شهرداري تهران به جنگ سد معبر رفت

انتقال ۷۰ درصد وانت‌بارهاي متخلف به پاركينگ

۱۴۰۵/۰۸/۰۲ - ۱۱:۳۴:۳۰
کد خبر: ۴۰۸۲۹۲

شهرداري تهران از كاهش چشمگير بساط‌گستري در محور تجريش، ساماندهي گل‌فروشان اطراف بهشت زهرا(س)، جمع‌آوري حدود ۸۰ درصد خودروهاي فرسوده و رهاشده و انتقال تقريبي ۷۰ درصد وانت‌بارهاي متخلف به پاركينگ خبر مي‌دهد؛ آماري كه از تشديد برخورد با سد معبر در پايتخت حكايت دارد.

شهرداري تهران از كاهش چشمگير بساط‌گستري در محور تجريش، ساماندهي گل‌فروشان اطراف بهشت زهرا(س)، جمع‌آوري حدود ۸۰ درصد خودروهاي فرسوده و رهاشده و انتقال تقريبي ۷۰ درصد وانت‌بارهاي متخلف به پاركينگ خبر مي‌دهد؛ آماري كه از تشديد برخورد با سد معبر در پايتخت حكايت دارد. با اين حال، در كنار تلاش براي بازگرداندن معابر به شهروندان، چگونگي تأمين معيشت دست‌فروشان، استمرار نظارت و جلوگيري از بازگشت تخلفات، همچنان از مهم‌ترين چالش‌هاي پيش روي مديريت شهري است. ساماندهي معابر پرتردد تهران از ارديبهشت‌ماه امسال با محور تجريش و محدوده اطراف امامزاده صالح آغاز شد؛ محدوده‌اي كه به گفته مسوولان شهرداري، سال‌ها با مشكل بساط‌گستري و دشواري تردد شهروندان مواجه بود. احمد معظمي گودرزي، معاون فني و اجرايي شركت شهربان و حريم‌بان شهرداري تهران، در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به اجراي اين طرح با همكاري شهرداري منطقه يك و يگان حفاظت شهرداري اظهار كرد: «رفع سد معبر و ساماندهي بساط‌گستري در محور تجريش كار بسيار سخت و سنگيني بود چراكه برخي افراد سابقه ۳۰ تا ۴۰ ساله در بساط‌گستري در اين محدوده داشتند، اما توانستيم بساط‌گستري را در اين محور تقريباً به صفر برسانيم.» او افزود: در حال حاضر به‌جز سه يا چهار مورد كه شهرداري منطقه يك براي آنها مجوز صادر كرده است، دست‌فروشي و بساط‌گستري در محور تجريش مشاهده نمي‌شود.  به گفته معاون فني و اجرايي شركت شهربان و حريم‌بان شهرداري تهران، تا ساعت ۲۰، محور تجريش پاك است و پس از آن، فرصتي براي فعاليت افرادي در نظر گرفته شده كه از اين راه امرار معاش مي‌كنند. معظمي گودرزي با تأكيد بر دشواري اجراي اين طرح‌ها گفت: «در اين مسير حتي نيروهاي ما مورد ضرب‌وشتم قرار گرفتند و انتظار داريم رسانه‌ها همراهي بيشتري با ما داشته باشند.»دومين محور عمليات شهرداري، اطراف بزرگراه هاشمي و محدوده بهشت زهرا (س) بوده است؛ جايي كه استقرار گل‌فروشان در حاشيه مسير، به گفته مسوولان، موجب انسداد راه و ايجاد ترافيك مي‌شد. معاون فني و اجرايي شركت شهربان و حريم‌بان با اشاره به همكاري پليس راهور و يگان حفاظت شهرداري گفت: در جريان اجراي اين طرح نيز نيروهاي ما با هتاكي، فحاشي و ضرب‌وشتم مواجه شدند؛ اما اكنون به‌ندرت شاهد استقرار گل‌فروشان به‌گونه‌اي هستيم كه موجب مسدود شدن بزرگراه شوند. او افزود: همچنين با هماهنگي سازمان خدمات اجتماعي شهرداري تهران و سازمان بهزيستي، كودكان كار از اين محدوده جمع‌آوري شدند.محور ۲۰ متري افسريه، خيابان شهرزاد، خيابان شكوفه و ميدان ۱۳ آبان از ديگر محدوده‌هايي هستند كه در برنامه رفع سد معبر قرار گرفته‌اند. معظمي گودرزي درباره وضعيت محور افسريه گفت: يكي ديگر از طرح‌هايي كه اجرا كرديم، ساماندهي محور ۲۰ متري افسريه بود؛ محدوده‌اي كه تقريباً تمام خيابان در آن اشغال مي‌شد. در برخي نقاط محور شهرزاد و در منطقه ۱۵، چهار خودروي وانت در كنار يكديگر مستقر بودند و موجب ايجاد مشكلاتي در معبر مي‌شدند. او با اشاره به همكاري يگان امداد فرماندهي انتظامي تهران بزرگ، از ساماندهي اين محدوده‌ها خبر داد و از رسانه‌ها دعوت كرد بدون هماهنگي قبلي از محور شهرزاد و ۲۰ متري افسريه بازديد كنند.

