۳ زخمی در حمله جنگنده‌های سعودی به شرکت نفت حدیده

۱۴۰۵/۰۸/۱۰ - ۱۳:۴۷:۰۰
کد خبر: ۴۰۹۳۷۹
۳ زخمی در حمله جنگنده‌های سعودی به شرکت نفت حدیده

یحیی سریع در پیامی از حمله جنگنده‌های سعودی که از پایگاه‌های هوایی «خمیس مشیط» و «طائف» برخاسته‌اند به همراه حملات موشکی از مبدأ «نجران» علیه مناطق غیرنظامی صنعاو همچنین استان‌های الجوف، تعز، صعده، حجه و لحج، خبر داد.

شبکه المسیره یمن خبر داد: ۳ غیرنظامی در حمله هواپیماهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی به تأسیسات یک شرکت نفتی در شهرستان باجل، مجروح شدند. 

به گزارش فرارو، در این راستا یحیی سریع نیز در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: «طی ۲۴ ساعت گذشته، جنگنده‌های سعودی به‌ویژه هواپیماهای اف-۱۵ و تایفون که از پایگاه‌های هوایی «خمیس مشیط» و «طائف» برخاسته‌اند به همراه حملات موشکی از مبدأ «نجران»، ۶۶ حمله هوایی و موشکی را علیه مناطق غیرنظامی در پایتخت (صنعا) و همچنین استان‌های الجوف، تعز، صعده، حجه و لحج انجام دادند. این حملات منجر به کشته و زخمی شدن شماری از افراد، از جمله زنان و کودکان، شده است. »

وی افزود: «بدین ترتیب، مجموع حملات هوایی و موشکی ائتلاف متجاوز به رهبری عربستان علیه کشور ما، از زمان آغاز تشدید تجاوزات، به ۳۷۵۵ مورد رسیده است.» 

وزارت بهداشت و محیط زیست اعلام کرد که مجموع تلفات ناشی از حمله ائتلاف به رهبری عربستان سعودی علیه یمن از آغاز تشدید درگیری‌ها تا ۳۰ اکتبر ۲۰۲۶ به ۷۶۸ نفر (شامل کشته‌شدگان و مجروحان) رسیده است که اکثریت آنان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. 

این وزارتخانه در بیانیه‌ای که به دست خبرگزاری یمن (سبأ) رسیده، گزارش داد که ۲۳۲ غیرنظامی شامل ۶۸ کودک و ۳۵ زن کشته شده‌اند و ۵۳۶ غیرنظامی شامل ۱۳۷ کودک و ۷۲ زن نیز مجروح گردیده‌اند. 

در این گزارش آمده است که استان تعز با ۲۷۹ کشته و زخمی، بیشترین تعداد تلفات را به خود اختصاص داده است. پس از آن، استان‌های صعده با ۱۶۶، الجوف با ۱۱۴، صنعا با ۵۸ و الحدیده با ۴۷ مورد تلفات قرار دارند؛ علاوه بر این، ده‌ها مورد تلفات دیگر نیز در سایر استان‌ها به ثبت رسیده است. 

وزارت بهداشت و محیط زیست یمن تأکید کرد که این آمار نشان‌دهنده ارتکاب جنایات جنگی نظام‌مند علیه غیرنظامیان است و به هدف قرار دادن مستقیم کودکان و زنان اشاره کرد؛ اقدامی که نقض آشکار قوانین بین‌المللی و حقوق بشردوستانه محسوب می‌شود. 

این وزارتخانه از جامعه بین‌المللی و همچنین سازمان‌های حقوق بشری و بشردوستانه خواست تا به مسئولیت‌های قانونی و اخلاقی خود عمل کرده و برای توقف حملات و پاسخگو کردن عاملان آن، اقدام فوری انجام دهند.

بیمه ملت