای همسایه از جمله جمهوری آذربایجان را برای افزایش سهم همکاری با کشورمان در دوران پسابرجام راغب کرده و در این میان استان آذربایجانشرقی به جهت اشتراکات فرهنگی و زبانی بیش از سایر نقاط کشور مورد توجه فعالان اقتصادی این جمهوری است. مسوولان استان آذربایجانشرقی هم با توجه به ماموریتی که در راستای افزایش همکاری اقتصادی با همسایههای غرب کشور همچون ترکیه و جمهوری آذربایجان به استان داده شده است، درصدد افزایش مراودات با این همسایههای ترک زبان هستند.
ورود 800میلیون دلار تجهیزات پزشکی
شیراز مدیرکل اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه این وزارتخانه سال 94 حدود 800 میلیون دلار تجهیزات پزشکی به کشور وارد کرد، گفت: ارزش تولیدات داخلی در این حوزه نیز پارسال 450 میلیون دلار بود. «محمود بیگلر» روز پنجشنبه در همایش معاونان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در شیراز بر لزوم رقابتی شدن توان شرکتهای داخلی برای ارائه تجهیزات پزشکی مورد نیاز تاکید کرد و اظهار داشت: هم اینک حدود 400 شرکت تولید تجهیزات پزشکی در کشور فعال است اما اکثر این شرکتها اقلام مصرفی تجهیزات پزشکی تولید میکنند و فقط 80 شرکت توان رقابت با شرکتهای خارجی را دارند.