 

    انتقال ۷۰ درصد وانت‌بارها به پاركينگ

يكي از مهم‌ترين آمارهاي اعلام‌شده در اين گزارش، انتقال حدود ۷۰ درصد وانت‌بارهاي متخلف به پاركينگ است. به گفته وي گشت ويژه‌اي با مشاركت نيروهاي شهربان، پليس راهور و يگان امداد در سطح شهر فعاليت مي‌كند و در صورت لزوم، خودروهاي متخلف با جرثقيل منتقل مي‌شوند. او همچنين از جمع‌آوري حدود ۸۰ درصد خودروهاي فرسوده و رهاشده خبر داد و گفت در برخي مناطق، از جمله منطقه ۱۳، حتي يك خودروي رهاشده نيز مشاهده نمي‌شود. معظمي گودرزي درباره مشاركت شهروندان در گزارش تخلفات نيز توضيح داد: با پيشنهاد شركت شهربان و حريم‌بان، آيكون مربوط به سد معبر به سامانه پليس منِ راهور اضافه شد تا زمينه مشاركت مردم در گزارش‌دهي اين تخلفات فراهم شود. معاون فني و اجرايي شركت شهربان و حريم‌بان افزود كه بر اساس اين سازوكار، متخلفان يك ميليون و ۵۰۰ هزار تومان جريمه مي‌شوند.

 

    بازار ۱۵ خرداد تا ساعت ۱۷ پاك مي‌ماند

بازار ۱۵ خرداد نيز از ديگر محورهاي مهم اين طرح‌هاست. وی با اشاره به حجم بالاي فعاليت‌ها در اين محدوده گفت: بازار ۱۵ خرداد از نظر حجم فعاليت‌ها و شرايط موجود، محدوده‌اي خاص و متفاوت است و ساماندهي آن كار بسيار بزرگي بود، توانستيم اين محور را تا ساعت ۱۷ پاك نگه داريم و اكنون اين موضوع به‌تدريج در حال تبديل شدن به يك فرهنگ شده است. به گفته او، حدود ۱۰۰ نيروي شركت شهربان و حريم‌بان و ۱۰۰ نيروي يگان امداد در اين محدوده فعاليت مي‌كنند تا نظم معابر حفظ شود. معاون فني و اجرايي شركت شهربان و حريم‌بان همچنين از اجراي موفق طرح ساماندهي در محور وليعصر خبر داد و اعلام كرد كه پس از ساماندهي خيابان انقلاب، محور هفت‌تير و چند معبر ديگر نيز بزودي در دستور كار قرار خواهند گرفت.

 

    آزمون اصلي؛ تداوم ساماندهي

گسترش طرح‌هاي رفع سد معبر در تهران، تلاشي براي بهبود تردد شهروندان، كاهش انسداد خيابان‌ها و افزايش نظم شهري است؛ اما موفقيت نهايي اين اقدامات صرفاً با تعداد خودروهاي منتقل‌شده يا ميزان جمع‌آوري بساط‌ها سنجيده نمي‌شود. انتشار آمار دقيق‌تر از تخلفات، استمرار نظارت و پيش‌بيني محل‌هاي مجاز فعاليت دست‌فروشان مي‌تواند به ارزيابي بهتر نتايج كمك كند. از سوي ديگر، توجه به معيشت افرادي كه از دست‌فروشي امرار معاش مي‌كنند، براي جلوگيري از بازگشت تخلفات ضروري است.

 

بیمه ملت